На Хмельниччині з’явиться Центр для підтримки переселенців з Херсонщини

На Хмельниччині з’явиться Центр для підтримки переселенців з Херсонщини
Фото ілюстративне
  • У ньому ВПО зможуть отримати гуманітарну допомогу.

Центри для підтримки переселенців із Херсонщини невдовзі запрацюють у Хмельницькій та Кіровоградській областях.

Про це в соцмережах сповіщає  Херсонська ОВА.

Їхнє створення, наголошують, стало можливим зокрема і завдяки взаємодії з начальником Хмельницької ОВА Сергієм Гамалією.

Відео дня

У центрах ВПО зможуть отримати:

«Для моєї команди головне, аби херсонці у будь-якому куточку України могли не тільки звернутися за допомогою, але й реально отримати її. Безмежно вдячний усім причетним, що таких місць стає дедалі більше!» - зауважив начальник Херсонської ОВА Ярослав Янушевич.

Нагадаємо, рашисти захопили Херсон на початку березня. Відтоді місто – в окупації. Відомо про підготовку так званого «Референдуму» за «Народну республіку» («ХНР»).

У Херсонській області частково або повністю пошкоджено 2 617 цивільних об’єктів. Серед них медичні та навчальні заклади, адміністративні будівлі, мости, вокзали, аеропорт.

Голова Херсонської ОВА Ярослав Янушевич закликав жителів Херсонщини виїжджати на підконтрольну територію України.

За його словами, через обстріли трапляється багато пожеж - горять будинки та інші господарські споруди. Найбільш складна ситуація у Каховському і Бериславському районах. Там у багатьох селах, особливо у тих, які межують із сусідніми областями, та через які йде річка Інгулець, з початку війни відсутні світло і вода. Узбережжя річки заміновано.

Додамо, що від  23 червня в Хмельницькому на вул. Героїв Маріуполя, 5 діє центру «Я-Маріуполь».  У ньому маріупольці можуть отримати психологічну, медичну, соціальну та юридичну допомогу, а також двічі на місяць - продуктовий набі і раз на місяць – набір побутової хімії. 

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up