На війні загинули четверо військових з Хмельниччини. Хто вони

На війні загинули четверо військових з Хмельниччини. Хто вони
Загиблі воїни
  • Свої життя за Україну віддали Юрій Каль­чен­ко, Євген Канонік, Дмитро Сторожук та Віталій Нестеров.

  • Дізнавайтесь історії Героїв.

На Хмельниччину надійшли чергові трагічні звістки. Стало відомо про загибель чотирьох військових. Історії Героїв розповіли у місцевих адміністраціях.

Юрій Каль­чен­ко

Сумна звістка прийшла в Не­ті­шинсь­ку те­ри­то­рі­аль­ну гро­ма­ду, що на Ше­пе­тів­щи­ні. Стало відомо про загибель воїна, якого майже 9 місяців вважали безвісти зниклим.

Відео дня

51-річ­ний не­ті­ши­нець Юрій Каль­чен­ко за­ги­нув 23 лип­ня 2023 ро­ку. Його життя обірвалось в бою з во­ро­гом поб­ли­зу Ро­бо­ти­не По­ло­гівсь­ко­го району За­по­різь­кої об­ласті. Чоловік мав звання стар­шого сер­жанта, був во­дієм штур­мо­во­го від­ді­лен­ня штур­мо­вої ро­ти в/ч А4640.

«Май­же 9 мі­ся­ців Во­їна-За­хис­ни­ка вва­жа­ли без­вісти зник­лим. Близь­кі та рід­ні до ос­таннього не втра­ча­ли на­дії, що він жи­вий… Про­те, на жаль, ди­ва не ста­ло­ся…», — ін­формує ви­ко­нав­чий ко­мі­тет Не­ті­шинсь­кої місь­кої ра­ди.

Євген Канонік

Стало відомо про загибель уродженця Дунаєвецької громади.

12 березня 2024 року загинув старший лейтенант Канонік Євген Васильович.  Свій останній бій захисник прийняв поблизу населеного пункту Нетайлове Донецької області. Понад місяць Захисник вважався зниклим безвісти, та на жаль тест ДНК підтвердив найстрашніше…

У громаді розповіли, що Євген народився 1983 року в селі Залісці. Тут пройшли його дитячі, шкільні роки. Навчався в Одеській національній академії зв’язку, далі одружився та проживав у Черкаській області.

Мав багато планів на майбутнє, але коли прийшла повістка, пішов захищати Батьківщину. На службу його призвали 20 травня 2022 року. Служив на Донеччині.

Євгену назавжди 41. У нього залишилась батьки, дружина, донечка та брат.

Дмитро Сторожук

Вчора, 15 квітня, у селі Цикова, на Кам'янеччині, провели в останню земну дорогу захисника Дмитра Сторожука. Військовий помер у Харківській лікарні 1 квітня.

Про повідомив голова Кам'янець-Подільської районної ради Михайло Сімашкевич.

Дмитро Сторожук мобілізувався до лав ЗСУ у травні 2022 року. До того, як стати військовим, працював різноробом. Був доброю та привітною людиною.

«Спочатку Дмитро боровся з росіянами в найгарячіших точках, а потім медики боролися за його життя. На жаль, врятувати не вдалось…», - поділилася у коментарі Суспільному староста села Цикова Світлана Пиріжок.

Дмитрові Сторожуку назавжди залишиться 31… У нього залишились батьки, сестра та племінниця.

Віталій Нестеров

Сьогодні, 16 квітня, у Кам'янці-Подільському попрощались з полеглим захисником Віталієм Нестеровим. Він загинув 2 квітня під час виконання бойового завдання на Запорізькому напрямку.

Про це Суспільному повідомили у Кам'янець-Подільській міській раді.

Віталій Нестеров народився 9 жовтня 1979 року у селі Княгинин Кам'янець-Подільського району. До лав ЗСУ вступив 31 липня 2023 року. На фронті він був стрільцем. Загинув поблизу Роботиного.

«Сміливий, добрий, завжди усміхнений, готовий допомогти – таким назавжди залишиться в пам'яті наш герой», - зазначив голова Кам'янець-Подільської районної ради Михайло Сімашкевич. 

Поховали Віталія Нестерова у його рідному селі, з усіма військовими почестями. Йому – назавжди 44…

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (42)
  • Таня Мельничук

    Вічна і світла пам'ять ГЕРОЯМ
    Щирі співчуття рідним та близьким.
  • Оксана Топольницкая

    Вична та свитла память Героям!!!
  • Валентина Коваль

    Вічна пам'ять Царство Небесне щирі співчуття рідним
  • Надія Ярутич

    Вічна память героям

keyboard_arrow_up