На війні загинуло четверо захисників з Хмельниччини

На війні загинуло четверо захисників з Хмельниччини
Фото героїв: місцеві адміністрації
  • Анатолію Андрощуку було було 25 років.
  • Андрію Глухману назавжди залишиться 43.
  • Роман Тарасюк мав 29 років.
  • Василю Шведавченку навіки 25.

Хмельниччина продовжує втрачати найдорожче у війні — своїх людей. Цими днями гіркі новини надійшли чотирьом родинам з області.

Анатолій Андрощук

У Нетішині прощатимуться з військовим Анатолієм Андрощуком. Про це повідомили у виконавчому комітеті Нетішинської міської ради.

Відео дня

Як йдеться в дописі, Анатолій Андрощук народився 7 березня 1999 року у Нетішині. Після закінчення школи навчався у Нетішинському професійному ліцеї, де здобув фах електрика. 2017 року за контрактом долучився до лав Збройних сил України. Анатолій Андрощук був старшим солдатом механізованого відділення механізованого батальйону військової частини. 27 червня 2024 року захисник помер у лікарні в Дніпрі унаслідок поранення, яке отримав під час виконання бойового завдання на Донецькому напрямку. Захиснику було 25 років. У нього залишились батьки й сестра. Про день та час зустрічі Анатолія Андрощука у виконавчому комітеті Нетішинської міськради повідомлять додатково.

Андрій Глухман  

Глухман Андрій Сергійович повернеться «на щиті» в Новоушицьку громаду. Як розповіли у муніципалітеті, Андрій Глухман народився 4 квітня 1981 року в Кишиньові, Молдова. Згодом переїхав з батьками в Малу Шурку Кам'янець-Подільського району. Коли почалось повномасштабне вторгнення, чоловік не вперше пішов на військову службу. Впродовж життя він проходив строкову військову службу, потім служив по контракту у Хмельницькому, з 2016 по 2018 роки приймав участь в бойових діях при проведені АТО. 24 лютого 2022 року оборонець знову пішов захищати Україну. 26 червня у Вовчанську Харківської області під час виконання бойового завдання Глухман Андрій загинув. У нього залишилися дружина, син, донька.
Завтра, 3 липня, з Героєм відбудеться прощання.

Роман Тарасюк

Роман Тарасюк народився 3 червня 1995 року у Шепетівці,  зазначили у Шепетівській міській раді. Після закінчення школи продовжив навчання у місцевому професійному ліцеї, де здобув фах маляра-штукатура. 25 лютого 2022 року чоловік долучився до лав ЗСУ. Спочатку служив у роті охорони Шепетівського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки, згодом — у 10 окремій гірсько-штурмовій бригаді на посаді стрільця-снайпера гірсько-штурмового відділення гірсько-штурмового взводу гірсько-штурмової роти.

У Шепетівській міській раді повідомили, Роман Тарасюк двічі був поранений, після реабілітації повертався на службу. Захисник отримав відзнаку Міністерства оборони України — медаль "За поранення". Чоловік загинув 28 червня 2024 року. Йому було 29 років. У нього залишились батьки, старший брат і двоє племінників. Сьогодні, 2 липня, у Шепетівці попрощались із оборонцем.

Василь Шведавченко 

Шведавченко Василь Васильович повернеться «на щиті» на Старокостянтинівщину. Василь народився Шведавченко 15 травня 1998 року. На війні був старшим солдатом. Загинув захисник 13 грудня 2023 року під час виконання бойового завдання поблизу населеного пункту Вербове Пологівського району Запорізької області. Полеглого воїна поховають на сільському кладовищі села Левківка Староостропільської громади.

Читайте також: На фронті загинуло п’ятеро воїнів з Хмельниччини

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (2)
  • Алла Мазур

    Вічна пам'ять Героям 😪
  • Олександр Лозяний

    Вічна пам'ять героям  !!! Співчуття родини..

keyboard_arrow_up