«Нас таким не залякаєш»: перша реакція хмельничан на приліт

«Нас таким не залякаєш»: перша реакція хмельничан на приліт
Фото ілюстративне
  • Хмельничанин замуровує «нещасливе» вікно.
  • 23 пари одружилися.
  • Медичні заклади діють на альтернативному живленні.
  • Енергетики та комунальники працюють.
  • Дізнавайтеся, як живе місто після прильоту.

Другий тиждень поспіль тривають терористичні атаки.  Окупанти цілеспрямовано б’ють по цивільній інфраструктурі.

«Хочу принагідно подякувати нашим силам ППО, тому що частину ракет сьогодні вони збили,  - констатує у прямому ефірі телеканалу «Еспресо» міський голова Хмельницького Олександр Симчишин. – Але, тим не менше, є приліт в один з об’єктів критичної інфраструктури, внаслідок чого Хмельницький і значна частина області, бо прилетіло ще й в один з населених пунктів на півночі, без електрики, води, каналізації».

За словами мера в місті зараз також не працює електротранспорт. Є проблеми з мобільним зв'язком, щоправда - тільки з одним із операторів. Щодо ж  до медичних закладів, то вони працюють на альтернативному живленні.

Відео дня

Ситуація, підкреслює Олександр Симчишин, складна, але  відновлювальні роботи вже тривають. Енергетики й комунальники прогнозують, що впродовж дня буде заживлення. Щоправда, аварійне. Воно дасть змогу частково відновити водопостачання, водовідведення, заживити частину населення.

«Одразу попереджаю про можливі перепади напруги, адже ті резервні джерела живлення, з яких ми у випадку аварії живимося, теж впали через прильоти», - зазначає Симчишин.

На щастя, наголошує, ніхто з людей не постраждав. Хоч приліт, каже, сьогодні був поруч житлових будинків. Є вибиті шибки, але то - не біда. В силі характеру українців укотре переконався, виїхавши на місце прильоту.

«Коли я запитував людей про необхідність допомоги, абсолютна більшість сказала, що «ми впораємося самі», «нас таким не залякаєш», «до вечора спокійно засклимо», а «ви замайтеся своїм, бо у вас є набагато важливіші справи», - цитує.

Настрій підняла вигадливість одного з присутніх. У чоловіка за тиждень другий раз поспіль вилітає одне й те ж вікно.

«Коли ми з ним спілкувалися, то каже – «ну, напевне, це нещасливе вікно. Візьму зараз його замурую», - ділиться міський голова. -  Поїхав і за півтори години привіз залізобетонні блоки. Поки ми ще там були на об’єкті – вже мурував. Таки в нас нація насправді непереможна».

Як приклад наводить …ще один випадок.

«У міській раді зараз, бо ми на генераторах, виготовляються документи про шлюб, - акцентує. -  РАЦС в нас поруч знаходиться. Він - без електрики. Тому документи сьогодні виготовляють у нас. 23 пари одружуються. Я їм всім побажав щасливого сімейного життя».

Так що, резюмує Олександр Симчишин, у Хмельницькому ніякої паніки.

«Навпаки, - додає, - мені здається, що ця терористична агресія робить нас тільки ще сильнішими і викликає в нас ще більшу злість, ненависть і бажання допомагати нашим військовим, щоб вони якомога швидше перемогли цю нечисть, і ми моли жити під спокійним українським мирним небом».

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (51)
  • Наталія Березюк

    Дякуємо енергетикам,всім хто допомагає,дякуємо меру нашого міста,ми все витримаємо, переможемо нечисть рашистську.Слава Україні,Героям  Слава.
  • Olha Svehnikova

    Боже тримайтесь дякую захисникам нашої країни Слава Україні
  • Ольга Харіна

    Українці сильні та незламні разом до Перемоги
  • Татьяна Горобец

    Наші комунальні служби, мндс, енергетики це бійці невидимого фронту. Дякуємо вам за все що ви робите для хмельничан. Ця мерзота зламає зуби об нас. Ми не злякалися, у нас ще більше люті і ненависті. Тримаємось разом, віримо в зсу і тільки до перемоги.

keyboard_arrow_up