«Обіцяв повернутися з нареченою, а повернувся - на щиті»: загинув воїн з Шепетівщини

«Обіцяв повернутися з нареченою, а повернувся - на щиті»: загинув воїн з Шепетівщини
Світлини зі сторінки Ізяславської міської ради
  • Богдану Кучеруку назавжди буде 28 років.
  • Майже місяць його вважали зниклим безвісти.
  • Ізяславська громада попрощалася зі загиблим Героєм.

Майже місяць 28-річний солдат, механік-водій гірсько-штурмової роти гірсько-штурмового батальйону Богдана Володимирович Кучерук  з Лютарки, що на Шепетівщині, вважався зниклим безвісти.

Майже місяць у серці його матері та рідних жила надія. Але страшна звістка зі самісінького пекла війни загасила її. Богдан загинув 28 березня під час бою на Донеччині, відбиваючи черговий штурм окупантів. Ворожа куля обірвала його життя.

«Новітній Герой обіцяв матері повернутись до рідного дому, із нареченою, проте повернувся сам… на щиті, - зазначають зі сумом в Ізяславській міській раді. - Окупанти відібрали найдорожче і найцінніше у матері - єдиного сина, єдину надію й опору в житті…»

Відео дня

Сотні людей зібралися 27 квітня на подвір’ї, де мешкав загиблий Герой. Рідні, близькі, друзі, знайомі прийшли віддати шану, вклонитися його мужності, вірності присязі й обов’язку, а також провести в останній шлях славного Воїна.

«Не так мав по рідній вулиці іти новітній Герой, не так мав зустрічатися із друзями, земляками, - зауважують в мерії. - Проте через російських окупантів, які обірвали молоде життя, такою вийшла остання мандрівка Богдана рідним селом - його тіло несли у домовині по дорозі, встеленій квітами, а сусіди, знайомі, односельчани стояли на колінах, віддаючи шану воїнові».

Панахиду за загиблим Захисником відправили священнослужителі Української Православної Церкви у місцевому храмі.

Проводжаючи загиблого бійця в останню путь, присутні почергово підходили до домовини, клали до неї квіти та вклонялися мужності й відвазі Воїна-Захисника.

Поховали Оборонця із усіма військовими почестями, під залпи почесної варти та виконання Гімну України на кладовищі в рідному селі.

«А бідолашній матері передано Державний Прапор, яким була покрита домовина з тілом загиблого бійця, - додають в мерії. - Прапор, під яким захищають рідну землю тисячі синів і дочок України, завдяки яким живе Україна, живе в надії на перемогу над російськими загарбниками. Ми ніколи не забудемо тих, хто залишив рідну домівку, своїх найдорожчих серцю людей та став на захист нашої країни. Вони назавжди в наших серцях і в нашій пам'яті. Вічна пам’ять і шана! Герої не вмирають!»

Нагадаємо, у боях на Бахмутському напрямку 28 квітня загинув 22-річний Ярослав Савченко з Нетішина. Він був студентом-істориком. 

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (59)
  • Ганна Мисик

    See
  • Valya Sopyn

    Вічна слава полеглому герою.
  • Ірина Озябла

    Вічна пам'ять та Царство небесне Герою
  • Надія Пирожок

    Вічна пам'ять Герою.

keyboard_arrow_up