Обнялись перед загибеллю: у Хмельницькому попрощались з Олексієм Постернаком і Володимиром Безінським

Обнялись перед загибеллю: у Хмельницькому попрощались з Олексієм Постернаком і Володимиром Безінським
  • 40-річний Олексій Постернак та 47-річний Володимир Безінський служили в одному підрозділі і були друзями.
  • Обоє військовослужбовців керували дронами.
  • Загинули від влучання російського боєприпасу на Херсонщині.

У Хмельницькому Свято-Георгіївському храмі вчора, 16 березня, попрощалися з двома захисниками України. 40-річний Олексій Постернак та 47-річний Володимир Безінський служили в одному підрозділі. За словами колишнього командира на псевдо "Балу", обоє пішли добровольцями з перших днів повномасштабного вторгнення. Воїни водночас загинули від влучання російського боєприпасу. Військовослужбовці виконували бойове завдання на Херсонщині. Про це йдеться у сюжеті «Суспільного». 

Родич Олексія Постернака — Олександр Бялковський так згадує про полеглого Героя:

"Завжди усміхнений, завжди з гумором. Зловити його у поганому настрої практично було не можливо. В якій він би компанії не знаходився, він був душею компанії. Ключове обличчя. Від нього відштовхувалися всі. Працював, якщо я не помиляюсь, в Інтернет-компанії. Зустрічав його на роботі й працівники казали, що робив він все добросовісно, якісно. Встигав і по роботі, і приділяти увагу дітям".

Відео дня

Олександр Бялковський каже, Олексій та Володимир познайомилися і здружилися під час служби: "Завжди на тих відео, які він присилав в телеграмі, вони були вдвох. Завжди вдвох виходили на завдання, і вдвох верталися. До останнього".

Олексій Постернак і Володимир Безінський, розповідає колишній командир роти військовослужбовців на псевдо "Балу", були пілотами дронів. Загинули 12 березня: "На них росіяни оголосили полювання, і все-таки їх знайшли. За ними йшли, йшли й дроном їх "накрили". Вони вже зрозуміли, що загинуть, вони обнялися і все".

За словами побратима, у Володимира Безінського залишилися мати, батько, двоє братів, дружина і четверо дітей. У Олексія Постернака батьки, донька та син. Обох воїнів поховали на Алеї Слави у мікрорайоні Ракове у Хмельницькому.

Читайте також: Загиблих на війні солдатів із Шепетівщини Президент нагородив орденами. Імена Героїв

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (40)
  • Olga Katana

    Вічна пам’ять Героям 🇺🇦
  • Михайло Возовик

    Вічна пам'ять Героям!
  • Валентина Регула

    Вічна пам'ять та царство небесне героям.
  • Ніла Петраш

    Вічна пам'чть і низький уклін Героям України ..Царство небесне і вічний спокій.Рідним щире співчуття.Біль і сльози на все життя.

keyboard_arrow_up