Переселенці Хмельниччини почали активно волонтерити

Переселенці Хмельниччини почали активно волонтерити
Фото - Суспільне
  • З початку війни переселенці активно долучаються до діяльності волонтерів у всіх містах, що приймають їх.

  • У будинку Миколи Поліводи мешкає 11 людей, що допомагають іншим переселенцям.

Волонтер Микола Полівода надає помешкання 11 особам у власній садибі. Це люди, що евакуювались до Хмельниччини з окупації та гарячих точок. Пізнавши складнощі життя вимушених переселенців, вони самі допомагають іншим вимушено переміщеним особам, постраждалим та тим, хто знаходиться на окупованих територіях. Про це повідомило Суспільне.

Микола говорить, що вантажі везуть волонтери православної, католицької та протестантської конфесій.

"Якщо допомога потрібна біженцям, які тут, то даємо їм такі пакунки, де, в принципі, включено від медицини до харчів. Нам важливо, щоб потрапляло туди, куди треба. Ця ситуація нас об’єднує. Не можу сказати, що це безпечно, але ми намагаємось їхати колонами. Їхали в Чернігів, над нашими машинами завис дрон. Військові дали команду вибігти з машин і залягти в лісах", - говорить Микола

Відео дня

У будинку Поліводів мешкає 11 осіб. Це троє дітей, четверо жінок, чотири чоловіки й кішка. 

"Це вона попала, бідненька, в катастрофу, воєнні дії. Синячок в неї, розрізик під оком. І куди ж її? Не кинеш, нічого", - розповідає Оксана, господарка врятованої кішки.

Микола підтверджує, що ці ж переселенці стали волонтерами. Особисто він допомагав сиротам Донеччини з 2016-го року. У будинку всі уживаються мирно, розділяють працю й простір. 

У чоловіка є мрія, відстрокована до мирного часу. "Хотів би створити центр для дітей-сиріт, які виходять з дитячих будинків, щоб вони могли тут навчатися, перебувати в сім’ї, щоб їх адаптувати до дорослого життя", - говорить Микола. 

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (3)
  • Олександр Бойко

    Брехня і ще раз брехня
  • Zinaida Koshelnik

    Молодці
  • Новини Хмельницького на vsim.ua

    ‼️Коротко про головне — долучайся до нашого Telegram-каналу: https://t.me/vsimnews

keyboard_arrow_up