По серіалах та за форму: як обирали професію хмельницькі випускники

По серіалах та за форму: як обирали професію хмельницькі випускники
  • Хмельницькі одинадцятикласники офіційно попрощалися із шкільною партою.
  • Вчора, 31 травня, вони відгуляли останні дзвоники.
  • Тепер активно будуть готуватися до вступної кампанії.
  • Куди підуть на навчання та які професії обрали, дізнавалися журналісти vsim.ua.

У Хмельницькому відлунали останні дзвоники. Попереду у школярів літні канікули, а ось випускникам не до розваг та веселощів. На них чекає вступна кампанія та підготовка до самостійного студентського життя. З вибором майбутньої професії визначилися практично всі. В декого ще є сумніви на рахунок ВУЗу, однак про майбутню спеціальність вони вже говорять впевнено. Журналісти vsim.ua.побували в СЗШ №7 і в колегіумі №16 та дізналися куди йтимуть на навчання, ким планують працювати в майбутньому та чому саме таку професію обрали хмельницькі випускники.

"Буду чиновником"

Нікіта,  випускник колегіуму №16

Відео дня
  • Я планую їхати на навчання до Словаччини. Буду там вступати на факультет державного управління. Мені дуже подобається історія, політологія, тому вибір робив, виходячи зі своїх уподобань. В майбутньому планую стати чиновником і працювати десь в адміністрації. Батьки спочатку не дуже підтримали мій вибір. Вони спочатку хотіли, щоб я був або лінгвістом або інженером, але потім змирилися. Адже я чітко дав зрозуміти, що не зміню свою думку. Довелося поступитися їм.

"Бо форма подобається"

Даша, випускниця СЗШ №7

  • Я збираюся вступати у військову академію на факультет психології. В мене було багато варіантів, ким я тільки не хотіла бути, але зупинилася саме на цій професії. Мені подобається слухати людей та допомагати їм вирішувати проблеми. Батьки порадили військову академію. Сказали, що вона навчить мене дисципліні, і так я отримаю ще й звання. Відтак зможу без проблем в подальшому влаштуватися на роботу або службу. Я була лише за, мені дуже подобається військова форма, люблю її з дитинства. Тому вирішила, що професія військового психолога саме для мене. Я розумію, що на мене чекають і фізичні навантаження, і недоспані ночі, але я вже переборола свій страх і готова до вступу.

"Хочу виступати на всіх сценах"

Вікторія, випускниця колегіуму №16

  • Я збираюся вступати в Київський університет культури імені Михайла Поплавського на акторську майстерність. Я зрозуміла, що це моє. Хочу бути актрисою, виступати на сцені. В літньому таборі я брала участь у виставі. Ми ставили сценку “Коза дереза”, я там була циганкою. Ще ходжу до театральної студії, але там ще не пробувала себе на сцені. Батьки мене спочатку відмовляли. Казали, що це не моє, щоб я вступала на факультет туризму, але я хочу досягти своєї мрії і стати актрисою. Хочу виступати на всіх можливих сценах.

"Буду поліцейським"

Артур, випускник СЗШ №7

  • Я буду вступати до Харківського національного університету внутрішніх справ. Обрав для себе професію поліцейського. Хочу розслідувати кримінальні справи, допомагати людям. Мене змалечку це приваблювало, тому і професію обрав відповідну. Батьки підтримують мій будь-який вибір. Вони знають, якщо це моє, то мені буде легко працюватися. І на роботу я ходитиму щасливим, а не якби скоріше піти з неї.

"Вивчала ринок праці"

Поліна, випускниця колегіуму №16

  • Я хочу вступати на факультет управління персоналом в Хмельницький національний університет. Якщо успішно закінчити цей факультет можна реалізувати себе в багатьох сферах. Це і менеджмент, і підбір персоналу, і реклама, маркетинг. Я підійшла до вибору професії серйозно. Вивчала ринок праці, дивилася, які професії актуальні наразі. А вже потім з усіх професій, які підходять мені, обрала саме таку, яка задовольняє всі мої бажання. Батьки зустріли дуже радо мій вибір, я їм обґрунтувала свою думку. Вони зрозуміли, що я відповідально до цього підходжу і підтримали.

"Сподобалось, як в серіалі"

Валерія, випускниця СЗШ №7

  • Я думаю вступати до Хмельницького кооперативного торговельно-економічного інституту на готельно-ресторанну справу. Хочу бути адміністратором. Яя думала про цю спеціальність ще з 8 класу. Я дивилася багато серіалів. Наприклад, в серіалі “Кухня” адміністратор все влаштовує, перевіряє, контролює. Мені дуже сподобалося. Я люблю організовувати все. Мене підтримала бабуся з якою я живу. Сказала, якщо мене є таке бажання, якщо вийде, то вона лише допоможе.

"Малювання - єдине, що я люблю"

Кирило, випускник колегіуму №16

  • Я обрав для себе професію художника-графіка. Із ВУЗом поки не визначився, принаймні в Україні ще не знаю конкретних варіантів крім Львівської політехніки, а от за кордоном є кілька варіантів в Чехії. Я просто не можу цим не займатися, це єдине що мені подобається. Тому над вибором спеціальності - взагалі не вагався. Батьки мене все життя підтримували, і вибір професії теж не став винятком. Я змалку гарно малював і вони мене ще в дитинстві віддали до художньої школи. Тому мій вибір був передбачуваний і не став для рідних сюрпризом.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube.


 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • Viktor Panchuk

    І не одного інженера. Але так, продавці, офіціанти, прибиральники теж потрібні.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
18:22 На Хмельниччині повторно виставили на аукціон Нігинський кар’єр 17:36 На Хмельниччині двоє браконьєрів наловили риби на кримінал 16:49 Двоє мешканців Хмельниччини постануть перед судом за жорстоке вбивство 15:59 Жителька Хмельниччини, яка відзначила 100-річчя, розповіла про секрет довголіття Від читача 17:01 ЯКЩО ТИ НЕ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВОЇМИ СИЛАМИ АБО ФІНАНСАМИ, ТО МИ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВІЙ ЧАС! 15:15 На Хмельниччині суд оштрафував члена ВЛК за хабарництво 14:38 У Хмельницькому попрощались із 31-річним військовим Романом Бочковським photo_camera 14:14 На Кам'янеччині затримали чоловіка, який встромив ножа у груди свого сина 13:46 Рекрутинговий пункт ЗСУ на Хмельниччині: що це таке і як працює 13:16 Алкоголю в 15 разів більше норми: на Шепетівщині водія притягнули до відповідальності 12:31 Шахрайство на криптовалюті: історія хмельничанки, яка хотіла навчитися заробляти 12:07 Коли у школах Хмельницького розпочнуться літні канікули 11:58 Валюти дорожчають. Курси в обмінниках та банках Хмельницького (ІНФОГРАФІКА) 11:32 На Хмельниччині п’яний чоловік стріляв у патрульних photo_camera 10:32 Середня пенсія на Хмельниччині – 4 870 гривень, – ПФУ 09:40 П’яний водій на смерть збив хмельничанина і тікав з місця події 09:21 На Львівському шосе 25 квітня не буде води
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up