“Поліцейські ловлять бандитів, охороняють людей”, - патрульні очима маленьких хмельничан

“Поліцейські ловлять бандитів, охороняють людей”, - патрульні очима маленьких хмельничан

Річниця Нацполіції. Три роки тому у Києві запустили патрульну поліцію. Що думають хмельничани про роботу копів та хто такі поліцейські в очах дітлахів, дізнавалися журналісти vsim.ua.

Вчора на площі перед кінотеатром Шевченка патрульна поліція Хмельницького вирішила відзначити свою третю річницю з розмахом. Щоб стати ближчими до громадян та розважити дітлахів, патрульні організували цікаву фотозону, де всі охочі могли спозувати на камеру зі справжніми захисниками правопорядку. А також приміряти на себе важкий бронежилет та ознайомитися зі спецзасобами.  

На заході було людно. отож, ми запитали присутніх, що вони знають про тих, хто це свято організував і як оцінюють їхню роботу.

Тетяна з чоловіком Русланом та сином Вадимом

Відео дня

C:\Users\Користувач\Desktop\Патрульны\DSCN9412.JPG

  • Ми приїхали на свято з Камʾянець-Подільського, проїздом, але все дуже подобається. Дуже гарно організовано. Як на мене, стало значно краще, нова поліція дійсно працює, - говорить Тетяна.

  • Як автомобіліст, скажу, що приємніше стало спілкуватися. Завжди привітні, немає того хамства, як було колись. Та й правопорушень стало менше, а то лише новини так і рясніли кримінальною хронікою, - пояснює чоловік.

  • Поліцейські ловлять бандитів, охороняють людей. Я теж хотів би охороняти людей, щоб їм було спокійно,- додає Вадим.

Віталій з сином Назаром

C:\Users\Користувач\Desktop\Патрульны\DSCN9359.JPG

  • Вперше бачили свято патрульної поліції в Києві, три роки тому. А це приїхали в гості до бабусі і вирішили знову сходити.  Ось такі заходи дуже гарно сприяють майбутній професійній орієнтації дітей. Вони можуть приміряти на себе роль працівника правоохоронних органів, зрозуміти чи хочуть повʾязати себе з цією професією в майбутньому. Хлопцям дуже цікаві прийоми рукопашного бою, поліцейські спецзасоби та патрульний транспорт. Мені здається, що реформа структури носить лише позитивний характер. Відповідальність до роботи зросла. Звісно, ще не так багато часу пройшло від реорганізації, є й недоліки, але їх не так багато, я думаю з часом усунуть і їх.

Маша, 10 років

C:\Users\Користувач\Desktop\Патрульны\DSCN9427.JPG

  • Поліцейські їздять по місту і слідкують за порядком, щоб ніхто нікого не ображав. Вони сильні, мужні. Я теж хочу бути поліцейською, коли виросту.

Христина, прийшла підтримати друзів

C:\Users\Користувач\Desktop\Патрульны\DSCN9432.JPG

  • Я працюю поруч, прийшла побачити як поліцейські співпрацюють з дітками, а ще друзів підтримати, вони працюють у поліції та займаються організацією цього заходу. Безпосередньо з роботою поліції я не дуже ознайомлена, бо не було випадків, коли б потрібна була їх допомога. Але порівняно з тим що було, прогрес видно. По місту стало спокійніше, зокрема ввечері.

Єва, 10 років

C:\Users\Користувач\Desktop\Патрульны\DSCN9429.JPG

  • Поліцейські захищають нас від бандитів, а ще вони стежать щоб не перевищували швидкість, щоб все спокійно було. Мені подобається тут, хочу покататися на поліцейській машині. Мені колись поліцейські махали з машини, а я їм помахала.

Вадим, прийшов на свято з донькою та дружиною

C:\Users\Користувач\Desktop\Патрульны\DSCN9417.JPG

  • Ми тут сімʾєю, там десь дружина з донькою малюють. Класне свято, видно, що працюють для людей, діткам дуже подобається. Мені здається зміни вже є, претензій до роботи, особисто в мене немає.

Олександр, 8 років

C:\Users\Користувач\Desktop\Патрульны\DSCN9408.JPG

  • Мені подобається  форма поліцейських, у них зброя є, якою вони захищають людей від бандитів. Тільки жарко дуже в бронежилеті і важкий трохи, але він захищає від куль. Я, можливо, також колись стану патрульним і буду таким сильним як вони.

Оксана з донечкою Валерією

C:\Users\Користувач\Desktop\Патрульны\DSCN9399.JPG

  • Дитина любить різні історії про поліцейських, хоча і дівчинка. Уже були в патрульній машині, їй дуже сподобалося. Мені особисто не доводилося зіштовхуватися з роботою патрульної поліції, але вулиці патрулюють часто. Зміни на краще відбуваються. Уже сам факт, того що часто патрулюють, змусить задуматися правопорушників.

  • Поліцейські – це такі дяді і тьоті, які допомагають діткам. Вони допоможуть знайти маму, коли загубишся, - пояснює дівчинка.

Галина з внуком Денисом

C:\Users\Користувач\Desktop\Патрульны\DSCN9390.JPG

  • Я привела внука подивитися на роботу патрульних. Він уже встиг по фотографуватися і бронежилет одягнути. Знаєте, я часто ходжу додому пішки після роботи ввечері і стало спокійніше. Я помітила, що йду і часто повз проїжджає машина патрульної поліції. Були випадки в дворі, коли потрібна була допомога, то викликали патрульних. Ставлення толерантне, у мене зауважень немає ніяких.

Ярослав, 12 років

C:\Users\Користувач\Desktop\Патрульны\DSCN9422.JPG

  • Поліцейські патрулюють по місту, вони дуже багато знають про поліцейську машину, слідкують, щоб ніхто не порушував порядок, виїжджають на виклики, а ще знають різні прийоми.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:45 Вважались зниклими безвісти. «На щиті» повернулись троє військових з Хмельниччини 19:51 Хмельничанин відсудив у сусідів кошти за затоплення квартири 19:02 Тепло повертається: прогноз погоди на вихідні на Хмельниччині 18:18 Пережила голод, війну та смерть синів: жительці Хмельницького виповнилось 105 років Від читача 11:02 Переваги працевлаштування осіб з інвалідністю для роботодавців 17:29 Восьмий день у Хмельницькому шукають 70-річну Галину Кудлу 16:59 Шахрай представився поліцейським і ошукав хмельничанку на 38 тисяч 16:26 У Хмельницькому перекриють рух вулицею у центрі міста 16:04 Скорочення Хмельницького обласного ліцею. Що про це відомо 15:33 Судитимуть жителя Кам'янеччини за зрізані три десятки дерев у «Подільських Товтрах» 15:00 Новий сезон ВСІМ Бізнес-ліги: склад учасників і календар матчів 14:45 Скандал навколо лікарні в Старокостянтинові: вимагають звільнити директорку 13:59 За вбивство чоловіка жителька Хмельниччини сяде на 9 років за ґрати 13:23 У Кам‘янці-Подільському автівка збила пенсіонерку на парковці 12:44 Судили 19-річного жителя Полтавщини, який приїхав до Хмельницького розкладати «закладки» 11:48 На будівництві в Дубовому обірвалася люлька з працівниками: продовження історії photo_camera 10:39 У Кам’янці відкрили туристичний сезон-2024: програма 10:01 На Хмельниччині затримали водія, який перевозив тисячу пачок контрафактних сигарет 09:02 Сьогодні, 26 квітня – річниця аварії на Чорнобильській АЕС
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up