Попрощалися із футбольним тренером Олександром Коротуном, який загинув на війні

Попрощалися із футбольним тренером Олександром Коротуном, який загинув на війні
  • Олександру Коротуну було 35 років.
  • У нього залишилося двоє маленьких синів.
  • Понад два місяці він вважався безвісти зниклим.
  • І лише сьогодні, 15 березня, його провели в останню путь.

Хмельничанин Олександр Коротун працював футбольним тренером у клубі “Поділля”. Мав багатьох вихованців, з якими ділився своїм досвідом у спорті. Сьогодні, 15 березня, діти прибули на прощання зі своїм тренером. Усі принесли гвоздики. З болем в очах споглядали на труну зі своїм наставником. 

Олександру Коротуну було 35 років. Він родом з Деражні. Там він змалку ходив до школи. Згодом перейшов навчатися до спеціалізованої футбольної школи у Львові. Пліч-о-пліч з ним йшов по життю його друг та колега - Руслан Гуліватий. Сьогодні він теж прийшов провести Олександра в останню путь. Розповідає - життя свого друга буде ставити в приклад своїм дітям.

Відео дня

- Це була така людина, якої я більше не зустрічав у своєму житті. Я з ним виріс. Ми разом грали в футбол. Таких людей, як він, дуже мало у світі. Будь-яка робота, яка була в нього, йому не подобалася. Він завжди хотів тільки одного - працювати й займатися з дітьми. Це в нього було покликання. Він разом з вихованцями приїжджав у Деражню на ігри. Діти самі до нього тягнулися. Адже він був надзвичайною людиною, яку треба пам’ятати все життя. І я буду своїх дітей вчити жити на його прикладі, - каже тренер з футболу Деражнянської спортивної школи Руслан Гуліватий. 

Футбольним тренером Олександр Коротун працював менш як рік. Тоді почалася війна й він відправився на фронт. Понад два місяці захисник вважався безвісти зниклим. Востаннє на зв’язок із рідними він виходив ще минулого року - 25 грудня. Відомо, що тоді військовий був у місті Соледар Бахмутського району на Донеччині. 

Олександр Коротун із порядної сім’ї. Його мати понад 20 років працює на Деражнянському молочному заводі. Про це говорять мешканці Деражні, які приїхали попрощатися з військовим. Кажуть: “Деражня дуже сумує, що втратила такого інтелігентного та доброго чоловіка”. 

Окрім вихованців, які дуже любили тренера, в Олександра Коротуна залишилося двоє маленьких синів. Меншому - 1 рік. А також дружина, яка не стримувала своїх сліз біля труни з чоловіком. 

Коли всі ритуальні обряди були завершені, Олександра Коротуна востаннє відвезли на стадіон “Поділля”. Там обійшли футбольне поле й тоді відправилися в мікрорайон Ракове, на Алею слави. Саме там поховали 35-річного Олександра Коротуна. 

Від моменту повномасштабної війни Хмельницький втратив уже понад 150 захисників. А від 2014 року - майже 200. Про це на прощанні розповів міський голова Олександр Симчишин.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (95)
  • Марія Дубик

    Вічна пам'ять Герою. Співчуття сім'ї та рідним покійного.
  • Alla Nechyporuk

    Царство небесне і вічна пам'ять. Герою !
  • Лина Селиманович

    Вічна і Світла пам'ять Герою України.Співчуття рідним і близьким.
  • Іванна Беребелюх

    Вічна пам'ять та слава Герою.

keyboard_arrow_up