Працюють не за гроші: що відомо про волонтерів “Respublica”

Працюють не за гроші: що відомо про волонтерів “Respublica”
  • Музика, смачна їжа, цікаві квести та локації - все що бачить гість фесту.
  • За лаштунками ж відбувається справжня "пекельна кухня" в 40-градусну спеку.
  • Поки всі відпочивають, волонтери слідкують за порядком та комфортом. 
  • А гроші їм за це ніхто не платить.
  • Чому вони на це наважилися, дізнавалися журналісти vsim.ua.

Другий день поспіль на міському пляжі гримить “Respublica FEST”. Щоб послухати гарну музику та поласувати смаколиками на фуд-корті, сюди приходять тисячі хмельничан. На території Молодіжного парку, в палатках, також поселилися гості із інших міст. Щоб відпочинок на фесті був комфортним тут працюють понад 30 волонтерів. Вони, як бджілки, літають у фірмових футболках та з бейджами на шиї від самого ранку до пізньої ночі. Слідкують за порядком, допомагають людям з інвалідністю, супроводжують зірок та організовують цікаві квести. І це все абсолютно на добровільній основі. За роботу в майже 40-градусну спеку їм не платять. 

Для чого тоді прийшли і що отримують від фесту, дізнавалися журналісти vsim.ua. 

Переважно на цьогорічній “Respublica” працюють юнаки та дівчата із Хмельницького. Але є і ті, хто приїхав сюди з інших міст. Більшість віком від 16 до 20. Це або школярі, або студенти. Вони активні та непосидючі і кажуть, що, понад усе люблять круту музику. 

Відео дня

"Дуже круто допомагати іншим"

Мирослава, 16 років

  • Я волонтер понад два роки. Допомагаю в різних громадських організаціях. Працюю волонтером у фонді “Кличко”, є постійним волонтером на “Respublica”, “My fest”, “Rock&Buh”. Це дуже цікава робота. Тут кожного разу я знаходжу для себе якісь виклики. Наприклад, коли щось іде не по плану і вся команда працює над креативним вирішенням завдання. Люблю працювати в екстремальних умовах. Будучи  волонтером, можна побачити, як створюється фестиваль. Звичайний відвідувач того не бачить. Немає можливості настільки класно поспілкуватися, побачити всю “кухню” зсередини. Дуже круто допомагати іншим і при цьому збагачуватися самому. Підготовку до фестивалю ми почали за кілька місяців до “Respublica”. Так відбувається на всіх фестах, щоб волонтери між собою перезнайомилися, розібрали локації. Я керівник алеї громадських організацій. На фесті працюють різні молодіжні організації, типу “Молодь за краще майбутнє”, скаутська організація “Пласт” і інші. Кожен має свою палатку, де вони проводять свою програму. Наша задача це все упорядкувати, щоб воно вписувалося в тематику фесту. 

"Я живу фестивалями"

Аліна, 18 років

  • Волонтерство на “Respublica” - це моє повернення. Я багато часу була волонтером на різних фестивалях. Це були і одноденні фести, і такі, як “My fest”. Я завжди жила фестивалями. Але під час 11 класу і вступу до вишу не могла фестивалити і дуже за цим сумувала. Зараз я вчуся на дизайнера і працюю вже за спеціальністю на одній із фірм. Зараз хочу перекваліфікуватися на музиканта. Тому тут здобуваю незабутній досвід. Я спочатку була закріплена за малою сценою. Але там поки немає багато роботи. Я активна людина, якщо роботи не має, я сама знайду її собі. Допомагала то палатку розкласти, то щось принести, пояснити. Сьогодні мене поставили на бекстейдж - це музичний супровід. В мої обов’язки входить зустріти гурт, нагодувати, поселити, привезти на фест, дати водичку, бейдж, забрати їх з фесту. Тобто зробити їх перебування тут комфортним. 

"Не за гроші, а за емоції"

Дмитро, 19 років

  • Я навчаюся у Хмельницькому, але сам із Тернополя. Волонтером на “Respublica” я вже другий рік. Минулого року був, як еко-волонтер. Цього року на бекстейджі. Я допомагаю організаторам. Допомагаю забезпечувати райдери гуртів, у супроводі іноді допомагаю. Інші хлопці працюють на інклюзії. Також працюють біля дітей, де батьки можуть залишити їх пограти в різні настільні та активні ігри. В цьому році у нас на фестивалі поєднання волонтерських поколінь: є ті, хто працюють вперше, є волонтери з досвідом. Ним ми ділимося один із одним. Це дуже круто. Волонтерство для мене - це спосіб проявити себе, навчитися нового, спробувати свої організаторські вміння в дії. А це жодні гроші не компенсують.

"Мені подобаються такі двіжухи"

Люба, 16 років

  • Я завжди дуже активно себе поводжу. Мені дуже подобаються такі двіжухи в місті. Я вхожу в “Молодіжну раду” Хмельницького. Вже була волонтером на “My fest”, мені дуже сподобалося. Тепер вирішила спробувати себе ще й на “Respublica”. Я тут працюю в інфоцентрі, маю інформувати людей про все, що тут відбувається. Пояснювати, що їх цікавить. Також в палатці ми продаємо речі із символікою республіки та гуртів, які нам приносять. Я знала, що іду сюди не за гроші. Мене спонукала цікавість. Таким чином, я відчуваю дух фесту зсередини. Мені дуже подобається допомагати людям, направляти. Фест - дуже крутий. Поки жодних ексцесів, не було, але ми маємо бути готовими до всього. Ми проходили інструктаж з поліцією, показували, як надавати першу допомогу. 

"Приїхала зі Львова пофестивалити"

 Олена, 16 років

  • Я не хмельничанка, приїхала зі Львову. Заявку на прийом волонтерів знайшла у соцмережах. Мені стало цікаво, вирішила спробувати. Чула від знайомих, що Хмельницький гарне місто і фести тут круті. Трохи боялася, але знайомий був минулого року на “Respublica”, як відвідувач, запевнив мене, що немає чого боятися і мені сподобається. Тому я тут. Живу тут я в родичів. В мне тут тітка, вони мене прийняли. Місто мені сподобалося, організація теж класна, тому я думаю, що буду частим гостем на фестивалях у Хмельницькому. 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
12:31 Шахрайство на криптовалюті: історія хмельничанки, яка хотіла навчитися заробляти 12:07 Коли у школах Хмельницького розпочнуться літні канікули 11:58 Валюти дорожчають. Курси в обмінниках та банках Хмельницького (ІНФОГРАФІКА) 11:32 На Хмельниччині п’яний чоловік стріляв у патрульних photo_camera Від читача 11:46 Фахівці КНП "ХОССЦ" взяли участь у ХХІ Київському курсі з коронарних реваскуляризацій 10:32 Середня пенсія на Хмельниччині – 4 870 гривень, – ПФУ 09:40 П’яний водій на смерть збив хмельничанина і тікав з місця події 09:21 На Львівському шосе 25 квітня не буде води 19:24 У Хмельницькому 30-річний чоловік побив двох школярів 18:27 Військових запрошують на «бакототерапію»: що це за проєкт photo_camera 17:34 У Хмельницькому можна обмінятися кімнатними рослинами. Як це працює? 16:25 Експосадовицю обласної служби у справах дітей судили за вимагання хабаря 15:44 Поліграф для хмельницьких чиновників. Скільки посадовців пройшли перевірку? 15:08 Скорочення вишів на Хмельниччині. Скільки є зараз та яких може не стати 14:48 Був зниклим безвісти з минулого літа. «На щиті» повертається військовий Андрій Ковалевський 14:06 Зростає захворюваність на кашлюк: що потрібно знати хмельничанам 13:49 Народні депутати з Хмельниччини мають 168 помічників. У Гереги найбільше 13:07 Смертельна ДТП у Хмельницькому районі: 36-річний водій в'їхав у дерево і загинув 12:47 Пішла на дачу і не повернулась. У Хмельницькому шукають 70-річну жінку photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up