Рідним дев’ятьох військових з Кам’янеччини вручили посмертні нагороди

Рідним дев’ятьох військових з Кам’янеччини вручили посмертні нагороди
Фото зі сторінки Кам'янець-Подільської районної державної адміністрації
  • Дізнавайтеся про Героїв, рідні яких отримали нагороди.

У Кам’янець-Подільській районній військовій адміністрації вручили ордени рідним загиблих військових. Це 9 захисників, яких нагородили посмертно

Відповідно до Указів Президента України, за особисту мужність, виявлену у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане виконання військового обов’язку орденами «За мужність» ІІІ ступеня нагороджено:

Головного сержанта Тріща Володимира Ярославовича (посмертно)

Кіборг із Кам'янця. Рідня загиблого Володимира Тріща просить присвоїти йому звання Героя України

Відео дня

Володимир Тріщ — той кого називають кіборгом. Він був активним учасником Революції Гідності. Тоді ж, у 2014 році, приєднався до лав «Правого сектору».

Він воював у зоні проведення антитерористичної операції у складі 5-го окремого батальйону Добровольчого Українського Корпусу «Правий сектор». Згодом захищав Донецький аеропорт,

Із початком повномасштабного вторгнення Володимир Тріщ проходив військову службу на посаді командира підрозділу у складі військової частини А 4002. Мав псевдо Ворон та звання — головний сержант. Виконував завдання на східному напрямку фронту. У свої 32 роки Володимир Тріщ провів свій останній бій. Він загинув 25 червня 2023-го у Донецькій області від кульового поранення.

Старшого сержанта Булиму Віктора Анатолійовича (посмертно)

Віктор Булима мешкав у селі Голозубинці Дунаєвецької громади. Був старшим сержантом, стрільцем-санітаром. 

Він загинув, захищаючи країну від російського агресора, 24 червня 2023 року. Це трапилось поблизу населеного пункту Лобкове, Василівського району, Запорізької області під час виконання бойового завдання.

Молодшого сержанта Міхєєва Дениса Юрійовича (посмертно)

Чоловік був родом з села Івахнівці. Воїну був 31 рік. Він був випускником Івахновецької гімназії. Ще в 2014 році, коли виникла загроза територіальній цілісності та незалежності України, не роздумуючи, пішов виконувати свій громадянський обов'язок захисника України в АТО, пережив “Іловайський котел”.

Старшого солдата Короташа Олексія Анатолійовича (посмертно)

Олексій Короташ мешкав у селі Хропотів. Закінчив спочатку Хропотівську, а потім Кугаєвецьку школу. Навчався на тракториста, працював у місцевому господарстві. 

Був загартованим воїном. Захисник проходив строкову службу, а з 2015 року брав участь в антитерористичній операції на сході України. Мав відзнаки за зразкове виконання службового обов’язку. 

Він мобілізувався в перші дні війни. Воював у складі гірсько-штурмового батальону, був старшим стрілковим оператором. Захисник загинув 10 червня 2023-го у боях у Запорізькій області.

Солдата Головецького Володимира Володимировича (посмертно)

Головецький Володимир мешкав у селі Вишнівчик Чемеровецької громади. Був 1975 року народження. 

У 1993-1995 роках Володимир проходив строкову службу. У 2014-2015 роках брав участь в антитерористичній операції, забезпечуючи на території Донецької та Луганської областей у складі бойових підрозділів захист незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України. 

За достойне виконання військового обов’язку був нагороджений відзнакою Президента. Під час повномасштабної війни він знову став до лав Збройних Сил України, захищати українську землю від військ рф під час їх повномасштабного вторгнення на українську землю.

Вірний військовій присязі захисник загинув 23 серпня під час мінометного обстрілу поблизу населеного пункту Новоандріївка, що в Запорізькій області.

Солдата Танасюка Віталія Васильовича (посмертно)

Від травм несумісних з життям 10 травня 2023-го загинув солдат Віталій Васильович Танасюк з Дунаївців.

Солдата Машуру Павла Павловича (посмертно)

Павло мешкав у селі Довжок. У січні його мобілізували. Проходив військову службу на посаді командира десантно-штурмового відділення. Боєць загинув 30 серпня внаслідок мінометного обстрілу українських позицій військовими рф в Запорізькій області. Йому назавжди 28 років.

Солдата Мельника Сергія Вікторовича (посмертно)

Сергій Мельник народився 29 листопада 1975 року. Він мешкав у селі Слобідка Балинська.

Воїн загинув 22 жовтня 2023-го внаслідок ворожого обстрілу. Він боронив наш спокій від окупанта на Бахмутському напрямку. 

Солдата Кондратова Василя Васильовича (посмертно)

Можливо, це чорно-біле зображення 1 особа та текст

Василь Кондратов був стрільцем стрілецького взводу. Йому був 51 рік. Загинув під час мінометного обстрілу у селі Кам’янське Запорізької області.

Возможно, это изображение 4 человека

Возможно, это изображение 3 человека

Возможно, это изображение 3 человека

Возможно, это изображение 7 человек

Возможно, это изображение 4 человека

Возможно, это изображение 4 человека

Возможно, это изображение 4 человека

Возможно, это изображение 4 человека

Возможно, это изображение 4 человека

Читайте також: Рідним загиблих воїнів з Хмельниччини вручили ордени «За мужність»

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (2)
  • L

    Я теж хотiла це озвучити .....що коiться😭??!! А ще пропонують з 20 рокiв мобiлiзувати😡😡жах .....
  • Хулиган

    Капец ні одного офіцера нема тільки солдати

keyboard_arrow_up