Рідним полеглих Героїв передали державні нагороди

Рідним полеглих Героїв передали державні нагороди
Фото: Теофіпольська селищна рада.
  • Нагороди вручили сім’ям захисників з Теофіпольщини.

  • Володимир Савчук був лейтенантом ДШВ.

  • Василь Коломійчук захищав Україну з часів АТО.

Вчора, 14 лютого вручили державні нагороди сім’ям загиблих військових з Теофіпольської громади. 

Так, за особисту мужність, виявлену у захисті територіальної цілісності України та самовіддане виконання військового обов’язку відзначили державними нагородами (посмертно) двох захисників.

Нагрудним знаком Десантно-штурмових військ Збройних Сил України «Завжди перші» відзначено лейтенанта Володимира Олександровича Савчука. Український захисник був командиром групи спеціального призначення єгерської десантно-штурмової бригади. Чоловік родом з Теофіпольщини. Проте жив з сім’єю у Житомирі, де і знайшов свій останній спочинок. Володимиру Савчуку тепер назавжди 34 роки.

Відео дня

 

Орденом «За мужність» ІІІ ступеня було відзначено солдата Василя Петровича Коломійчука. Полеглий захисник був родом із села Базалія, добровільно захищав Україну з часів АТО. В березні 2022 знову став на захист Батьківщини. Життя військового обірвалося на Луганському напрямку 18 квітня 2023 року. Василю Коломійчуку було 36 років.

Вручали нагороди рідним полеглих захисників перший заступник начальника Хмельницької районної військової адміністрації Віктор Паламарчук разом з представниками районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки майором Вадимом Москалюком та підполковником Василем Кубіним. Рідним та близьким загиблих висловили слова вдячності за їх подвиг в ім`я держави, - повідомили в Теофіпольській селищній раді. 

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up