Рідним загиблих хмельничан вручили відзнаки “Почесний громадянин міста” (ФОТОРЕПОРТАЖ)

Рідним загиблих хмельничан вручили відзнаки “Почесний громадянин міста” (ФОТОРЕПОРТАЖ)
  • Відзнаки отримали 128 родин загиблих військових.
  • Переглядайте фоторепортаж.

128 родин загиблих військових. 128 тих, в чиїх серцях важкий біль. 128 тих, в чиїх очах смуток та сльози.

Сьогодні, 30 вересня, в Хмельницькому академічному музично-драматичному театрі імені Старицького зібралися рідні хмельничан, які віддали за країну життя. Це батьки, дружини, діти, брати чи сестри. Багато хто був одягнений в чорне чи у вишиванки. Більшість не стримували сліз, коли зі сцени звучало ім’я їхнього близького.

Рідним загиблих вручали відзнаки “Почесний громадянин Хмельницького”. Їх надавав міський голова Олександра Симчишин. Перш ніж почати вручення, мер згадав поіменно усіх хмельничан, які загинули в російсько-українській війні від 2014 року. У цей час всі присутні підійнялися й мовчки переглядали світлини загиблих Героїв на екрані.

Відео дня

Згодом хвилиною мовчання вшанували полеглих бійців. Тоді стали звучати історії кожного захисника, відзнаку якому посмертно сьогодні надавали. Оголошуючи прізвище та ім’я, повідомляли ким був загиблий, чим займався у мирному житті, де й коли загинув. Імена 128 Героїв, яким надали почесне звання, подаємо в кінці цього матеріалу. 

Вручаючи відзнаки, міський голова висловлював рідним слова співчуття. Обіймав їх. Перемовлявся з дітками, які у відповідь на “Слава Україні” казали: “Героям слава”. 

Згідно із рішенням міської ради, родинам загиблих також нададуть грошову винагороду у розмірі 20 мінімальних заробітних плат (це по 134 тисячі гривень кожному). Кошти на це виділять з “Програми соціальної підтримки осіб, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України”.

Далі переглядайте фоторепортаж зі вручення відзнак рідним загиблих хмельничан. Також нагадаємо, що ми розповідаємо вам історії захисників з Хмельницького в рамках проєкту “Портрети Героїв”. Читайте їх за посиланням. 

Так, звання “Почесний громадянин Хмельницького” надано:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (8)
  • Ерёменко Татьяна

    Воно не втішає це все
  • Крістіна Матвєєва

    Вічна пам'ять героям!!!
  • Vova Popyk

    Яка комуналка? Воїни віддали своє життя! Що може бути цінніше? Це громадяни нашого суспільства, які могли жити і радіти життю. Мій уклін і до кінця життя свого вони будуть ГЕРОЯМИ УКРРАЇНИ !  Історія України все зафіксує! І сторінки будуть читати  наші внуки і првнуки ! Героям Слава!
  • Vova Popyk

    Світла памятьть ГЕРОЯМ УКРАЇНИ !!!

keyboard_arrow_up