Рідним загиблих прикордонників вручили державні нагороди

Рідним загиблих прикордонників вручили державні нагороди
Фото з сайту прикордонної академії
  • Ордени вручили рідним п’ятьох загиблих прикордонників.

В Національній академії Держприкордонслужби України рідним п’ятьох загиблих прикордонників вручили державні нагороди. Про це повідомляють у пресслужбі академії.

За особисту мужність і самовідданість, виявлені в захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, відповідно до Указу Президента України орденом «За мужність» ІІІ ступеня (посмертно) було відзначено підполковника Сергія Лакея, капітана Ярослава Панчишина, старшого майстер-сержанта  Володимира Мирзу, сержанта  Романа Ступака та майора Владислава Грузевича. 

Сергій Лакей, Ярослав Панчишин, Володимир Мирза

Минулого року, 9 березня, загін прикордонників до складу якого входили  підполковник Сергій Лакей, капітан Ярослав Панчишин, старший майстер-сержант Володимир Мирза, спільно з військовослужбовцями 95 окремої десантно-штурмової бригади увійшов до населеного пункту Терни Донецької області.

Відео дня

На околиці вони вступили в нерівний бій з піхотою противника, посиленою важкою броньованою технікою.  Прикордонники загинули заради збереження життів своїх побратимів.

Роман Ступак та Владислав Грузевич

Сержант Роман Ступак з початку широкомасштабної збройної агресії росії спільно з військовослужбовцями ЗСУ виконував бойові завдання з оборони Луганської та Донецької областей.

З грудня 2022 року попри бойові втрати та безперервні ворожі артилерійські обстріли позицій, мужньо та героїчно протидіяв наступу переважаючих сил противника в районі міста Бахмут на Донеччині.

2 січня 2023-го Роман з побратимами зайняли оборону на взводному опорному пункті «Тячів» в н.п. Підгородне Бахмутського району Донецької області. О 18:50 противник здійснив обстріл позицій зі ствольної артилерії та реактивних систем залпового вогню. Цей бій став для Романа останнім.

Майор Владислав Грузевич мужньо та самовіддано, в умовах повної блокади, виконував бойові завдання по захисту Маріуполя з перших днів повномасштабного російського вторгнення. 

12 квітня 2022-го зведена група від першого прикордонного загону, до якої входив Владислав, потрапила в засідку ворога, який відкрив стрілецький вогонь із багатоповерхового будинку. В результаті бойового зіткнення противника було частково знищено. Під час бою майор Владислав Грузевич отримав поранення несумісне з життям.

Читайте також: Історія Миколи Ментуха, який загинув в боях за Бахмут

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (6)
  • Vladimir

    А чек на 15 мільйонів гривень вже вручили? Чи вони вже потратили гроші?
  • Рая Пелих

    Вічна пам'ять героям рідним співчуття
  • Віктор Кравчук

    Дали ці бляшки і забули,
  • Лідія Бондар

    Вічна Світла пам'ять Героям Царство небесне, рідним щирі співчуття.

keyboard_arrow_up