Розвідника Віктора Міцишина нагородили орденом Богдана Хмельницького

Розвідника Віктора Міцишина нагородили орденом Богдана Хмельницького

Це вже 8 відзнака, вручена військовому, з 2015 року. 

Віктор Міщишин воює з 2014 року. Він брав активну участь у Помаранчевій революції, потім - у Революції Гідності, був учасником боїв у лютому 2014 на Майдані. Там втратив двох побратимів. Одразу потому пішов в АТО. Має звання старшини Збройних сил України, головного сержанта роти спеціального призначення, розвідник. 

Нещодавно Володимир Зеленський нагородив розвідника орденом Богдана Хмельницького ІІІ ступеня. Про це повідомляється в Указі Президента №425

За особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі постановляю нагородити орденом Богдана Хмельницького ІІІ ступеня Міщишина Віктора Володимировича — головного сержанта”, - йдеться в документі. 

Відео дня

На рахунку бійця ще 7 нагород, починаючи з 2015 року:

Віктор Міщишин родом з Тернопільщини. Він здійснив свій перший стрибок з парашутом у 16-ть. Займався дзюдо, самбо, карате. Працював інструктором з рукопашного бою у спортклубі. проходив строкову службу в морській піхоті ще ВМФ СРСР. Далі вивчав політологію у Кам'янець-Подільському університет імені Огієнка. Діючий позивний – Філ - філософ. 

“В юності захоплювався філософією – і друзі прозвали Філософом, який врешті трансформувався у Філа. Під час неформального знайомства з групою розповів це хлопцям. Їм сподобалося. Так через 20 років я знову став Філом”, - розповідав Віктор у 2015 для видання “Подолянин”. 

Раніше Віктор Міщишин був заступником голови Кам’янець-Подільської райдержадміністрації, з 2009 року - заступник начальника Міжрегіонального управління Нацдержслужби України у Вінницькій, Житомирській та Хмельницькій областях. В грудні 2016 року переміг у конкурсі на посаду голови Ярмолинецької райдержадміністрації Хмельницької області. 

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (11)
  • Руслан Цишковский

    Колегою вітаю з Нагородою,мирного неба.
  • Лида Передерий

    Божої опіки герою.
  • Вайс Бітнер

    Дебіли, хто розкриває всю інфу про розвідників!
  • Олена Сонячна

    У вас клепка є? Навіщо ви вказуєте прізвище розвідника???

keyboard_arrow_up