Що носять у рюкзаках хмельницькі студенти (ОПИТУВАННЯ)

Що носять у рюкзаках хмельницькі студенти (ОПИТУВАННЯ)
  • Книги відійшли в минуле, кращий помічник у навчанні – телефон, стверджують сучасні студенти.
  • Першокурсники беруть на пари мінімум речей, а ось старші студенти завжди можуть здивувати вмістом своїх рюкзаків.
  • Що ж цікавого у них можна побачити, дізнавалися журналісти vsim.ua.

Студентські роки, як часто говорять, найпрекрасніші. Хтось ламає голову над тим, як успішно скласти сесію без втрати стипендії. А хтось виставляє понад п’ять будильників, щоб не проспати першу пару о 8.00. Памʾятаєте себе студентом? Стоси книг та години в бібліотеках. А щоб вкласти весь навчальний інвентар у рюкзак або сумку, доводилося застосувати усі свої надприродні супер здібності. Та ще й тягнути додатковий кульок із конспектами, папками та купою методичних планів.

З розвитком інтерактивних технологій, все стало набагато простіше. Сучасний студент готовий до пар, озброївшись лише зошитом і ручкою. Головне не забути вдома телефон, він – і книга, і конспект, і засіб від суму на нудних лекціях. Тепер найбільша загадка вже не жіноча сумочка, а рюкзак пересічного вузівця. Що до нього кладуть хмельницькі студенти дізнавалися журналісти vsim.ua.

Першокурсники, зазвичай, зайвими речами себе не обтяжують. Все беруть по мінімуму. Говорять, що книг наносилися ще в школі, тепер руки та плечі відпочивають. Вся потрібна інформація в електронному вигляді, тому рюкзак майже порожній.

Відео дня

Олександра, студентка I курсу факультету Економіки та управління ХНУ

C:\Users\Користувач\Desktop\Новая папка\DSCN7807.JPG

- Сьогодні чотири пари, тому зошитів небагато. Зазвичай беру по кілька на один предмет: окремий на лекції і практичні. Дві синіх та кілька різнокольорових ручок. Пишу багато, тому в рюкзаку завжди є запасні, щоб не просити в одногрупників. Косметику з собою практично не ношу. Було дзеркальце, але зараз, чомусь, його не знайду. Книги також не доводиться часто брати, зараз все в електронному вигляді, на парі дозволяють користуватися телефоном, планшетом або електронною книгою, в кого що. Ще зранку поклала бутерброд, можливо встигну перекусити на якійсь перерві. І – корм, придбала перед парами для кішки, щоб не забути, бо потім може вилетіти з голови.

Карина, студентка I курсу факультету Економіки та управління ХНУ

C:\Users\Користувач\Desktop\Новая папка\DSCN7812.JPG

- В мене рюкзак маленький, тому багато  в нього не покладеш. Ношу лише те, що потрібно для пар. Сьогодні у нас дві математики, тому зошита лише три. Всі потрібні книги і записи – на телефоні. Хоча сам телефон ношу не в сумці, а завжди в руках. Фарбуватися не дуже люблю. Звичного жіночого набору косметики у мене не знайдеш.  Є кілька шпильок для волосся, окуляри та вологі серветки.

Яна, студентка I курсу факультету Економіки та управління ХНУ

C:\Users\Користувач\Desktop\Новая папка\DSCN7816.JPG

- У мене також зошити, кілька ручок в пеналі, роздруківка на пару, та практично й усе. Під час пари, кидаю в рюкзак і телефон, щоб не заважав. Поміщаються реферати та невеликі папки. Але сьогодні нічого такого немає. Волосся часто плутається, тому є  маленька розчіска. Нещодавно придбала нові туфлі, тому ношу пластир, про всяк випадок. А ще гаманець і ключі від квартири. Є записник для поміток, або щоб просто помалювати, коли є час.

Ангеліна, студентка I курсу факультету Економіки та управління ХНУ

C:\Users\Користувач\Desktop\Новая папка\DSCN7819.JPG

- Зазвичай рюкзак майже пустий. Сьогодні на пари – два зошити, все інше в електронному варіанті. З косметики – лише помада, нічого зайвого не беру. Є ручка і маркер, щоб виділяти, щось особливо важливе на лекції. А, ще десь була жувальна гумка та антисептичний спрей для рук. Ну, і, звичайно ж, гаманець та ключі від дому.

Олег, студент I курсу факультету Економіки та управління ХНУ

C:\Users\Користувач\Desktop\Новая папка\DSCN7823.JPG

- Крім стандартного набору для занять (зошити, ручка), в рюкзаку завжди є вологі серветки, навушники, телефон. Книг не має, достатньо в школі відносив, тому добре, що дозволяють користуватися електронкою, не доводиться тягти весь багаж на пари. До рівня «один зошит на всі предмети», ще не доріс, поки на першому курсі, тому на кожне заняття маю окремий зошит.

Олександр, студент I курсу факультету Економіки та управління ХНУ

C:\Users\Користувач\Desktop\Новая папка\DSCN7829.JPG

- «Артезіанська» – вже потепліло добряче, спрага мучає, тому беру з собою воду. Кофта, на випадок, якщо стане прохолодно. А, в основному, зошити. Є ручка, сірники. Книги не ношу. Нам матеріал або показують або є електронка. Є ще жувальна гумка та наушники. Часто слухаю музику по дорозі додому.

Олександр,студент I курсу факультету Економіки та управління ХНУ

C:\Users\Користувач\Desktop\Новая папка\DSCN7832.JPG

- Стандартно ношу зошити, ручки. Книг для пар немає, зате є для себе, для душі. Або, якщо скучно на лекції – можна почитати, чи у транспорті по дорозі додому. Зараз читаю «Дівчина у потягу» Поли Гоукінз. Також є флешка, іноді скидають, якусь потрібну для навчання інформацію, тому завжди лежить у боковому кармані.

А ось старші студенти, з висоти свого досвіду, пояснюють, що на пари потрібно іти у повній бойовій готовності. Ніколи не знаєш, що може знадобитися і як довго доведеться затриматися у ВУЗі. Говорять, що книги носять часто, особливо англійську мову та граматику.

Анастасія, студентка III курсу факультету дошкільного виховання ХГПА

C:\Users\Користувач\Desktop\Новая папка\DSCN7907.JPG

- Зазвичай ношу книги з англійської та німецької, з безпеки життєдіяльності та теоретичної граматики, з історії та по пару зошитів на кожний предмет. Уже кілька місяців забуваю викласти самостійну з німецької. Також є записник, ручка та роздруківка фотокарток на пару. Крім навчальних предметів у рюкзаку є вода, ліки від головного болю та помада. А ще брелок у вигляді янголятка.

Наталія, студентка III курсу факультету дошкільного виховання ХГПА

C:\Users\Користувач\Desktop\Новая папка\DSCN7910.JPG

- У мене стандартно лежить кілька зошитів та ручок, маркер. Сьогодні є лише книги з англійської. Зазвичай книжок більше, просто день – не важкий. Виручає і телефон, деяку інформацію можна зберігати на ньому. Ще у сумці лежить помада, пудра, дзеркальце, гаманець та ключі від дому. Є студентський квиток та кілька квитанцій з магазинів. Десь був медичний пластир та вологі серветки

Антон, студент IV курсу факультету дошкільного навчання ХГПУ

C:\Users\Користувач\Desktop\Новая папка\DSCN7919.JPG

- А в мене в рюкзаку плавки… Не дивуйтеся, у нас просто остання пара «Плавання», йдемо до басейну. Спеціальність просто комплексна: дошкільне виховання, філологія та фізичне навчання. Тому часто є щось із спортивних речей. А так, два зошити і ручка. Телефон, наушники , гаманець та ключі. Зранку ще був бутерброд, але вже немає, - посміхається Антон.

Анна, студентка IV курсу факультету дошкільного навчання ХГПУ

C:\Users\Користувач\Desktop\Новая папка\DSCN7914.JPG

- У мене сьогодні замість рюкзака – сумка. Вирішила одягнути спідницю, а рюкзак до неї не пасує. Що є навіть сама не пам’ятаю, давайте дивитися: гаманець, розчіска, дзеркальце, наушники, цукерочка, Валентинка, парфуми, зірочка для носа, наклейка з тату салона, шарф та капронові колготки. Це, доречі, ще не багато. Ось рюкзак, хоч і менший в два рази за сумку, але в нього влазить ще й фен та гель для душу. Крім цього є зошити і граматика з іноземної мови. В окремому карманчику – ключі від квартири та гроші на маршрутку.

Євген, студент IV курсу факультету дошкільного виховання ХГПА

C:\Users\Користувач\Desktop\Новая папка\DSCN7921.JPG

- Останній курс, що там цікавого вже можна знайти. Так, зошити, ручка, ще є олівець. Книг не ношу, є телефон. Або, якщо треба на пару, то беру з бібліотеки. Також є сухі та вологі серветки. Флаєр, на вулиці роздавали, вода, окуляри від сонця, та й усе.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (3)
  • Микола Бажан

    ..сучасні студенти ще не подорослішали.
  • Александр Черненко

    я так бачу студенти взагалы безстрашні стали - ніхто навіть ні одного презерватива не носить....

    Анонім reply Александр Черненко

    Зночі вже встигли використати. ;)
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:11 Напав з ножем на перехожого на залізничому вокзалі: у Шепетівці судитимуть бандита 21:03 Новий депутат облради з мільйонами «в заначці»: хто такий Ілля Логін 20:33 За побиття дитини судили маму з Хмельниччини 19:45 Хмельницький попрощався з двома воїнами: Олегом Попелем та Юрієм Броварним Від читача 15:03 Хмельницькі кардіологи провели майстер-клас у м.Нетішин 19:10 Обрізка дерев: чому скаржаться хмельничани і що кажуть екологи photo_camera 18:28 Гостювання сина в матері закінчилось трагедією на Хмельниччині: деталі справи 17:41 Працівниця банку на Хмельниччині привласнювала допомогу родичам загиблих воїнів 17:03 У Хмельницькому пенсіонеру стало погано біля річки: його врятували патрульні 16:29 Погіршення погоди та обстріли: на Хмельниччині прогнозують погодинні відключення світла 16:16 Торгова марка SvitloSteli: Нове слово у світі натяжних стель і освітлення (новини компаній) 16:01 «Непридатність до військової служби»: скільки беруть за це на Хмельниччині і чим все закінчується 15:23 Житель Хмельниччини з гепатитом С сяде за ґрати за ухилення від мобілізації 14:43 Опублікували список TikTok-каналів, які поширюють ворожу пропаганду 14:06 Платні соціальні послуги в комунальних закладах Хмельниччини: яка вартість 13:43 У Хмельницькій митниці новий керівник. Що про нього відомо 13:02 На Староміській військові силою затримали чоловіка. У ТЦК кажуть, що він ухилянт play_circle_filled 12:40 Загинули двоє військових з Хмельниччини: Олег Улянчук та Микола Кулябін 12:06 Дружина Гереги стала власницею квартири за 38,9 мільйона 11:55 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up