Скандал на “Міс Україна”. Що не так з кандидаткою від Хмельниччини?

Скандал на “Міс Україна”. Що не так з кандидаткою від Хмельниччини?
Колаж vsim.ua
  • Оксана Магера — кандидатка від Хмельниччини на конкурсі краси. 

  • Але сама дівчина вже багато років не живе в Україні, пише дописи російською та “мовчить” про війну. 

  • А ще підтримує дружбу з росіянками, фотографується в кремлі та ходить в російські ресторани. 

Про конкурс "Міс Україна" 

Організатори цьогорічного національного конкурсу "Міс Україна" представили 24 претендентки. Дівчата боротимуться за право представляти нашу країну на трьох міжнародних конкурсах: "Міс Світу 2023", "Міс Земля 2023" та "Міс Інтернешнл 2023".

Цього року метод голосування змінили. Через повномасштабну війну представницю України обере не професійне журі, а українці шляхом онлайн-голосування. Про це йдеться на офіційному сайті конкурсу. Голосування вже відкрито, воно триватиме 14 днів.

Цьогоріч серед учасниць — представниця з Хмельницької області. Дівчину звати Оксана Магера. Вона бере участь під №10. 

Відео дня

Хто така Оксана Магера

Ми розповідали, що Оксані Магері 25 років. На промовідео вона розповідає про себе, що сама — уродженка Хмельниччини, але вже деякий час мешкає в Об’єднаних Арабських Еміратах

За словами Оксани, за своє життя вона тричі змінювала місце проживання та проживала у трьох різних країнах. Очевидно, що перша - Україна, тепер ОАЕ, а про третю - не зазначає. А на питання чому вона вирішила позмагатися у конкурсі “Міс Україна” хмельничанка відповідає: “Чому б і ні?” та цитує Марка Твена. 

Нині Оксана працює дизайнеркою, вже має власний бренд одягу «Two Soul» та виробництво в Дубаї. Цього року її бренд був представлений на Emirates Fashion Week.

Яке відношення має учасниця до росії

У соцмережах вже розкритикували підбір конкурсанток. Не оминули й учасницю з Хмельниччини. Волонтер Андрій Лузан першим у себе в сторіс підкреслив, що Оксана Магера дружить із росіянкою, яка відкрито підтримує соратника путіна, відвідує ресторани російського олігарха та хизується фото в кремлі. 

Довідка:
Андрій Лузан — волонтер та один із засновників проєкту “Леви на джипі”. Це українськомовний YouTube-канал. З настанням повномасштабного вторгнення “Леви на джипі” активно допомагають армії, створюють українськомовний контент та нові проєкти. Вони намагаються закривати потреби українськомовної аудиторії на основному каналі й розробляють соціально важливі проєкти на майбутнє. 

Пролиставши профіль Оксани Магери в Інстаграм, можна побачити, що більшість дописів вона веде російською або англійською мовами. Від початку повномасштабного вторгнення в неї є лише один допис про благодійний збір і той з’явився нещодавно, вже після того, як Оксана подалась на всеукраїнський конкурс. Більшість дописів взагалі з відпочинку чи подорожей.

Андрій Лузан підкреслив, що хмельничанка практично ніяк не висловлюється про війну в Україні. Перші дописи після початку повномасштабного вторгнення в неї знову ж із подорожей та вітань з Днем жінок:

Скріни з допису Андрія Лузана

Далі Лузан звернув увагу на те, що Оксана товаришує з росіянкою, яка має пітримувати її на конкурсі “Міс Україна”, фотографується на сходинках у кремлі та відвідує ресторан, власником якого є російський олігарх Аркадій Новіков, який був довіреним обличчям путіна в 2012 та в 2018 роках. До слова, після офіційної заяви Оксани про участь в «Міс Україна 2023» в коментарях з’явилися її подруги з росії з питаннями, де можна за неї проголосувати.

— Учасниці цьогорічного конкурсу здивують вас. Цей конкурс не має права на існування. Окрім підвищення прайсу за погодинну оплату дівчата ще супроводжують спонсорів конкурсу і в день, і вночі, якщо хочуть отримати титул. Один зі спонсорів до 22-го року був російський ресторатор Орлов. Конкурс супер, те що треба під час війни. Та й взагалі, ідея обирати дівчат по зовнішності, де жюрі чисто з мужиків – це прям те, за що варто боротись,пише Андрій Лузан.

Як реагують українці в мережі

На сторінці самої Оксани мало хейтерських коментарів. А от в дописах про неї у соцмережах негативно висловлюються про її участь в конкурсі. Ми дібрали кілька коментарів з різних джерел — дописів Оксани, Андрія Лузана, статті про учасницю на vsim.ua:

Та не Оксаною єдиною. Додамо також, що багато цьогорічних претенденток на “Міс Україна” живуть в Дубаї та не публікують у мережах жодної інформації про війну в Україні:

На вашу думку, потрібен такий конкурс під час війни / Чи варто змінити формат/учасниць “Міс Україна”? Пишіть свої міркування у коментарях.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (19)
  • Валентина Рудковская

    На фиг с пляжа...
  • Tonia Kovsh

    За кораблем...
  • Читач47

    Гарна дівчина. Розумна також. Живе, а не існує. Це звісно викликає реакцію заздрісників. Вони починають шукати якихось не таких друзів з інших країни з численних коментарів і лайків тощо. Замість того щоб самим покращувати своє життя заздрісники намагаються погіршити життя тим, хто живе краще за них. Просто не потрібно звертати увагу на таких невдах. Нехай заздрять самотужки.

    Андрей Гришнюк reply Читач47

    А ти тут,я так розумію для того щоб більше збудоражити людей

    😂😂😂
  • Марина Марина

    По-перше, на кого взагалі (а особливо, тепер, під час цієї вкрай безглуздої війни, коли калічаться і гинуть молоді люди!!!!! ) подібні заходи розраховані і кому потрібні???!!! По-друге, навіть у кращі часи, було б нормально, якби ще робилось заради певного естетичного задоволення, для більшості людей, а не кучки олігархів (хай собі в своїх приватних саунах влаштовують конкурси на кращі силіконові губи, груди і т.п), щоб всі бажаючі дівчата мали можливість прийняти участь. Та взяти ту саму Хмельниччину, скільки є милих подоляночок, яким є чим пишатись в самому кращому сенсі!!!

keyboard_arrow_up