Студент Артур Стерницький розповів, як працювати рятувальником на пляжі

Студент Артур Стерницький розповів, як працювати рятувальником на пляжі
  • 21-річний Артур, який хоче стати інженером, влітку підробляє рятувальником на хмельницькому пляжі.
  • Хлопець надає перевагу активному відпочинку, обожнює футбол, плавання, лижі.
  • Рятувальник каже, що головні причини нещасних випадків на воді - купання у недозволеному місці та у нетверезому стані. 

- Кожного дня ми працюємо по 12 годин, у нас є все необхідне. При небезпечній ситуації у нас на базі є лікар, в разі чого за декілька хвилин  ми надаємо першу медичну допомогу, - розповідає Артур Стерницький.

 

Сезон купання у самому розпалі. І хоч прохолода останніх днів не дозволила поніжитись на сонці, місцевий пляж безлюдним не буває. Сюди приходять подивитися на захід сонця та відпочити з дітьми.

Відео дня

Про роботу 

Як поводять себе хмельничани біля води знає студент Київського Національного університету архітектури та будівництва  Артур Стерницький. Хлопець, який вирішив стати інженером, підробляє під час літніх канікул. Він - рятувальник. Журналісти vsim.ua розпитали у хлопця, що найважче у роботі рятувальника.

- Найбільше проблем виникає з відпочиваючими. Завжди потрібно бути на сторожі, постійно контролювати, щоб мешканці були більш обачними та не запливали надто далеко, дивилися за дітками, - каже Артур. -  Моя головна робота - це попередити людину. Багато, хто байдуже, а то й взагалі скептично ставиться до нашої роботи.


На човні рятувальники слідкують, як поводять себе хмельничани на воді


Погода останні дні дуже мінлива. Кілька днів йдуть дощі, а щойно виходить сонце, пляж “оживає”. У такі дні треба бути  особливо уважним та вслідкувати за всіма відпочивальниками. Але найбільша проблема з п’яними. Їм рятувальникам складно пояснити, що купатися в такому стані дуже небезпечно.

- Майже кожної зміни доводиться сперечатися з людьми в алкогольному стані. Ми нічого не можемо їм зробити, окрім того, щоб дати попередження. Були два випадки, коли ми змушенні були викликати  поліцію. Але, що смішно, так це те, що штраф становить всього 17 гривень, -  розповідає Артур. - Хочеться, щоб наші люди були більш свідомими та обережнішими. Особливої уваги приділяли своїм діткам та дотримувались правил безпеки на воді.

Про особисте 

Артур почав працювати у 16 років, спочатку допомагав батькам у сімейній справі. Цього року після закінчення іспитів вирішив спробувати себе у ролі рятувальника на хмельницькому пляжі. Підкреслив, що робота йому до снаги.

- Роботу мені знайшли знайомі, ще у школі я професійно займався плаванням та греблею, тому, коли повернувся у Хмельницький, одразу запропонували роботу. Щоб не сидіти вдома, я вирішив спробувати. Тим більше,що я цілий день на свіжому повітрі, засмагаю, плаваю, контролюю пляж.

 

Артур з батьками на випускному

Хлопець ще зі школи почав займатися спортом, гребля в каное, бокс, волейбол, плавання, футбол, у греблі не один раз брав участь у всеукраїнських змаганнях та займав призові місця. Наприклад 2011 році їздив з командою на чемпіонат країни серед команд ДЮСШ в Дніпропетровськ. Де з 57 команд, посіли четверту загальнокомандну сходинку, а сам Артур отримав одну срібну та одну бронзову відзнаку.

чергова перемога з греблі в каное

 

Рятувальники на міському пляжі чергують у три зміни по 12 годин -  з 8:00 до 20:00.

 

Підготувала Крістіна Христофорова

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:45 Вважались зниклими безвісти. «На щиті» повернулись троє військових з Хмельниччини 19:51 Хмельничанин відсудив у сусідів кошти за затоплення квартири 19:02 Тепло повертається: прогноз погоди на вихідні на Хмельниччині 18:18 Пережила голод, війну та смерть синів: жительці Хмельницького виповнилось 105 років Від читача 11:02 Переваги працевлаштування осіб з інвалідністю для роботодавців 17:29 Восьмий день у Хмельницькому шукають 70-річну Галину Кудлу 16:59 Шахрай представився поліцейським і ошукав хмельничанку на 38 тисяч 16:26 У Хмельницькому перекриють рух вулицею у центрі міста 16:04 Скорочення Хмельницького обласного ліцею. Що про це відомо 15:33 Судитимуть жителя Кам'янеччини за зрізані три десятки дерев у «Подільських Товтрах» 15:00 Новий сезон ВСІМ Бізнес-ліги: склад учасників і календар матчів 14:45 Скандал навколо лікарні в Старокостянтинові: вимагають звільнити директорку 13:59 За вбивство чоловіка жителька Хмельниччини сяде на 9 років за ґрати 13:23 У Кам‘янці-Подільському автівка збила пенсіонерку на парковці 12:44 Судили 19-річного жителя Полтавщини, який приїхав до Хмельницького розкладати «закладки» 11:48 На будівництві в Дубовому обірвалася люлька з працівниками: продовження історії photo_camera 10:39 У Кам’янці відкрили туристичний сезон-2024: програма 10:01 На Хмельниччині затримали водія, який перевозив тисячу пачок контрафактних сигарет 09:02 Сьогодні, 26 квітня – річниця аварії на Чорнобильській АЕС
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up