“Це був останній місяць, як ми були разом”. Спогади про хмельничанина Едуарда Шарана

“Це був останній місяць, як ми були разом”. Спогади про хмельничанина Едуарда Шарана
Фото надала дружина Героя
  • 30-річний Едуард Шаран був командиром групи ССО.

  • У нього залишилася дружина, 3-річний син та батьки.

  • Дізнавайтеся історію Героя, який загинув, захищаючи країну.

Едуард Шаран родом з Хмельницького. Тут він виріс. Був однією дитиною у сім’ї. 

Війна для Едуарда тривала із 2014 року. Саме з того часу він захищав країну від окупантів. Захисник загинув 27 листопада 2023-го, на Запорізькому напрямку. Його поховали на Алеї слави в мікрорайоні Ракове.

“Ніколи не говорив, що все погано”

Історію Едуарда Шарана розповіла журналістці vsim.ua його дружина, Ася. Разом із нею військовий виховував сина - 3-річного Адама. 

Відео дня

Дружина каже - Едуард був все життя в спорті. Займався боксом. Військова справа з’явилася у його житті ще з юних років. У 2008 році він вступив у Львівський ліцей імені Героїв Крут. Вже за три роки почав навчатися в Національній академії сухопутних військ імені Гетьмана Петра Сагайдачного. Згодом перевівся в Одесу до військової академії. Здобув ступінь магістра за спеціальністю “Автомобільне господарство”.  

Нет описания.

Дружина пригадує, як для їхньої сім’ї розпочалося повномасштабне вторгнення. Мовляв, чоловік 24 лютого о 4 ранку за командою вирушив до своєї частини. Коханій сказав разом із сином їхати у Львів. Ася каже - тоді вони не бачилися понад місяць.

“Це був останній місяць, як ми були разом”

Ася каже – з чоловіком під час повномасштабної війни вони бачилися рідко. На запитання про новини на фронті відповідав коротко. На ці теми, говорить Ася, він спілкувався лише з побратимами. 

У жовтні цього року захисник отримав поранення і перевівся в Хмельницький. Місяць перебував на лікуванні. Згодом сказав дружині, що в нього все загоїлося і він має їхати до хлопців. “Це і був останній місяць, як ми були разом, сім’єю. Всі моменти з ним є для мене найтеплішими, без винятку”, - говорить Ася.

27 листопада Едуард Шаран загинув. Сталося це на Запорізькому напрямку. Захисника поховали 1 грудня, на Алеї слави в мікрорайоні Ракове. Йому назавжди залишилося 30 років.

Нет описания.

“За тобою йшли, а ти всіх оберігав”

Про Едуарда Шарана написала на своїй сторінці блогерка з Хмельницького Олена Мандзюк. Вона розповіла, що була знайома із захисником. Мовляв, він завжди був горою за своїх хлопців. “Справедливий, мужній, обережний, стриманий і дуже добрий”, - додала блогерка.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (15)
  • Валентина Кулик

    Вічна світла пам'ять царство небесне
    Герою України! Доземний уклін та щирі співчуття рідним та близьким!
  • Natalya Slobodyan

    Вічна пам'ять Герою!
  • Ірна Войтова

    Героям слава та вічна пам'ять!
  • Elena Krishtal

    Вічна пам’ять Герою та низький уклін

keyboard_arrow_up