Цьогоріч на Хмельниччині зареєстрували 7,3 тисячі безробітних

Цьогоріч на Хмельниччині зареєстрували 7,3 тисячі безробітних
Фото ілюстративне
  • За січень-жовтень цього року послугами обласної служби зайнятості скористалися 37,6 тисячі громадян.
  • Дізнавайтеся про ситуацію на ринку праці в області станом на цей рік.

Станом на 1 листопада цього року кількість зареєстрованих безробітних на Хмельниччині становила 7,3 тисячі осіб. Серед них майже тисяча - внутрішньо переміщені особи. Серед безробітних 67,6% - жінки, 45,7% – мешканці сіл, 24,6% – молодь віком до 35 років. На одну вакансію претендували 5 безробітних. 

За січень-жовтень цього року послугами обласного центру зайнятості скористалися 37,6 тисячі громадян. Про потребу у кваліфікованих працівниках на Хмельниччині поінформували понад 4 тисяч роботодавців. В результаті - вдалося укомплектувати 61,6 % вакансій. 

Більш як 60% вакансій обласного центру зайнятості - це робітничі професії. Найпопулярніші - у сферах торгівлі та послуг, транспорту, сільського господарства й переробної промисловості. Про все це розповів директор Хмельницького центру зайнятості Сергій Черешня. 

Відео дня

Загалом за 10 місяців цього року:

– 12 тисяч осіб працевлаштовано, в тому числі 9,2 тисячі зареєстрованих безробітних;

– 1,3 тисячі осіб брали участь у громадських та інших роботах тимчасового характеру;

– 2,1 тисячі – проходили професійне навчання;

– видано 3 ваучери для підвищення конкурентоспроможності особам старше 45 років.

За результатами оцінки бізнес-плану та проведеної співбесіди, Державний центр зайнятості надав мікрогрант 65 жителям Хмельниччини. Кожен з них отримає від 50 до 250 тисяч гривень на розвиток власної справи.

Читайте також: Зарплати до 20 тисяч: список вакансій у Хмельницькому

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (2)
  • Читач16

    все робиться для того, щоб молодь виїхала і щоб допомогу по безробіттю не платити
  • Max Forosov

    Вони примусово знімають з обліку, а на бумазі пишуть що працевлаштували. Самі визнають що роботи немає. Це смішно - таку массу народу і працевлаштували. Куди? До сусіднього магазину, де на дверях об'яву навіть не знімають? Постійно потрібні усі. То вже треба задуматись, чому на такому тепломі місці люди не тримаються. Бо зарплати не платять під різними надуманими предлогами. Шо той центр зайнятості може зробити? Щоб всіх працевлаштувати це треба якісь підприємства відкривати, а в нас навпаки тільки закривають.

keyboard_arrow_up