У боях за Україну загинули троє воїнів — Олександр Государський, Анатолій Свистун, Сергій Семенюк

У боях за Україну загинули троє воїнів — Олександр Государський, Анатолій Свистун, Сергій Семенюк
Фото ілюстративне. Фото Героїв далі - зі сторінок тергромад.
  • Олександр Государський помер у військовому госпіталі від важких поранень. 

  • Анатолій Свистун був старшим сержантом.

  • Сергій Семенюк пішов на війну добровольцем. 

Ще три життя забрала росія. У боях з окупантами загинуло троє жителів Хмельницької області. Вони були зі Славутської, Междибізької та Понінківської громад. 

Олександр Государський

Навіки у строю солдат Олександр Государський. Він народився 04 червня 1995 року. Мешкав у Понінківській громаді. 

З перших днів повномасштабного вторгнення Олександр вступив до лав Національної Гвардії. Боровся з окупантами на Донеччині. Мав позивний “Малюк”.

Відео дня

15 серпня захисника важко поранили у Серебрянському лісі. О 17:40 під час мінометного обстрілу позицій Олександр отримав множинні вогнепально-осколкові поранення. 11 днів лікарі боролися за життя Героя.

Та не судилось. 26 серпня о 22:36 від отриманих поранень він помер у військовому госпіталі. Про це повідомили в тегромаді. Захисника поховали вчора, 30 серпня, на Католицькому кладовищі в Понінці. 

Анатолій Свистун

Анатолій Свистун був із Меджибізької громади. Він загинув 28 серпня, внаслідок ракетного удару поблизу населеного пункту Дорожнє Донецької області.

Анатолій був старшим сержантом, командиром автомобільного відділення. Йому було 47 років. Мешкав у селі Требухівці.

— Сумно і страшно. Скільки ще горя, болю, страху і суму буде в нашій країні, в нашій громаді! Анатолій Свистун, ще один Герой, який став янголом і поповнив Небесне військо. У скорботі ми усією громадою низько схиляємо голови перед вічною і світлою пам'яттю Героя. Висловлюємо найщиріші співчуття рідним, друзям та побратимам військовослужбовця, — пишуть в тегромаді. 

Про день та час зустрічі Воїна громаду буде повідомлено додатково.

Сергій Семенюк

У мирному житті 45-річний Сергій Семенюк був електромонтером. Він ремонтував високовольтні лінії електропередач «Хмельницькобленерго». Сергій майже двадцять років працював в обленерго, завжди максимально відповідально та професійно ставився до своїх обов’язків, підтримував колег, ділився досвідом.

На початку повномасштабного вторгнення чоловік не зміг стояти осторонь, швидко прийняв рішення бути добровольцем та прикласти максимум зусиль для звільнення України від загарбників.

Тож під час війни став командиром зенітного відділення одного з підрозділів ЗСУ. Мав звання сержанта. Про це повідомили в Хмельницькобленерго. 

Загинув Герой 25 серпня, мужньо та віддано захищаючи Батьківщину. Він був родом зі Славути. 

Вчора, 30 серпня, славутчани провели захисника в його останню дорогу. Поховали Героя на «Новому кладовищі».

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • Читач53

    А сьогодні хоронять Линюк Володимира ,чому про него ні слова,він що з курорту приїхав ,чи з курорту привезли в мішку??? Чому одних хоронять на Алеї Слави а інших в других місцях?????

keyboard_arrow_up