У Хмельницький прибув черговий евакуаційний потяг з Донеччини (ФОТО)

У Хмельницький прибув черговий евакуаційний потяг з Донеччини (ФОТО)
Фото зі сторінки ГУ ДСНС у Хмельницькій області
  • Серед пасажирів – здебільшого літні люди.

Черговий евакуаційний потяг з Донеччини зустріли 1 вересня надзвичайники Хмельниччини.

Серед пасажирів - здебільшого люди похилого віку та з обмеженими фізичними можливостями. Втікаючи від війни, вони знайшли прихисток на Хмельниччині.

Відео дня

 

Рятувальники допомогли людям вийти з потяга, перенести речі, дістатись автомобіля швидкої, а також надали психологічну допомогу.

Нагадаємо, 2 серпня уряд видав розпорядження про обов’язкову евакуацію населення з Донеччини.

«Донеччина наразі на межі гуманітарної катастрофи. Тривають активні бойові дії, інфраструктура зруйнована. Люди ризикують не лише щосекунди потрапити під обстріли, а при відсутності світла, тепла, ліків та їжі взимку вижити буде непросто. Єдиний правильний вихід – евакуація», - наголосили 8 серпня в Хмельницькій ОВА та звернулися зі закликом до мешканців краю переконати своїх рідних, близьких, знайомих, які проживають на Донеччині, якнайшвидше евакуюватися.

Обласна влада заявила про готовністьХмельниччини  прийняти близько 50 000 вимушено переміщених осіб.

17 серпня до Хмельницького прибув перший евакуаційний потяг з Донеччини.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (6)
  • Сергей Мельник

    Як би це не звучало пропускати через іільтраційні лагеря або чекацте прильотів
  • Андрей Сытник

    А ще є історії, коли переселенці чекають приходу руського миру в їх домівки. Вони кажуть, що тоді повернуться до себе. Ажаль і такі історії є. Тоді думаєш, для чрго це все?

    Татьяна Панькова reply Андрей Сытник

    Андрій Ситнік нажаль навіть не переселенці чекають . тут на місцях місцеві теж багато хто лояльний. і це просто дивуе. говорять там росіянам мізки промили. а тут що з мізками в людей незрозуміло. чи точі не бачать. чи вуха не чують що відбуваеться
  • Valentyna Hesal

    Колега розповідала про одну родину, котра нарешті вимушена була покинути рідну домівку. Сталося це після вибуху коло хати, жінку контузило, чоловік отримав перелом стегна та велику рану. Їхали з бабусею під 90 років. Бабуся в потязі померла. А родині повідомили, що снаряд зруйнував їхню домівку вщент. Ось такі страшні історії.

    Татьяна Панькова reply Valentyna Hesal

    Валентина Гесаль такі страшні історії нажаль зараз стали нормою. за кожним приїхавшим своя страшна історія. тому і потрібно цінувати що в нас тут відносно спокійно. що ми маемо змогу просинатись і бачити сонеско не запилене взривами. дякуемо за це Богові і хлопцям які власним життям тримають ворога за воротами нашого дому. а ми маемо зробити все можливе. щоб вони там мпли змогу тримати ворога. Дякуемо всім хто трудиться. на волонтерські ниві. всім хто підтримуе матеріально. всім хто НЕ БАЙДКЖИЙ. бадужість гірша за ворога. гірша за зрадника.
  • Олена Мазур

    Бідні люди,мусять все кидати і їхати,думаю в Хмельницькому їм буде добре.

keyboard_arrow_up