У Хмельницький приїхала віцепрем'єр-міністр Ірина Верещук. Де була та що говорила

У Хмельницький приїхала віцепрем'єр-міністр Ірина Верещук. Де була та що говорила
  • У найближчі місяці на Хмельниччину можуть переїхати 17-20 тисяч переселенців.

  • Візит міністра стосувався розміщення переселенців та забезпечення їх усім необхідним.

Хмельницький відвідала віцепрем’єр-міністр України Ірина Верещук. Вона за сумісництвом є міністром з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій. Відповідно, саме питань війни й стосувався її візит сьогодні, 9 жовтня.

Отож, спершу урядовиця відвідала дитячий садок на вулиці Марії Трембовецької. Там тимчасово проживатимуть 52 переселенців з Куп’янська Харківської області. До слова, війна змушує людей виїжджати навіть з деокупованих територій, адже обстріли та відсутність опалення робить життя там майже неможливим.

Хмельниччині варто очікувати, що протягом найближчих місяців сюди переїжджатимуть переселенці з міст, де неможливо розпочати опалювальний сезон. Про це Ірина Верещук розповіла під час брифінгу, який відбувся в обласній філармонії. Міністр відзначила зусилля області з розміщення переселенців.

Відео дня

— Я хочу подякувати мешканцям Хмельниччини, позаяк саме вони відрили свої серця, відкрили свої домівки для багатьох багатодітних родин. У нас сьогодні була зустріч з багатодітними родинами саме з-поміж переселенців, тобто по п’ять, по шість дітей. Буває, що жінки самотужки зараз виховують п’ятеро і більше дітей. Є дитячі будинки сімейного типу, де опікуни приїхали з сімома і більше дітьми.

За словами Ірини Верещук, Хмельниччина планує розмістити ще щонайменше 17-20 тисяч переселенців, і при цьому область повністю до цього готова. Це стосується найближчого опалювального сезону.

Крім того, на Хмельниччині розглядається можливість будівництва модульного житла для переселенців:

— Я знаю, що уряд Польщі готовий будувати, я знаю, що є інші уряди, які теж розглядають таку можливість. Також ми говоримо про спільні проєкти, коли, до прикладу, співфінансування з обласного або місцевого бюджету, навіть з інших бюджетів, до прикладу, Маріуполя.

Також міністр звернула увагу, що розглядається можливість також і реконструкції гуртожитків для переселенців.

Після брифінгу Ірина Верещук взяла участь у нараді з міжнародними організаціями щодо питань внутрішньо переміщених осіб.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (71)
  • Тетяна Петровп

    Розкажіть щоб прилітало, ви шо дурні!?
  • lilia cologyb

    Меньше давайте лишньої інформації і розголосу, і буде краще і спокійніше для громад.
  • Ольга Горбатюк

    Всі переселенці приїжджають з своїми зарплатами які в2_3 рази більші за наших Чому така різниця
  • Людмила Добрянская

    В село ніхто не хоче, бо вбиральня на вулиці. Одні приїхали в село на лексусі,  поселили в дитсадок. Так вони дитячі стільчики переламали і дуже були невдоволені: "Почему в магазине нет замаринованого м'яса на шашлык". На фронт таких, а не гостинно приймати!

keyboard_arrow_up