У Хмельницькому гостює бразилець Міка: що він каже про місто

У Хмельницькому гостює бразилець Міка: що він каже про місто
Фото надав Сергій Толстіхін
  • Іноземець мандрує світом на велосипеді.
  • Під час своєї подорожі зробив зупинку в Хмельницькому.
  • Погуляв “стометрівкою”, був на набережній і навіть посадив дерево.
  • Які має враження від міста?

Міка Махконджіс джі Фрейтас - бразилець, який уже два дні проводить в Хмельницькому. Він гуляє вулицями міста, куштує місцеву каву, випробовує велодоріжки та знайомиться з хмельницькими пам’ятками. Іноземця гостинно прийняла до свого дому пара велотуристів з Хмельницького Сергій та Юлія. Вони знайомлять бразильця із містом і українською культурою. Із якими враженнями мандрівник Міка поїде світом далі?

Дороги нагадали Бразилію

Іноземець Міка - запеклий мандрівник. Він подорожує світом на велосипеді. У такий спосіб відвідав вже 22 країни й накрутив педалями близько 16 тисяч кілометрів. В Україну його вже заносить не вперше. Цього разу він тримає шлях із міста Стрий до Одеси. Хмельницький - невеличка зупинка в карті його мандрів. Її тривалість 3 ночі. За цей час Міка має перевести подих і набратися сил їхати до пункту свого призначення.

Дах над головою бразильцю забезпечила відома у Хмельницькому пара мандрівників - Сергій та Юлія. Вони частенько приймають гостей за всесвітньою програмою CouchSurfing. Створена вона спеціально для мандрівників, які безкоштовно діляться одне з одним своїм домом для ночівлі. Хмельницькі велотуристи і самі частенько зупиняються в іноземців. Побачивши, що світ надзвичайно гостинний, взялися і собі ділитися житлом із гостями. У себе вдома вже приймали і поляків, і турка. Цього разу в них оселився бразилець. Хмельничани вже з ним подружилися. Тож разом проводять вільний час, спілкуються і обмінюються враженнями. Чи сподобалося місто іноземному гостю, розповів його уже новий друг Сергій. 

Відео дня

Нет описания.

Як зазначалося вище, Міка приїхав у Хмельницький із львівського міста Стрий. Шлях лежав через Тернопіль. Іноземець крутив педалі через дорогу, що нещодавно відремонтували. За його словами, вона просто “вау”. Однак поки доїхав до Хмельницького встиг побачити й інший бік медалі. Та при цьому особливо не здивувався. Мовляв, знає, що в Україні є проблема із дорогами. І подекуди їхній нікчемний стан навіть нагадав йому рідну країну.

Дорогою до міста, Сергій надіслав іноземцю координати своєї домівки. Скориставшись гаджетами, Міка без перешкод опинився за вказаною адресою. За час свого перебування в гостях у хмельничан, бразилець скуштував українські страви. Грибний суп і сирники йому дуже сподобалися. Тож і він пригостив нових друзів національною бразильською стравою. “Пальчики оближеш”, - каже Сергій.

Про те, що “шокувало” іноземця

Звісно, що хмельничани зробили іноземцю екскурсію містом. Прогулялися і Проскурівською, і набережною, і в парках були. За словами Міки, всюди гарно. А також він відзначив, що Хмельницький - дуже чисте місто. 

“Шокувала” (в хорошому сенсі слова) бразильця велоінфраструктура в місті. Він відзначив, що у порівнянні з іншими українськими містами, в Хмельницькому є де розійтися завзятим велосипедистам. 

Припали до душі іноземцю і фігури Мазура. Сергій познайомив із ними бразильця і розповів їхню історію. Іноземцю сподобалось і він на мить повернувся в дитинство. Став лазити по фігурах й знайомитися з ними ближче. 

Не обійшлося і без прогулянки в парках міста. Зокрема, Міка побував у сквері Шевченка. Там разом із хмельничанами приєднався до акції “Алея вільних людей”. Містяни саджали там сакури. Приклав руку до цього і бразилець. Навіть зафіксував цей момент на пам’ять у вигляді фото. 

Нет описания.

Про карантин очима бразильця

Свої подорожі під час карантину Міка називає цілком безпечними. Мовляв, він мандрує велосипедом і мало із ким контактує. Попри це, розповідає, що в Бразилії ситуація із спалахом COVID-19 є критичною. Саме тому звик суворо дотримуватись карантинних правил. Він постійно дезінфікує руки, а в громадських місцях не обходиться без маски, каже його український друг Сергій.

Звернув увагу Міка і на дотримання карантинних правил хмельничан. Він зауважив, що люди більш менш оснащені засобами індивідуальної безпеки. Іноземець помітив, що все ж більшість тих, хто носить захисні маски, аніж навпаки. 

Не бояться приймати іноземних гостей під час карантину і пара велотуристів з Хмельницького. Сергій каже, більш вірогідно заразитися десь в місті, аніж ділити дах над головою із бразильцем. 

Загалом Міка планує ще повернутися на Хмельниччину. Адже тут залишилося ще чимало незвіданих ним місцин. А пара хмельницьких веломандрівників лише раді цьому. Кажуть, розробляючи велошляхи в області, сприяють тому, аби більше іноземців знайомилися із українськими мальовничими куточками. 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (2)
  • Евгений Фаддеев

    MIKA - Relax, Take It Easy
  • Анонім

    А я думав співак. Давайте привозьте його, раз сказали.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
09:02 Масована атака на Україну: над Хмельниччиною збили три ворожі цілі 21:11 Напав з ножем на перехожого на залізничому вокзалі: у Шепетівці судитимуть бандита 21:03 Новий депутат облради з мільйонами «в заначці»: хто такий Ілля Логін 20:33 За побиття дитини судили маму з Хмельниччини Від читача 15:03 Хмельницькі кардіологи провели майстер-клас у м.Нетішин 19:45 Хмельницький попрощався з двома воїнами: Олегом Попелем та Юрієм Броварним 19:10 Обрізка дерев: чому скаржаться хмельничани і що кажуть екологи photo_camera 18:28 Гостювання сина в матері закінчилось трагедією на Хмельниччині: деталі справи 17:41 Працівниця банку на Хмельниччині привласнювала допомогу родичам загиблих воїнів 17:03 У Хмельницькому пенсіонеру стало погано біля річки: його врятували патрульні 16:29 Погіршення погоди та обстріли: на Хмельниччині прогнозують погодинні відключення світла 16:16 Торгова марка SvitloSteli: Нове слово у світі натяжних стель і освітлення (новини компаній) 16:01 «Непридатність до військової служби»: скільки беруть за це на Хмельниччині і чим все закінчується 15:23 Житель Хмельниччини з гепатитом С сяде за ґрати за ухилення від мобілізації 14:43 Опублікували список TikTok-каналів, які поширюють ворожу пропаганду 14:06 Платні соціальні послуги в комунальних закладах Хмельниччини: яка вартість 13:43 У Хмельницькій митниці новий керівник. Що про нього відомо 13:02 На Староміській військові силою затримали чоловіка. У ТЦК кажуть, що він ухилянт play_circle_filled 12:40 Загинули двоє військових з Хмельниччини: Олег Улянчук та Микола Кулябін 12:06 Дружина Гереги стала власницею квартири за 38,9 мільйона
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up