У Хмельницькому попрощалися із захисником Олександром Перцем

У Хмельницькому попрощалися із захисником Олександром Перцем
  • Чоловік з травня 2022 року вважався зниклим безвісти.

Сьогодні, 19 квітня, у Хмельницькому в останню земну дорогу провели Олександра Перця. Олександр Станіславович народився 25 червня 1971 року на Городоччині, а кілька років тому переїхав із родиною до Хмельницького.

Він працював будівельником. Перед повномасштабним вторгненням Олександр Перець пішов на службу у 86-ий окремий батальйон територіальної оборони Хмельницького. А після 24 лютого 2022 року на фронт – в Донецьку область.

З травня того ж року чоловік був зниклим безвісти. Його дружина сподівалася, що коханий живий. Але згодом – побачила світлини у ворожих пабліках, на яких Олександр був мертвий. Після цього – від січня 2023 року чекала на підтвердження ДНК-експертизи, аби достойно поховати Героя. І лише в квітні цього року в морзі Дніпра знайшли залишки тіла Олександра. 

Відео дня

«Він завжди був усміхненим, ніколи ні на кого не жалівся, був чудовою людиною», – так про полеглого воїна розповіла його кума Наталія Цегенько журналістам телеканалу «Місто».

«Любив жити,  згадує про Олександра Перця Оксана Довга. – На рибалку ходив, приїздив туди до батьків, завжди допомагав… Як почалася війна, він в перші дні зібрався і сказав донькам: «Хто ж, як не я, буде вас захищати?» Ще з 2022 року, з травня місяця не вийшов на зв'язок. Дружина Леся, доньки Роксолана і Олеся, які дуже його любили, довгий час його шукали, надіялися...»

У коментарі «Суспільне Хмельницький» товариш Віталій, Віталій Олуйко розповів: «Наш побратим, у складі стрілецької роти направлявся на ротацію, через «Шервудський ліс». І вони потрапили в засідку. В рашистів були снайпери, вони обстріляли нашу стрілецьку роту. Наші прийняли бій, який був не рівний, і там полягли наші побратими».

Олександру Перцю було 50 років Поховали Героя на Алеї Слави, що на кладовищі у мікрорайоні Ракове у Хмельницькому.

Читайте також: Рідним загиблих воїнів з Хмельницького району вручили ордени «За мужність»

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (14)
  • Лілія Ребрина

    Вічна пам'ять і слава Герою України
  • Ульяна Лесюк

    Вічна пам’ять Герою!
  • Alla Bayda

    Низький уклін Герою…
  • Любов Лучко Бучинська

    ЦАРСТВО НЕБЕСНЕ ГЕРОЮ, ВІЧНА ПАМ'ЯТЬ. 🙏🙏🙏

keyboard_arrow_up