У підземеллі Меджибізького замку зняли кліп на популярний вірш поетеси з Хмельниччини (ВІДЕО)

У підземеллі Меджибізького замку зняли кліп на популярний вірш поетеси з Хмельниччини (ВІДЕО)
Скрін з відео
  • Кліп на всесвітньо відому пісню «Сію тобі в очі» виконала восьмирічна школярка із Хмельницького. 

  • В основу слів покладено вірш “Враже” Людмили Горової, яка родом із Шепетівського району. 

Нещодавно у підземеллях Меджибізького замку зняли кліп на популярний хіт «Сію тобі в очі». Про це повідомляють на сторінці історико-культурного заповідника. 

— «Сію тобі в очі» – співає щирий голос із містичної глибини підземель Меджибізького замку. А те, що побажалося з стародавнього Меджибожа – збувається. Ворогам України також, — йдеться у повідомленні.

Відео дня

Виконавицею є восьмирічна дівчинка Емілі Сарафіян. Вона - учениця ліцею №17 міста Хмельницького. Кліп записувала студія звукозапису «Фітиль». 

Додамо, що раніше Емілі записала кавери на пісні «Додому» KALUSH feat Skofka, «Квітка розмарія» Назарія Яремчука та інші.

Як вірш “Враже” став хітом

Авторкою слів нині популярної пісні «Сію тобі в очі» є Людмила Горова. Хоча її вірш має іншу назву. Горова —  українська поетеса та письменниця.

Фото із Вікіпедії

Після початку повномасштабного вторгнення, 22 квітня 2022 року, Людмила Горова на своїй сторінці у Facebook запостила авторський вірш «Враже». За лічені години він набув неабиякої популярності. 

Згодом рівненський альт-поп гурт «Angy Kreyda» опублікував на YouTube  пісню за віршем. Їхній кліп отримав більше 12 мільйонів переглядів і потрапив у тренди відеохостингу. Після цього на композицію з’явилося багато каверів. 

Нині вірш Горової «Враже» перекладений польською, англійською, німецькою, білоруською, грузинською, японською і французькою мовами. А пісня «Angy Kreyda» лунає на усіх музичних платформах та радіостанціях. 

Додамо також, що записувати музичні відео на фоні чи в приміщеннях  старовинних замків набуває дедалі більшої популярності. Нещодавно поліцейський оркестр зняв патріотичний кліп “Нескорена лють” поблизу Отроківського замку, в садибі графа Ігнація Мархоцького на Кам’янеччині. А минулого року другокласниця із Городка знялась в кліпі у Меджибожі, аби підняти бойовий дух українців. Вона співала “Червону калину”. 

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • ЧитачЧитачів

    Таке собі, що небудь...

keyboard_arrow_up