У Славуті попрощалися із 21-річним Олександром Тихонцем з “Азову”

У Славуті попрощалися із 21-річним Олександром Тихонцем з “Азову”
  • Він мріяв бути футболістом.
  • Добровольцем пішов захищати Україну.
  • Загинув у Бахмуті під час ворожого обстрілу.

Олександр Тихонець 10 квітня 2002 року в  Славуті. Спочатку навчався в НВК «СЗОШ І-ІІІ ст., ліцеї «Успіх». Атестат про середню освіту отримав у 2019 році, закінчивши Мукачівський ліцей №1.

Далі хлопець вступив до Київського національного університету фізичного виховання та спорту України на факультет «Тренерська діяльність в обраному виді спорту». 

Професійно займався футболом. Успішно виступав за футзальні команди «Сокіл-2» та ФК «Славута». Грав в футбольних клубах «Мункач» м. Мукачево та «Любомир» м. Київ. 

Відео дня

 

Окрім футболу займався боксом в клубі БК «Патріот» та відвідував секції боротьби «Самбо».

Згодом, відклавши кар’єру футболіста до мирних часів, добровольцем пішов захищати Україну доєднавшись до підрозділу, у якому служили його друзі.  Про це інформують в Славутській міськраді.

У березні 2022 року Олександр потрапив у підрозділ Територіальної оборони «Азов», який згодом перетворився у Полк «Сил Спеціальних Операцій Азов», а надалі переріс у 3-тю окрему штурмову бригаду Збройних Сил України. 

Під час служби у війську постійно проявляв ініціативу, користувався авторитетом та повагою серед побратимів, неодноразово заохочувався командуванням та був нагороджений нагрудним знаком «Ветеран війни». 

Командир відділення протитанкових ракетних комплексів військової частини А-4638, молодший сержант Олександр Тихонець загинув 19 червня 2023 року під час виконання бойового завдання на півдні населеного пункту Бахмут Донецької області, в результаті ворожого обстрілу. 

Відспівали захисника України у храмі Покрови Пресвятої Богородиці. 

Бійці полку “Азов”, вшанували пам’ять Олександра Молитвою українського націоналіста та 21-м (за кількістю повних років життя молодого воїна) віджиманням від землі. А друзі по спорту запалили на його честь патріотичні вболівальницькі димові шашки.



Гортайте галерею із фото з прощання.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (27)
  • Люда Качур Марущак

    Вічна пам'ять Герою України
  • Аліна Люлько

    Вічна пам'ять Герою царство небесне. Щирі співчуття рідним та близьким
  • Елизавета Балог

    Вічна Память Герою
  • Каріна Вікторівна

    Вічна пам’ять Герою! Співчуття рідним 💔🙏🏻

keyboard_arrow_up