Учителька з Кам'янця може стати найкращим педагогом країни: хто вона та як навчає дітей?

Учителька з Кам'янця може стати найкращим педагогом країни: хто вона та як навчає дітей?
  • В рамках конкурсу "Global Teacher Prize Ukraine" обирають найкращого освітянина-новатора країни.
  • Учителька зарубіжної літератури з Кам'янець-Подільської ЗОШ №17стала його фіналісткою. 
  • Голосування за переможця триває до 7 жовтня.

В Україні триває конкурс на звання найкращого вчителя країни "Global Teacher Prize Ukraine". Мета заходу - знайти новаторів в освіті та підняти престиж професії вчителя. З поміж 2 000 вчителів з усієї країни, обрали 10 фіналістів. Саме один із них, хто стане переможцем отримає головний приз — 250 000 гривень та представить Україну на Global Education and Skills Forum 2019 у Дубаї.

Ім'я переможця стане відомим вже цього тижня - 7 жовтня. Наразі триває онлайн голосування. Серед кандидатів на звання найкращого є і представниця Хмельниччини. У ТОП-10 найкращих вчителів потрапила Наталія Рудніцька - учителька зарубіжної літератури та української мови в Кам'янець-Подільській загальноосвітній школі №17. Педагогічний стаж — 19 років.

Учні на уроках Наталії Рудніцької малюють комікси і створюють інфографіки, розробляють "сюжетні ланцюжки" та ліплять із пластиліну.

Відео дня

"Дітям не цікаво просто так читати. Вони мають кліпове мислення, їх потрібно зацікавлювати. За допомогою малюнків і схем, вони краще пізнають та розуміють матеріал... Школі потрібно позбутися предметних кордонів, позбутися стереотипів", - розповіла вона виданню "ВВС Україна".

Як зазначила пані Наталія, під час уроків її учні активно дискутують та відкривають нові межі. Так, намагаючись зрозуміти характер героїв книг, вони продовжують відстоювати своє розуміння персонажів навіть поза класом і у соцмережах. Так наприклад, учні зробили сторінку Печьоріна з "Героя нашого часу"у Facebook. Там вони пишуть, якими були б його уподобання та що він би робив? А одна учениця пані Наталії так захопилась творчістю художника Олега Шупляка, що від його імені веде закритий блог в Instagram.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:26 Команда хмельницьких архітекторів перемогла у конкурсі на меморіал Героїв у Львові (ФОТО) 19:23 У Хмельницькому будинок культури незаконно перебував у приватній власності, – прокуратура 18:37 На Хмельниччині засудили 18-річну дівчину, яка займалася шахрайством в інтернеті 18:06 На Хмельниччині будують 4 індустріальні парки: для чого це потрібно Від читача 11:45 Підприємствам теплопостачання продовжили режим ПСО 17:33 У Хмельницькому попрощалися із захисником Олександром Перцем 17:01 Заморозки та вітер: прогноз погоди на вихідні на Хмельниччині 16:34 Хмельничанка Дар’я створює для загиблих вічні букети. Найбільший зробила для полеглого чоловіка photo_camera 16:02 На Хмельниччині ексдиректор відшкодує 330 тисяч за незаконне звільнення працівників 15:19 Аварія з чотирма травмованими: на Шепетівщині судитимуть винуватця 14:51 Безкоштовні квартири від міськради. Звідки беруться та хто отримує 14:05 На Хмельниччині голову ВЛК спіймали на хабарі 13:12 Майже 120 тисяч гривень віддали аферистам мешканці Хмельниччини 12:24 На Хмельниччині чоловік наловив риби на 150 тисяч: в поліції відкрили провадження photo_camera 11:46 Сім’ям загиблих воїнів з Хмельницького району вручили нагороди: імена Героїв photo_camera 10:45 На авто хмельничанина впало дерево. Він відсудив в комунальників майже 80 тисяч 09:35 На Хмельниччині прощаються із військовим і начальником ТЦК Павлом Джигуном 20:58 Герою Олександру Швецю встановили дошку пам’яті у Кам’янці-Подільському
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up