В залі тільки дівчата. Що відбувається за дверима гімнастичного класу?

В залі тільки дівчата. Що відбувається за дверима гімнастичного класу?
  • Робота з предметами під музику. Дівчатка відмовляються від дитячих пустощів заради спорту. 
  • Щотижня маленькі гімнастки проводять в залі не менше 6 годин. А все заради граційного і емоційного виступу. 
  • Журналісти vsim.ua трохи відкрили двері гімнастичного залу. Від маленьких спортсменок дізналися про режим та особливості тренувань. 

Не лише задля краси та здоров’я. Батьки віддають дівчат на заняття з художньої гімнастики, щоб вони здобували свої перші перемоги. По дві години чотири рази на тиждень юні спортсменки викладаються на всі 100. У свої 5-12 років вміють і на місток ставати, і з обручем та стрічками крутитися, і акробатичні трюки під музику ставити.

Тренування забирають чимало часу. Тож часто доводиться жертвувати ігровими годинами в дитсадку та відпочинком з друзями. Домашні завдання дівчатка звикають робити швидко. А замість ласощів та ляльок замовляють Діду Морозу нову форму чи спортінвентар.

Тренуються з п’ятьма предметами  

Відео дня

Хмельницькі гімнастки виступають з підготовленими акробатичними номерами по всій Україні. А от за кордоном представляти місто поки не ризикують. Хоча вже можуть похизуватися десятками медалей та призових місць. Про маленьких спортсменок, які займаються в гуртку ДЮСШ №3  журналістам vsim.ua розповіла тренер Олена Рєпньйова.  

-  Гурток працює вже 6 років. За цей час тут займається вже 80 дівчаток, - розповідає майстер спорту з художньої гімнастики Олена Рєпньйова. - У художній гімнастиці багато акробатичних фігур. Є розтяжки спини, м’язів, ніжки стають гарні. Під час занять у дівчаток виробляється постава та жіночність. А ще художні гімнасти виступають поодинці. А це не просто. Адже маленькій дівчинці потрібно самій півтори хвилини виконувати вправи на майданчику 13 на 13 метрів. А в цей час на неї дивиться не лише весь зал, а й 12 злих суддів.

Художня гімнастика – вид спорту, де працюють з обручем, м’ячем, стрічкою, скакалкою, булавами. 

Тренер розповідає, що спочатку гімнастки займаються без будь-яких предметів. Потім починають виконувати фігури з обручем, скакалкою, м’ячем, булавами та стрічкою. Кожна гімнастка має навчитись виконувати вправи з п’ятьма предметами та без них. Також дівчатка повинні вміти рівноцінно працювати обома руками та ногами. Чим більше розтягується гімнастка, тим краще.

Діти займаються по півтори-дві години чотири рази на тиждень. Перед кожним заняттям необхідно як слід розім’ятись, аби при виконанні вправ не пошкодити м’язи. Обов’язкова умова – спортивний одяг чорного кольору. Взуття у гімнасток також спеціальне. Це чешки, які одягають лише на півстопи.

Десятки медалей та новий раціон

Маленькі спортсменки про труднощі не згадують. Натомість хваляться власними нагородами та розповідають про набуті вміння.

-  Якщо дівчинка хоче, то в неї все вийде, - пояснює Олена Рєпньйова. - Навіть в тих, хто не має необхідної пластики, але натомість має велику силу волі. Чим більше дитина тренується, тим краще в неї виходить.

Хмельницькі гімнастки часто їздять на змагання. Вже побували у багатьох містах України. Вибороли чимало спортивних нагород. А з обласних змагань, каже тренер, завжди повертаються з черговою чемпіонкою.

Чотирирічна Влада Костенко почала виконувати гімнастичні фігури нещодавно. Та дівчинка вже має три призових місця. 

- Мама щодня заставляє мене їсти м’ясо, - каже Влада. – Бо це необхідно, щоб я мала сили. А ще пообіцяла подарувати білого мопса, якщо я матиму 5 нагород.

Валерії Колесниковій 5 років. Дівчинка вже рік займається художньою гімнастикою. Почала працювати зі скакалкою та обручем.

- Мої бабуся і мама – тренери по плаванню, - зізнається Валерія. – Але мені більше подобається гімнастика. Я маю класний світло-зелений купальник з метеликами і стразами. Але плавати я не вмію. Бо цей купальник для виступів.

Уже п’ятий рік відвідує гурток Катерина Андрєєва. Хоч дівчинці всього 9 років, та вона вже здобула ІІ дорослий розряд з художньої гімнастики. Крім цього, Катя ходить на англійську та вчиться на відмінно. Переконує, що встигає все, бо мріє стати олімпійською чемпіонкою.

- Я виступаю з різними предметами, - хвалиться Катерина. – Вже маю 20 призових місць. Була на змаганнях в Луцьку, Києві, Кам’янці-Подільському, та Рівному. А в школі вчителі мене просять показати якісь номери на різних заходах.

П’ятирічна Софія Ранюк, навпаки, зізнається, що заняття в садочку доводиться пропускати. Зате їй подобається виконувати вправи з обручем та без предметів. А за раціоном харчування уважно стежить мама.

- Зранку я завжди їм вівсянку або суп, - серйозно розповідає дівчинка. – А ще обов’язково - м'ясо щодня. Це тому, що я повинна мати сили. А ще треба звертати увагу на фігуру. Я ж вже три роки як гімнастка!

Дана Напопіль почала ходити в гурток лише півроку тому. Семирічній дівчинці найбільше до вподоби скакалка. Вона розповідає, що розминається щодня. Зазвичай, вдома це займає 5-10 хвилин. Гімнастка сідає на шпагат, стає на місток та виконує розтяжки.

- Завдяки гімнастиці я почала робити домашні завдання за 10 хвилин, - жартує Дана. – Але коли мене вчителі запитують про щось, то майже завжди я знаю відповідь. І отримую «Молодець», бо вчуся поки в другому класі.

Нерозлучні подружки Марія Пожарська та Софія Міщук займаються в гуртку з першого дня ось уже 6 років. Дівчатка кажуть, що спочатку ходили на танці. Та потім батьки віддали обох на гімнастику. Переконують, що тут краще, бо є одночасно і таці, і спорт.

Марія зліва.
- Я виборола 32 медалі та 6 кубків, - каже десятирічна Марія. – Часто виступаю в школі і хочу бути спортсменкою. Тому багато тренуюсь і стараюсь вчитися. Через це лягаю в 11-12 годині вечора. Встаю о сьомій. Але висипаюсь.

Софія має на одну нагороду менше. Вона каже, що тренується щоразу по 3-4 години. І вже вміє виконувати складні фігури.

Софія справа.
- У моєму класі багато учнів ходить на танці, - розповідає Софія. – Але мене однокласники часто просять зробити якусь розтяжку чи питають як я виконую фігуру. З них багато хто може просто сісти на шпагат. Але я це роблю з лавочки. Це набагато цікавіше, ніж танці.

Гімнастки виступають соло. Та окремі компоненти виконують попарноРоблять розтяжки усі разомВзуття у спортсменок спеціальнеА носочки мають бути чорні чи бежеві. Аби тренер не відволікався на колір. Зараз дівчатка готуються старанніше. Адже підходить сезон змагань. На яких вступатиме більшість з них. Тому в залі без діла не сидить жодна маленька спортсменка.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (7)
  • Elena Repyova

    Тренер Репйова Олена

    Бабяк Надежда reply Elena Repyova

    кто-то  очень неграмотно написал Вашу фамилию.
  • Бабяк Надежда

    что за фамилия "Репньйова"?
  • Колесникова Анна

    7 школа
  • Evgen Grabovsky

    Хоча б якісь контакти гуртка залишили...

    Бабяк Надежда reply Evgen Grabovsky

    ДЮСШ №3

    Tatyana Maryanich reply Evgen Grabovsky

    Гурток діє в 7 школі біля автовокзалу №2
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:11 Напав з ножем на перехожого на залізничому вокзалі: у Шепетівці судитимуть бандита 21:03 Новий депутат облради з мільйонами «в заначці»: хто такий Ілля Логін 20:33 За побиття дитини судили маму з Хмельниччини 19:45 Хмельницький попрощався з двома воїнами: Олегом Попелем та Юрієм Броварним Від читача 15:03 Хмельницькі кардіологи провели майстер-клас у м.Нетішин 19:10 Обрізка дерев: чому скаржаться хмельничани і що кажуть екологи photo_camera 18:28 Гостювання сина в матері закінчилось трагедією на Хмельниччині: деталі справи 17:41 Працівниця банку на Хмельниччині привласнювала допомогу родичам загиблих воїнів 17:03 У Хмельницькому пенсіонеру стало погано біля річки: його врятували патрульні 16:29 Погіршення погоди та обстріли: на Хмельниччині прогнозують погодинні відключення світла 16:16 Торгова марка SvitloSteli: Нове слово у світі натяжних стель і освітлення (новини компаній) 16:01 «Непридатність до військової служби»: скільки беруть за це на Хмельниччині і чим все закінчується 15:23 Житель Хмельниччини з гепатитом С сяде за ґрати за ухилення від мобілізації 14:43 Опублікували список TikTok-каналів, які поширюють ворожу пропаганду 14:06 Платні соціальні послуги в комунальних закладах Хмельниччини: яка вартість 13:43 У Хмельницькій митниці новий керівник. Що про нього відомо 13:02 На Староміській військові силою затримали чоловіка. У ТЦК кажуть, що він ухилянт play_circle_filled 12:40 Загинули двоє військових з Хмельниччини: Олег Улянчук та Микола Кулябін 12:06 Дружина Гереги стала власницею квартири за 38,9 мільйона 11:55 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up