Від артобстрілу на Донеччині загинув захисник Роман Камінний

Від артобстрілу на Донеччині загинув захисник Роман Камінний
  • Герой поклав своє життя під час бою в Пісках.

  • Йому тепер навіки 49...

  • На Старосинявщині, де він мешкав, оголосили жалобу. 

Хмельниччина втратила на війні ще одного Героя. У боях за Україну загинув Роман Камінний. Захисник воював неподалік селища Піски на Донеччині. 

29 серпня, виконуючи бойове завдання, Роман отримав поранення, несумісні з життям. Він потрапив під артилерійський обстріл окупантів, повідомляють у Старосинявській тергромаді. 

Роман Камінний народився 27 травня 1973 року у селі Уласово-Русанівка, в багатодітній родині, де виховувалися троє дітей. Він був наймолодшим.

Відео дня

Закінчив місцеву школу, а потім Старосинявський ліцей. Згодом поїхав на навчання до Калязінського технікуму у Тверську область росії. Там вивчав дисципліни на відділенні «Холодне різання по металу».

А в 1992 році його призвали до армії в місті Псков. Там служив у десантній частині, а потім прикордонником. У 1994-1995 роках вивчився у Пиляві на майстра-будівельника. Працював у місцевому рибгоспі.

Життєві обставини змусили чоловіка шукати різного заробітку. Після служби в армії та навчання  зарекомендував себе доброю людиною, відповідальною, працьовитою, умів усе робити своїми руками, розповідають в селищній раді

Після початку повномасштабного вторгнення 7 квітня 2022 року бійця призвали на військову службу. Він був солдатом, стрільцем 3-го кулеметного відділення окремого кулеметного взводу військової частини.

— Вірний військовій присязі, загинув у бою за Україну, виявивши стійкість і мужність при виконанні бойового завдання в зоні проведення операції об’єднаних сил за обставин – 29 серпня 2022 року під час артилерійського обстрілу з боку незаконних збройних формувань в районі селища Піски отримав поранення, несумісне з життям, — повідомляють в селищній раді. 

Вдома залишилась рідна тітка захисника — Катерина Савінська. В зв’язку із втратою на території Старосинявської тергромади 7 вересня оголосили Днем жалоби за полеглим бійцем. Цього дня з ним прощатимуться у рідному селі Уласово-Русанівка. Поховають Героя на місцевому кладовищі.

Фото зі сторінки Старосинвської селищної ради

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (40)
  • Зоя Павлуцька

    Вічна пам'ять Царство небесне Співчуття рідним Низький уклін Герою
  • Алла Іващук

    Світла Пам'ять і Слава Герою! Низький уклін Захиснику України!
  • Оля Андреєва

    Вічна пам'ять Герою
  • Elena Derykon

    Вічна пам'ять герою. Співчуття рідним.

keyboard_arrow_up