Від лірики до модерн року. Зібрали підбірку артистів Хмельницького (ВІДЕО)

Від лірики до модерн року. Зібрали підбірку артистів Хмельницького (ВІДЕО)
  • Музика чи не щодня створює супровід до нашого життя. 
  • А чи знайомі ви з творчістю хмельницьких артистів?
  • Розповідаємо про них детальніше і пропонуємо послухати.

В навушниках, на роботі, в машині -  з музикою скрізь. Якщо ваш плейлист вже давно сформований, пропонуємо переглянути його й додати трохи музики від хмельничан. Вирішили нагадати вам про творчість наших артистів й гуртів. Лірика, мелодійне звучання бандури й скрипки, кавери або ж рок. Слухайте й обирайте музику до душі. 

Марина Круть

Марина Круть - бандуристка, про яку після національного відбору на Євробачення заговорила вся Україна. Дівчина родом з Хмельницького. Саме тут робила перші кроки як музикант, де її знає ледь не кожен. Марина грала і на Майдані, в мирний час - на різних сценах міст і країн. Тепер їздить на передову, аби втішити музикою, розрадити і підтримати захисників. З початком війни артистка також займається волонтерством. 

Відео дня

А нещодавно Марина виступила у Шотландському парламенті. Там вона представляла Україну на Європейському культурному саміті.

Її голос - ніжний і впізнаваний, а музика - ненав’язлива. Пропонуємо насолодитись виконанням. 



Мотор'Ролла

Цей перелік був би неповним без популярного гурту й улюбленців багатьох. Музика артистів - це завжди щиро, чуттєво і драйвово. Гурт був створений ще у 1994 році. Кажуть, що назва команди пішла від скороченням двох слів — «мотоцикли» та «рок'н'ролл». У 2005 році команда записала з найпопулярніших своїх хітів “8-ий колір”. Цю пісню чув і підспівував свого часу певно кожен українець.

Зараз музиканти теж активно виступають, волонтерять й продовжують тішити прихильників своєю творчістю. Зокрема, навесні Рок-гурт Мотор'Ролла разом з Олександром Буднецьким створили  відеокліп кліп на нову пісню “Забави патріотів 2022”. Композиція присвячена силі духу українських захисників та захисниць, їхній незламність у боротьбі з ворогом. 

Сергій Строян

Музиканта знає чи не кожен хмельничанин, і не тільки. У 2008 році він створив гурт “Чумацький шлях”, що швидко набрав популярності не лише в рідному місті. Основною фішкою гурту стало створення на сцені феєричного шоу. Зокрема, за участі легендарного Козамонстра. Також Сергій став вокалістом відомого гурту “Тартак”, заснованого в далекому 1996 році Сашком Положинським.

Наразі Сергій працює одразу на два гурти і продовжує тішити прихильників своїми виступами. Один з кліпів за участю артиста пропонує переглянути нижче. 

Олег Шкарпета

“Я всю зарплату віддаю Притулі, на рахунках нулі…”. Ця іронічна пісня полюбилась багатьом хмельничанам. Принаймні багато людей її чули бодай раз. Її виконавець - Олег Шкарпета або ж Шугар. “Пишу сучасну музику”, - так написав хмельницький артист на своїй сторінці. До слова, за нею в Instagram стежить понад 6 тисяч людей. 

Прихильників хлопець час від часу тішить гумористичними відео з Тік Ток, свіжими фото, й звісно ж, новими треками. “Туман”, “Лайм”, “Листопад” - це ще не весь перелік пісень Шкарпети. Для тих, хто не знайомий з творчістю Шугара, пропонуємо переглянути відео. 

Катерина Коваленко (Kate Soul)

Дівчина співає й грає на гітарі. На сторінці в Instagram музикантка має близько 5,5 тисяч читачів. “Пишу пісні”, - зазначила дівчина в біографії. Катя дає концерти, як у Хмельницькому академічному обласному театрі, так і в містах, де тривають бойові дії. Пропонуємо послухати і насолодитись романтичним виконанням. 


Антон Вараниця 

Артист грає на скрипці та інтерпретує сучасну музику по-своєму - від класики до відомих хітів. В одному з інтерв’ю Антон розповідав, що грає на двох видах скрипки: акустичній та електро. Багатьом подобається саме виконанням ним каверів на сучасну українську музику. А на електроскрипці зазначав, що любить грати диско, фанк та електронну музику.

Антон Вараниця гастролював по Європі з музичними колективами, брав участь у багатьох шоу за кордоном, а також був вуличним музикантом. 

Гурт “Stanza”

Хмельничани створили гурт у 2009 році. “Справжній український рок”, - пишуть на своїй сторінці музиканти. До слова, у перекладі з англійської “stanza” значить “строфа”, “куплет”.


Фронтменом гурту є Андрій Журба. Він же володіє і акустичною гітарою. Музику гурту - це стилі modern rock, melodic hard.

У піснях гурту «STANZA» - чуттєва лірика і мудра життєва філософія, нестаріючі теми любові і пошуку сенсу життя. Це гармонія музики, віршів і вміння донести їх до слухача. На цій мові «STANZA» розмовляє з тими, хто приходить на їх концерти. У ліричних баладах і динамічних рок-композиціях кожен знаходить щось співзвучне своїм думкам і почуттям, - йдеться на сторінці гурту в соцмережі. 

Фатіма Чергіндзія

Для тих, хто бажає відкрити для себе нове звучання. Співачка працює у Хмельницькій обласній філармонії. Дає виступи з академічним симфонічним оркестром і камерним оркестром. 

Як зазначають на сайті філармонії, Фатіма володіє лірико-колоратурним сопрано, пронизаними теплими, оксамитовими відтінками. Солістка виступає з концертами в Україні та за її межами.

Олександр Пономарьов

“З ранку до ночі”, “Я люблю тільки тебе”, “Ніченькою”. Пісня хмельничанина знають всі. 
Навесні артист випустив чергову композицію «Україна переможе». Пісню разом виконують зірки: Олександр Пономарьов, Михайло Хома, Тарас Тополя, Юрій Ткач, Петро Чорний. 
«На землі, в повітрі і на морі» - черговий хіт від Олександра Пономарьова, який він виконує разом з Дзідзьо (Михайлом Хомою), Тарасом Тополею та Юрією Горбуновим. Хіт артисти присвятили Дню Незалежності України. Пропонуємо послухати. 


Леся Нікітюк

З початком повномасштабної війни, зірка телебачення почала волонтерити. А нещодавно Леся Нікітюк вирішила продемонструвати ще один талант - ведуча заспівала. Тому вирішили, що підбірка буде неповної, без її голосу. 

Спочатку Леся виконала пісню про "біологічну зброю" українців, в основу якої лягла народна пісня "Сіла птаха".

Згодом у колаборації зі Степаном Гігою, Нікітюк випустила гумористичну пісню про майбутнє росії. Це нова версія відомого хіта “Цей сон”, в якому ведуча висміює росіян. 

Нещодавно хмельничанка поділилась новою композицією, чим зворушила прихильників. “Блакитні очі” - кліп, присвячений війні та всім загиблим воїнам. Під відео Леся залишила підпис: “Моєму другу, Денису Ріхтеру, який загинув у Луганській області”.  Пропонуємо його переглянути. 


Друзі, як ви вважаєте, кого бракує в цій підбірці? Діліться своїми улюбленими музикантами в коментарях. 

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • Владислав Воєділо

    Міла Нітич, Валевська ? Юрко Юрченко (обл), та щє багато хто. Якщо є Вараниуя, то де Оніщук як мінімум ?

keyboard_arrow_up