«Він був найкращим чоловіком»: історія добровольця та депутата з Шепетівки Костянтина Михальчука

«Він був найкращим чоловіком»: історія добровольця та депутата з Шепетівки Костянтина Михальчука
Фото надала дружина загиблого
  • Йому було 34 роки.
  • Він займався спортом, був добровольцем, депутатом та активістом.
  • Костянтин Михальчук з Шепетівки – Герой, спогадами про якого поділилася дружина.

Мужній воїн. Надійний побратим. Гідний чоловік. Турботливий батько. Так описують близькі люди свого Костю. Таким він їм запам’ятався. Таким він заполонив серця своїх рідних. Залишивши тепер  про себе спогади. Костянтину Михальчуку було 34 роки. Він загинув наприкінці цієї весни. 

Був військовим та депутатом Шепетівської міської ради

Костянтин Михальчук родом з Шепетівки. Там він навчався в НВК №3. Ще зі шкільних років займався бойовим самбо. Згодом брав участь в численних чемпіонатах, – розповідає дружина. У 2008 році здобув звання Чемпіона України серед молоді.

Відео дня

Вже після закінчення 9 класу, вступив до ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою. Пізніше Костянтин закінчив Національний університет біоресурсів та природокористування України за спеціальністю конструювання та дизайн машин та обладнання у сільському та лісовому господарстві.

У минулому Костянтин служив у «Беркуті». Пізніше звільнився за власним бажанням та добровільно став на захист країни у 2014 році. Був старшим розвідником-оператором. Після демобілізації Костянтин Михальчук був обраний депутатом Шепетівської міської ради. Був засновником та очолював громадську організацію «Шепетівська спілка учасників бойових дій в зоні АТО».

«Так завжди не буде»

За плечима Костянтин Михальчук мав чимало військового досвіду. Став на захист країни з 2014 року. Добровільно. Ніс службу у найгарячіших точках країни – Донеччина, Харківщина, Запорізька область. У 2022 році обороняв від ворога Київ, за що отримав орден. На полі бою захисник врятував життя багатьох побратимів, ризикуючи власним. 

Окрім військової справи, чоловік мав й безліч захоплень. Одне з них – дайвінг. Пройшовши відповідний курс, він отримав сертифікат із правом на занурення у будь-якій точці світу. 

- Чоловік обожнював спорт, завжди тримав себе в гарній фізичній формі. Захоплювався зброєю. Подобалося полювання. Любив займатися дайвінгом, пройшов курс та мав сертифікат на право занурення в будь-якій точці світу. 

- «Так завжди не буде». Цей вислів не давав йому падати духом у найважчі моменти життя і також не давав розслабитися в моменти, коли все було прекрасно. Він планував зробити тату з цими словами, але, на жаль, не встиг, – пригадує Людмила.

Костянтин Михальчук загинув у боях 27 травня. Це сталося на Харківщині. Його поховали в Хмельницькому, на Алеї слави в Раковому. У нього залишилася дружина, син, батьки та брат.

Рідні створили петицію, аби зібрати необхідну кількість голосів та надати військовому звання Героя України. 

Підтримати петицію можна за посиланням.

Читайте також: Рік вважався безвісти зниклими: на Хмельниччині попрощались із полеглим воїном

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (4)
  • Вера Сова- Лисовец

    Вічна пам'ять Кості.
  • Алла Немировська

    Вічна пам'ять Герою України та співчуття рідним
  • Алла Мазур

    Вічна пам'ять Герою!
  • Неля Парцирна

    Вічна та світла пам’ять Герою  .

keyboard_arrow_up