“Він казав, що там пекло”, - сестра загиблого військового Дмитра Безрукого

“Він казав, що там пекло”, - сестра загиблого військового Дмитра Безрукого
  • Завжди на позитиві та з вірою в Україну.
  • Саме таким згадують 27-річного Дмитра Безрукого.
  • Він з перших днів відправився захищати країну під час повномасштабного наступу рашистів. 
  • Сьогодні, 17 червня, Героя провели в останню путь.
  • Сестра загиблого Дмитра розповіла, які останні слова почула від брата.

Йому було 27. Його пригадують завжди позитивним й усміхненим. Саме такий він на світлині, що сьогодні біля його труни. 

Дмитро Безрукий - доброволець. Герой. Після вторгнення росії 24 лютого він відправився захищати країну. Два дні він ходив до військомату в Хмельницькому, допоки його не прийняли до лав ЗСУ. Виконуючи бойові завдання, він загинув 12 червня. Сталося це на Луганщині, під час артобстрілу. Сьогодні, 17 червня, біля міської ритуальної служби зібралося чимало людей. Всі несли квіти, підходили до труни й прощалися з Героєм. Після проведення ритуальних обрядів військовий капелан промовив: “Ми мали б так зібратися на весіллі. Проте проводжаємо Дмитра в останню путь”. 

Світлина Дмитра Безрукого стояла поряд із короваєм. До труни несли все більше жовто-блакитних хризантем. Величезний кошик квітів піднесли бойові побратими загиблого. “Герої не вмирають”, - написано на стрічці. 

Відео дня

Рідні Дмитра стоять поруч із труною. На очах кожного з них гіркі сльози. Адже вони прощаються із сином, братом та онуком. Сестра загиблого Яна пригадує останні слова, які почула від Дмитра. “Він завжди повторював “хто, як не я?”, - розповідає жінка. 

Дмитро навчався в СЗОШ №19, що в Ружичній. Попрощатися зі своїм колишнім учнем прийшла його вчителька з математики. Вона не стримує сліз і каже: “Це свята дитина була”.

Коли кожен попрощався із загиблим, труну з Героєм винесли із зали ритуальної служби. Тим часом надворі пустився сильний дощ. Люди відкрили парасольки й стали навколішки. Так Дмитра Безрукого провели в останню путь, на Алею Слави, що в мікрорайоні Ракове. Саме там його і поховали. 

Міський голова Олександр Симчишин на прощанні із загиблим розповів: від 24 лютого це вже 44 хмельничанин, який віддав своє життя за Україну. Загалом від 2014 року кількість загиблих Героїв сягнула майже 80.

Читайте також: Гамалій озвучив кількість зниклих і полонених військових з Хмельниччини

Здійснено за підтримки Асоціації “Незалежні регіональні видавці України” в рамках реалізації грантового проєкту Хаб підтримки регіональних медіа. Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (107)
  • Наталія Максимчук

    Вічна пам’ять 😥
  • Читач71

    Щирі співчуття батькам та рідним і царство небесне ГЕРОЮ України!
  • Ганна Іванець

    Вічна пам'ять Герою! Щирі співчуття рідним .
  • Марія Данилюк

    Вічна пам'ять герояю..

keyboard_arrow_up