Воювали в гарячих точках: сім’ям загиблих воїнів вручили державні нагороди

Воювали в гарячих точках: сім’ям загиблих воїнів вручили державні нагороди
  • Посмертними орденами вшанували захисників з Хмельниччини: Віктора М'ярковського, Артема Алєксєєва та Ігоря Русого.

  • Дізнавайтесь їхні історії.

Трьом родинам полеглих на війні оборонців з Старосинявської тергромади передали високі державні нагороди.

Про це повідомили у Хмельницькій районній держадміністрації.

Відео дня

Згідно з Указами Президента України за особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету і територіальної цілісності України та за вірність військовій присязі орденами «За мужність» III ступеня посмертно було нагороджено:

солдата Віктора Леонідовича М'ярковського

Захисник народився у Старій Синяві, жив там та працював. У цивільному житті працював штукатуром-плиточником у місцевому цеху «Хмельницькобленерго». До лав Збройних сил України чоловіка мобілізували у квітні 2023. На фронті він був навідником першого гірсько-штурмового відділення. Сьомого жовтня 2023 року Віктор М‘ярковський загинув. Це сталось внаслідок артилерійського обстрілу поблизу Макіївки Луганської області. Йому було 40 років.

Солдата Артема Івановича Алєксєєва

Артем був родом із села Гончариха. Проживав у багатодітній родині. Після закінчення школи навчався у Хмільницькому профтехучилищі, а потім працював різноробочим в обласному центрі. З березня 2021 року хлопець став на службу у ЗСУ. Загинув Артем Алєксєєв 8 грудня 2022 року під час штурмових дій з боку російського агресора в районі села Яковлівка Бахмутського району, що на Донеччині. Він був гранатометником у гірсько-штурмовому взводі. Артему було 20 років.

Сержанта Ігоря Петровича Русого

Чоловік до початку повномасштабного вторгнення працював вчителем у Пасічнянському ліцеї. З 2015 року по 2018 рік Ігор Русий працював на посаді голови Старосинявської районної державної адміністрації. Неодноразово обирався депутатом Пасічнянської сільської та Старосинявської районної рад. Захисник  пішов служити до лав тероборони Збройних Сил України з початком повномасштабного вторгнення рф в Україну. Після проходження служби в одній із військових частин Львова, його направили на схід. У неділю, 29 травня, Герой загинув в місті Золоте на Луганщині.

Читайте також: «Золотим хрестом» посмертно нагородили 21-річного прикордонника з Хмельниччини

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (7)
  • Оксана Топольницкая

    Жаль,сум,сльози...невимовний биль..
    Спивчуття ридним.
       ГЕРОЯМ
  • Zenya Rusal

    Вічна пам'ять Царство небесне Герою України
  • Татьяна Яремус

    Вічна пам'ять Героям.
  • Раїса Романова

    Вічна, світла пам'ять Героям!

keyboard_arrow_up