Воював з часів АТО: на Хмельниччині відкрили пам'ятну дошку Сергію Акішеву

Воював з часів АТО: на Хмельниччині відкрили пам'ятну дошку Сергію Акішеву
  • Сергія нагороджували посмертно «За мужність» III ступеня.
  • Він вважається «Почесним громадянином міста».
  • Меморіальний знак на честь Героя встановили на стіні ліцею Кам’янця.

У Кам'янці-Подільському відкрили меморіальну дошку військовослужбовцю Сергію Акішеву. Пам'ятний знак встановили на фасаді місцевого ліцею № 6, де навчався захисник.

Про це Суспільне розповіла представниця Кам’янець-Подільської міської ради Алла Чепелюк.

За її словами, Сергій Акішев народився 1 січня 1984 року в Кам`янці-Подільському. Потім вступив до Херсонського морського коледжу, де навчався на факультеті Електромеханіки та експлуатації суднових машин та механізмів. Під час академічної відпустки проходив строкову службу. Був навідником танка. Після закінчення колнджу працював старшим електромеханіком на суднах Дунайського морського пароплавства.

Відео дня

У 2014 року Сергій Акішев добровольцем долучився до лав ЗСУ. Служив на різних напрямках. Був стрільцем-навідником станкового протитанкового гранатомета, механіком-водієм на бронетранспортері. У червні 2022 року його перевели на військову службу у Донецьку та Луганську області.

Сергій Акішев загинув 28 вересня 2022 року під час виконання бойового завдання поблизу населеного пункту Нижня Журавка Боровського району Харківської області. Йому було 38 років. У Героя залишились дві доньки й дружина.

Указом Президента України №599/2023 за особисту мужність, виявлену у захисті України, Сергія Акішева посмертно нагородили орденом "За мужність" III ступеня.

Рішенням 26 (позачергової) сесії Кам’янець-Подільської міської ради Сергію Акішеву посмертно присвоїли звання "Почесний громадянин міста Кам’янця-Подільського".

Читайте також: Високими державними відзнаками нагородили полеглих десантників з Хмельниччини

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • Alla Bayda

    Низький уклін Герою…

keyboard_arrow_up