Втратив все: як підприємець з Луганщини відновлює бізнес у Хмельницькому

Втратив все: як підприємець з Луганщини відновлює бізнес у Хмельницькому
  • Валерій Воротінцев переїхав у Хмельницький із Сєвєродонецька.
  • Там росіяни знищили його бізнес.
  • Розповідаємо, як чоловік відновлює все, що втратив, через війну. 

МАФ на тлі знищеного ТЦ, пошкоджені вивіски й обладнання. Усе це - реальність, з якою зіткнувся підприємець з Луганщини, Валерій Воротінцев. Чоловік прожив у Сєвєродонецьку все своє життя. Там же заснував власний бізнес. Йдеться про мережу кав’ярень. Справи йшли добре, тож Валерій задумався над відкриттям іще одного закладу - вже шостого. Проте реалізуватися задуманому не судилося. Причина - повномасштабний наступ. Тож із 24 лютого життя підприємця з Луганщини стало геть іншим.

Валерію Воротінцеву 27 років. Влітку він перебрався у Хмельницький. Місто для прожиття обирав рандомно. Рішення про переїзд довелося прийняти тоді, як втратив все у рідному Сєвєродонецьку. Журналістці vsim.ua він зізнається: все це доводиться переживати доволі важко. Бо ж розпочинає життя з чистого аркуша - у новому для себе місці та серед нових людей.

Відео дня

Загалом у Сєвєродонецьку чоловік мав декілька напрямків бізнесу. Один із них - мережа кав’ярень “Coffee Panda”. У рідному місці він відкрив 5 таких закладів. Вже мало відбутися відкриття шостого. Та завадила цьому війна. Валерій пригадує: напередодні страшних подій відвідував заклад, де продовжувався ремонт. Там працівники саме закінчували роботи. 

Вже влітку у багатоповерхівку Валерія прилетів снаряд. Він розповідає: було знищено чимало його речей. Місця де були розташовані кав’ярні бізнесмена, теж обстріляли. Світлини наслідків підприємець опублікував на сторінці кав’ярні в Instagram. На них можна переглянути, як виглядали заклади до і після приходу “руского міра”.

Кав'ярня у Сєвєродонецьку

Вже у червні Валерій прийняв рішення про переїзд. У Хмельницькому винаймає квартиру. А місяць тому в місті відкрилася кав’ярня тієї самої мережі, яку було знищено на Луганщині. Заклад розташований на Кам’янецькій, на місці колишнього магазину “Мисливство рибальство”. 

- Будинок мій склався взагалі через обстріли. Тоді в червні в сусідній під’їзд прилетів авіаснаряд. Йшла активна фаза обстрілів. У Хмельницький я приїхав із двома валізами. Щоб відкрити тут кав’ярню - взяв гроші в борг. Загалом через війну я зазнав збитків приблизно на 300 тисяч доларів. Було все втрачено, розумієте? Коли ти щось будуєш, кожен день маєш стабільний прибуток, а потім просто цього всього немає. Це важко, - каже Валерій. 

Тепер на новому місці чоловік напрацьовує базу клієнтів. Уже звик до Хмельницького і каже, що місто подобається. Також розповідає: скористався проєктом “єРобота”, що передбачає виділення гранту на розвиток бізнесу. Тож наразі чекає на надходження коштів. 

Дивіться наше відео про підприємця з Луганщини та його бізнес у Хмельницькому. 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (59)
  • Олександр Михайловський

    Які зараз розвитки бізнесу , ви що подуріли ??? Україну треба обороняти , а не кав’ярні відкривати , та  ще де ? У Хмельницькому !!!

    Олександр Михайловський reply Олександр Михайловський

    Василий Тёркин Що ж ти синок личко закрив? Відкрий , щоб ми побачили хто ти є!

    Олександр Михайловський reply Олександр Михайловський

    Василий Тёркин Буде треба піду , а ти підар кацапський засунь свій сраний язик в жопу!

    Василий Тёркин reply Олександр Михайловський

    Олександр Михайловський ты почему Украину не защищаешь,почему ты не на фронте?
  • Олександр Михайловський

    Так -хай щастить! А як тим хлопцям в Бахмуті ??? Мабуть хочуть кави від нього!!!

    Василий Тёркин reply Олександр Михайловський

    Олександр Михайловський иди защищай свою страну,а не указывай кому что делать.в Украине нет возрастных  ограничений для защиты родины.

    Олександр Михайловський reply Олександр Михайловський

    Василий Тёркин А тому синок , що я на пенсії за віком.

    Василий Тёркин reply Олександр Михайловський

    Олександр Михайловський так а ты почему не в Бахмуте?
  • Олександр Михайловський

    Добрий вечір. Я не засуджую цю людину, але і хвалити не буду , немає за що. Рашисти захопили твій дім , твій край , а ти переїхав на нове місце і хочеш зробити свої кав’ярні ? Я немаю нічого проти, але якось не по чоловічому , коли в твоєму домі ворог думати про вигоду . Я напевно , як і більшість , визволяв би своє місто , а потім відкривав кав’ярні !

    Василий Тёркин reply Олександр Михайловський

    Олександр Михайловський так это ты теперь защищай свой дом,человек свой потерял!или ты думаешь что ты будешь сидеть дома,в тепле,в добре,ходить на работу,получать пенсию-зарплату,а он будет воевать за тебя?
  • Ілля Вознюк

    Буду приходити! Буду підтримувати!

keyboard_arrow_up