Йому було всього 19. Спогади про загиблого воїна Володимира Шкринду

Йому було всього 19. Спогади про загиблого воїна Володимира Шкринду
  • Хлопець став на захист країни, коли йому було всього 18. 
  • У те, що його досі немає, не можуть повірити рідні і друзі. 
  • Розповідаємо історію 19-річного захисника Володимира Шкринду. 

“Зовсім юний”, “Йому б ще жити і жити”, - такі коментарі залишають у соцмережах під фото із чорною стрічкою. На ньому - молодий і усміхнений Володимир Шкринда. Хлопець після навчання твердо вирішив стати на захист країни, за яку він віддав найдорожче - своє життя. Йому було всього 19. Історією юного і мужнього захисника поділились його друзі. 

“Не віримо, що більше не зустрінемось…”

Володимир родом із Віньківців. Тут навчався у місцевій школі й мав багато друзів. Хлопець рано залишився без мами, відтак змалечку його виховував батько. 

Друзі розповідають, Вова був надзвичайно світлою людиною і дуже любив життя. Подруга Оксана зізнається, досі складно говорити про нього в минулому. 

Відео дня
  • Це така людина, яка залишається в серці назавжди. Він любив життя. Ми з ним разом ще з дитсадка. Згадую, як на одне зі свят він був вовком і ця роль прижилась до нього на всі подальші свята і навіть в школі. Такий милий добрий Вовчик…В школі він був дуже розумний. Йому легко давались всі предмети. Він ніколи не подавав вигляду, що у нього щось не так. Навіть після смерті матері він тримався. Пам’ятаю, як у 5-му класі було завдання розповісти про свою маму. Він розказував, а плакав весь клас. Він був сильною людиною, але в той же час щирий, веселий, завжди шуткував. А його посмішка…згадую і на душі тепло стає. Таким запам’ятаю його на все життя. Ми не віримо, що більше не зустрінемось…, - каже подруга. 

Після навчання одразу за зброю

Після школи хлопець навчався у Львові на факультеті інформаційних технологій. Друзі кажуть, саме там Володю і застало повномасштабне вторгнення. На початку війни він не роздумуючи записався до територіальної оборони. Тоді йому було лише 18. Згодом став на захист країни зі зброєю в руках. Дівчата пригадують, у друга завжди було безліч мрій і планів на життя. А ще вони лагідно називають його “Вовчик”. 

  • Вовчик був неймовірною людиною. Ніколи не бачила його сумним. Це людина, в якої завжди була посмішка на обличчі, яка б ситуація не сталась. Неймовірно весела людина, дуже добрий, милосердний. Ніколи ні з ким не конфліктував, він все намагався вирішити словами, - розповідає подруга Іванка. 

Трагічну звістку про загибель Володимира повідомили у Віньковецькій громаді. Відомо, що захисник загинув внаслідок обстрілу поблизу села Ямполівка Донецької області. Це трапилось 23 січня. Наразі на Героя чекають вдома. Дату зустрічі й час поховання з ним обіцяють повідомити згодом. 

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (652)
  • Елена Опря

    Вічна пам'ять 🙏
  • Света Рыбка

    😢🙏🙏🙏
  • Оксана Воронина

    Вічна пам'ять
  • Таира Али-заде

    Светлая память🙏

keyboard_arrow_up