Загиблий на Сході хмельничанин стане почесним громадянином міста

Загиблий на Сході хмельничанин стане почесним громадянином міста
Фото з сайту Хмельницької міської ради
  • Віктор Пасєка працював в «Електротрансі» від 1987 року.

  • В березні цього року він загинув у зоні ООС під час обстрілу.

Хмельничанину Віктору Пасєці, який загинув на Сході в березні цього року, планують надати звання «Почесний громадянин міста». Про це йдеться у проєкті рішення, який оприлюднений на сайті міської ради.

Як зазначається у документі, Віктор Пасєка народився 8 червня 1965 року в Мочинцях Красилівського району. Протягом 1972-1980 років навчався у школі, протягом 1980-1983 років — у Чорноострівському училищі. Від 1984 до 1986 року проходив строкову службу.

1987 року пішов працювати водієм тролейбуса в комунальне підприємство «Електротранс». Відтоді ж мешкав у Хмельницькому. 12 вересня 2018 року пішов на військову службу за контрактом до 10-ї окремої гірсько-штурмової бригади Збройних сил. Служив у зоні проведення Операції об'єднаних сил, спершу мінометником, згодом — командиром відділення.

Відео дня

18 березня цього року Віктор Пасєка загинув під час масованого обстрілу позицій ЗСУ, отримавши кульове поранення у голову. Контракт військового мав завершитися у серпні цього року.

Похований військовий на Алеї слави у Раковому. У нього залишилися донька та двоє внуків. Указом президента нагороджений орденом «За мужність» III ступеня (посмертно).

Проєктом рішення також передбачено, що Ользі Гришканич буде виплачена грошова винагорода у 120 000 гривень, збільшена на суму податку з доходів фізичних осіб.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up