Захищав Маріуполь та загинув на «Азовсталі»: історія Богдана Демчука з Хмельниччини

Захищав Маріуполь та загинув на «Азовсталі»: історія Богдана Демчука з Хмельниччини
Тут і далі — матеріали, надані рідними військового
  • Військовий служив у полку «Азов».

  • Воював у Маріуполі разом зі своїм братом.

Богдану Демчуку сьогодні, 28 травня, мало б виповнитися 27 років. Він народився у селі Жадани Іллінецької ОТГ Вінницького району. Навчався у місцевій школі, пізніше — у школах Правдівки та Шарівки Ярмолинецької ОТГ.

2010 року вступив до Ярмолинецького професійного ліцею. Там навчався на слюсаря та водія. 2014 року Богдан Демчук долучився до Проскурівської сотні — громадського формування з охорони порядку та державного кордону. 2015 року пішов служити в окремий загін спеціального призначення «Азов». У лютому 2017 року одружився, того ж місяця у Богдана народився син Михайло. Того ж року Богдана Демчука нагородили почесною відзнакою «За оборону Маріуполя».

Коли почалося вторгнення 24 лютого, Богдан Демчук разом з братом Олегом обороняв спочатку територію міста, потім — завод «Азовсталь».

Відео дня

— Коли московська орда у лютому посунула на нас знову, як справжній воїн, він закривав собою беззахисних та наляканих людей у Маріуполі. Спочатку на вулицях міста, стримуючи разом з братом Олегом та побратимами переважаючі сили ворога, а потім, у надскладних умовах цілковитої блокади, на території «Азовсталі», — розповіли рідні військового.

Загинув він 29 квітня. Рідні досі не мають змоги забрати та поховати його тіло.

— До останнього подиху він був щирим та відкритим, більше турбувався про інших, ніж про себе. А в останніх повідомленнях рідним писав, щоб вони жили та раділи життю, та заповідав, щоб виростили сина Михайла справжнім українцем.

Медаль «За оборону Маріуполя»

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (41)
  • Ольга Дробіна

    Вічна і світла пам’ять Герою🙏🙏🙏
  • Ірина Красовська

    Вічна світла пам'ять ГЕРОЮ!!! Доземний уклін і шана... Щирі співчуття рідним...
  • Rateks Hmelnitskiy

    Читач29. В рекізитах мами присутня помилка - номер картки 4731 2196 4112 8651 - Демчук Тетяна Михайлівна (мати) ПриватБанк . Помилка була в двох останніх цифрах.
  • 'Леся Коханська

    Вічна пам'ять ГЕРОЮ 😢

keyboard_arrow_up