Залужний нагородив газівника з Хмельниччини “Золотим хрестом”

Залужний нагородив газівника з Хмельниччини “Золотим хрестом”
Тут і далі фото зі сторінки Хмельницькгазу у Фейсбук. Колаж vsim.ua
  • Юрій Заступ — водій аварійно-диспетчерської служби. Але вже більше року він зі зброєю в руках захищає країну від окупанта. 

  • Його призначили командиром відділення аеророзвідки. Захисник мало не щодня відбиває ворожі штурми та веде за собою побратимів. 

У мирному житті він звичайний водій “аварійки” Хмельницькгазу. Але нині в нашій країні триває жорстока війна. І чимало чоловіків та жінок змінили професії та, взявши до рук зброю, стали до лав ЗСУ, пішли у добробати, зайнялись волонтерством. 

Ось і Юрій Заступ з початком повномасштабного вторгнення відправився захищати свою країну. Нещодавно Головнокомандувач ЗСУ нагородив газівника «Золотим хрестом». Про це повідомили на сторінці Хмельницькгазу. 

— Почесний нагрудний знак «Золотий хрест» скромний газівник, а нині професійний військовий, заслужено отримав за успішне виконання складних бойових завдань, високі показники у бойовій підготовці та відданість народу України, — пишуть колеги. 

Відео дня

Юрій вже вдруге за своє життя воює з російськими загарбниками. Ще у 2014-2015 роках у Станиці Луганській старшим солдатом він більше року воював у складі Державної прикордонної служби України та виходив на найскладніші напрямки та завдання.

Із квітня 2022-го Юрій повернувся у пекло війни. І знову на найважчі ділянки фронту: донецький напрямок, Бахмут, прикордоння з білоруссю. Він навчився керувати безпілотниками. Адже, як відомо, нині на фронті справжня "війна дронів": а це — розвідка та коригування вогню артилерії, пошуково-рятувальні роботи і скидання боєприпасів на ворожі об'єкти.

— Маю велику честь отримати таку почесну та важливу для мене та моєї родини нагороду - Золотий хрест від Головнокомандувача ЗСУ. Адже справа честі та обов'язку кожного з нас, чоловіків, не лише військових, - знищити рашистів, здобути Перемогу, аби Україна стала однією з найкращих та незалежних країн. Заради майбутнього усіх наших українських дітей, — скромно розповідає боєць. 

Нині Юрій Заступ — сертифікований професійний оператор БПЛА, адже здобув освіту в одному із профільних навчальних закладів та пройшов спеціальну підготовку у спеціалізованій школі пілотів безпілотників.

Неодноразово мало не щодня відбиває ворожі штурми, веде за собою потратимів. Адже призначений командиром відділення аеророзвідки. 

— У короткочасні відпустки Юрій завжди навідується у рідний колектив "Хмельницькгазу", де з нетерпінням та великою радістю, безмежною вдячністю усі чекають на справжнього Героя та нашого мужнього Захисника, — додають колеги. 

За словами Юрій Арсеновича, його життя розділилось надвоє: до війни та війну з російською нечистю. А ще — пройшла повна переоцінка життєвих цінностей та сенсу життя, значення миру для кожного з нас, фронтового бойового побратимства, допомоги тилу, справжніх відданих друзів.

Читайте також: Зеленський нагородив 10 військових з Хмельниччини

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (4)
  • Валентина Столярчук

    Щиро вітаю.
  • Людмила Крук

    Прості хлопці захищають Батьківщину.
  • Дмитро Кушнірчук

    Вітаю!
  • Lilia Molotai

    про "скромного газівника" це махрова радянщина...  А героя вітаємо з нагородою! Пишаємось!

keyboard_arrow_up