Замість Буковеля - хмельницька “Медвежка”. Репортаж з популярного в місті схилу

Замість Буковеля - хмельницька “Медвежка”. Репортаж з популярного в місті схилу
  • Для деяких хмельничан проводити час взимку на “Медмежці” - традиція.
  • Там вчаться кататися на лижах, дуркують на санчатах чи їздять на квадроциклах. 
  • Розповідаємо, як дібратися до популярного схилу в Хмельницькому і що там відбувається у суботній день.

Як тільки взимку випадає сніг - всі місцеві схили зайняті малечею. Ті користуються моментом й катаються на санчатах чи “льодянках”. Майже в кожному подвір’ї чути галас і сміх дітвори. Популярним місцем для малих в центрі Хмельницького є схил біля центрального універмагу. 

Є місця в Хмельницькому, де можна розважитися взимку і дорослим. Скажімо, ковзанка. Про ціни та графік роботи ми вже розповідали вам раніше.  Серед інших місцин для веселих спусків - так звана “Ведмежка” або “Ведмежа” гора. Ця локація є справжнім раєм для прихильників зимових забав.

“Ведмежка” знаходиться за центральним автовокзалом, що на проспекті Миру. Дібратися туди можна двома варіантами. Перший - орієнтуватися на дендропарк “Поділля”, неподалік “Темпу”. До місця призначення доведеться йти через ліс. Відстань - трохи більше кілометра. Знайти дорогу взимку не так вже й складно. Шлях до “Ведмежки” можна відшукати за слідами від взуття чи санчат. В інші пори року доведеться скористатися навігатором. 

Відео дня

Нет описания.

Інший орієнтир - автосалон “Баварія Захід”. За ним слід повернути й їхати прямо до провулку Селекційного. Там всі відпочивальники залишають автівки і йдуть на “Ведмежу гору”. 

Сьогодні, 13 лютого, припаркованих машин було не багато. Чимало людей прийшли кататися пішки із будинків і багатоповерхівок, що знаходяться поряд. 

Вийшовши нарешті на схил - розкривається мальовничий краєвид. На вершині гірки - молодь, діти й сімейні пари. Найменші, закутані “мов капуста”, катаються на санчатах разом з батьками. При цьому задоволення отримують не лише діти. 

Трохи старші дітиська спускаються з гірки самостійно. В усіх них популярні сьогодні для катання санки-льодянки або, як їх ще називають “тарілки”. На них весело спускаються й регочуть. А от підійматися не поспішають, адже йти попід гору - це вам не з’їхати з неї. 

Дорослі теж знайшли, як відвести душу. Одні зігріваються “коньячком”, інші - з’їжджають по черзі зі своїми малими. А деякі приходять сюди, щоб покататися на лижах. 

Наприклад, хмельничанин Руслан розповідає, що саме на цій гірці й навчився кататися. Каже, їздить тут на лижах вже 4 зими поспіль. Мовляв, в Буковель добиратися далеко, а на “Ведмежці” - те, що треба. 

Нет описания.

Окрім лиж і санчат, тут їздять і на квадроциклах. Катаються серед лісу й на пагорбах. Загалом картина на “Ведмежці” по-справжньому зимова. Відпочивальники кажуть, попри мороз - холод не відчувають. Адже постійно рухаються і веселяться. А за таких умов - жодні морози не страшні.

Друзі, а ви каталися на “Ведмежці”?

Нет описания.

Нет описания.

Нет описания.

Нет описания.

Нет описания.

Нет описания.

Нет описания.

Нет описания.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (21)
  • Ярослав Якимов

    Ето круче любых Буковелей
  • Игорь Коба

    Скоро кто-то купит землю и тоже в аренду будет сдавать...

    Леся Хоптинець reply Игорь Коба

    Це уже приватна власність. Там хтось по гектару взяв на ведення сільського господарства. Гляньте у кадастрову карту.
  • Віта Собчук

    А де це знаходиться
  • Дмитрий Золочевский

    Чому потрібно реєструватися щоби дочитати ?  ???????
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:11 Напав з ножем на перехожого на залізничому вокзалі: у Шепетівці судитимуть бандита 21:03 Новий депутат облради з мільйонами «в заначці»: хто такий Ілля Логін 20:33 За побиття дитини судили маму з Хмельниччини 19:45 Хмельницький попрощався з двома воїнами: Олегом Попелем та Юрієм Броварним Від читача 15:03 Хмельницькі кардіологи провели майстер-клас у м.Нетішин 19:10 Обрізка дерев: чому скаржаться хмельничани і що кажуть екологи photo_camera 18:28 Гостювання сина в матері закінчилось трагедією на Хмельниччині: деталі справи 17:41 Працівниця банку на Хмельниччині привласнювала допомогу родичам загиблих воїнів 17:03 У Хмельницькому пенсіонеру стало погано біля річки: його врятували патрульні 16:29 Погіршення погоди та обстріли: на Хмельниччині прогнозують погодинні відключення світла 16:16 Торгова марка SvitloSteli: Нове слово у світі натяжних стель і освітлення (новини компаній) 16:01 «Непридатність до військової служби»: скільки беруть за це на Хмельниччині і чим все закінчується 15:23 Житель Хмельниччини з гепатитом С сяде за ґрати за ухилення від мобілізації 14:43 Опублікували список TikTok-каналів, які поширюють ворожу пропаганду 14:06 Платні соціальні послуги в комунальних закладах Хмельниччини: яка вартість 13:43 У Хмельницькій митниці новий керівник. Що про нього відомо 13:02 На Староміській військові силою затримали чоловіка. У ТЦК кажуть, що він ухилянт play_circle_filled 12:40 Загинули двоє військових з Хмельниччини: Олег Улянчук та Микола Кулябін 12:06 Дружина Гереги стала власницею квартири за 38,9 мільйона 11:55 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up