Зеленський посмертно нагородив орденом «За мужність» солдата з Кам’янеччини

Зеленський посмертно нагородив орденом «За мужність» солдата з Кам’янеччини
Світлини зі сторінки Михайла Посітко
  • Максимові Квапишу було тільки 22 роки.
  • Воїн загинув у запеклому бою з окупантами.

За особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі Володимир Зеленський посмертно нагородив орденом «За мужність» ІІІ ступеня кам’янчанина Максима Квапиша.

Відповідіний указ 12 грудня оприлюднили на сайті Офісу Президента України.

Загинув зі зброєю у руках

Солдат Максим Квапиш на псевдо «Булінь» загинув 26 травня 2022-го в ближньому бою з ворогом у Запорізькій області.

Відео дня

Загін Воїна штурмував російські позиції. «Булінь» був у головному дозорі. Отримав кілька вогнепальних поранень у тіло та голову, проте встиг убити окупанта. Захисник загинув зі зброєю у руках.

За два тижні до цього Максиму виповнилося 22 роки. В результаті того бою українські військові змогли захопити ворожі позиції, наголошують на victims. Memoria.

«Максим загинув захищаючи суверенітет і свободу рідної землі. У бою він віддав найцінніше — власне життя, - зазначив у соцмережах міський голова Кам’янця-Подільського Михайло Посітко. - Пам'ятаємо...»

Був утіленням сильного українсьокго духу

Народився Герой у Кам'янці-Подільському. Навчався у місцевій школі №5, відтак - закінчив Кам'янець-Подільський Індустріальний коледж за спеціальністю «Розробка програмного забезпечення», навчався за тією ж спеціальністю на заочній формі у Тернопільському національному економічному університеті.

Від ранніх років займався спортивним туризмом, досяг перших дорослих розрядів зі спортивного туризму та спортивного орієнтування.

У 2015-му розпочав навчання у військових рядах. Пізніше став інструктором зі штурмового альпінізму парамілітарної організації «Сокіл».

Максим також був командиром київського осередку «Авангард Культурна Спілка», хедлайнером проєкту допомоги дитбудинкам «Наше майбутнє», перекладав книги видавництва «Пломінь».

У травні 2021-го Максим поїхав на війну у складі добровольчого підрозділу «Фрайкор». Був кулеметником, перебував у резерві полку «Азов».

Із першого дня повномасштабної війни, 24 лютого 2022-го, кам’янчанин став на захист України. Брав участь у боях за Київщину у складі тактичної групи спецпризначення «Азов» Сил спеціальних операцій.

Поховали захисника 1 червня 2022-го на Алеї Героїв у рідному місті.

У Максима залишилися батьки, сестра, дружина.
«Максим був людиною активної громадянської позиції, – зауважує дружина Героя. - Завжди відрізнявся ставленням до своєї нації та свого коріння. Він і є втіленням сильного, хороброго, вольового українського духу».

Герой нагороджений посмертно відзнакою Кам'янець-Подільського міського голови «За заслуги перед міською громадою».

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (15)
  • Люда Пшеничная

    Вічна пам'ять ГЕРОЮ України!
    🙏🙏🙏🙏
  • Валентина Коваль

    ВІЧНА ПАМЯТЬ ЦАРСТВО НЕБЕСНЕ ЩИРІ СПІВЧУТТЯ РІДНИМ
  • Оля Мармий

    Вічна пам'ять Герою України
  • Лілія Трачук

    Вічне спочивання даруй йому Господи

keyboard_arrow_up