Дорогі гаджети, “євробляхи” та комбайни: що продають “з молотка” у Хмельницькому

Дорогі гаджети, “євробляхи” та комбайни: що продають “з молотка” у Хмельницькому
  • Придбати конфіскований товар можна значно дешевше від його ринкової вартості. 

  • У списку лотів: нерухомість, автомобілі, зброя, техніка, меблі або ж звичайний скотч.

  • Що відібрали за борги у Хмельницькому та як це придбати, дізнавайтеся у нашому матеріалі.

Купити дешевше довгоочікуване авто чи знайти iPhone останньої моделі зі значною “знижкою” - все це стало доступним з 2014 року. Тоді в Україні запрацювали перші онлайн-аукціони “конфіскату”. За допомогою системи електронних торгів арештованим майном “СЕТАМ” через інтернет можна знайти будь-що. Там навіть реалізовують активи збанкрутілих банків та підприємств. Відтак стати акціонером можна не виходячи з дому. 

Лоти переважно виставляють органи фіскальної (виконавчої) служби після попередньої оцінки. Це майно забране за борги, в рахунок аліментів чи прострочених кредитів. Має свою базу й митниця. Вона реалізовує товари, що незаконно намагалися перевезти через кордон, на електронному майданчику ”Sale”, що діє на базі “ProZorro”.

Вартість лотів - різна. На онлайн-аукціонах можна знайти товари за 14 гривень та за мільйони. 

Відео дня

Варто лише зареєструватися та вивчити правила. Участь у торгах відбувається віддалено у режимі онлайн, так само відбувається спостереження за ними. Доступ на сайт системи вільний для всіх охочих, а реєстрація безкоштовна. Інформація про умови, предмет та результати торгів доступні для будь-якої особи. Подати заявку на участь в електронних торгах можна з моменту розміщення інформації про лот до завершення електронних торгів.

 Днями у ЗМІ з’явилася інформація, що Мін’юст навіть собак продає за борги власників. Журналісти vsim.ua вирішили зареєструвалися на сайтах “СЕТАМ” та ”Sale” і дізналися, які ще лоти заявленні із Хмельницького та що піде з молотка найближчим часом. Найцікавіше дивіться у нашій підбірці. 

Що продають фіскали

Від виконавчої влади Хмельницького протягом травня-червня “з молотка” підуть 87 лотів. Переважно це іпотечна нерухомість, конфісковані автівки вітчизняного виробника та мобільні телефони. Є й оригінальні товари на продаж. У списку: комбайн, автобус, млин, січкарня та автомобільний освіжувач повітря.

Найдорожчий лот - нежитлова будівля на Кам’янецькій. Стартова ціна на неї сягає 8 232 800.00 гривень. Цей лот реалізують за тиждень, 29 травня. 

Найдешевший лот - вживаний мобільний телефон “Fly”. Його можна придбати від 9 гривень. 

Із унікального на “СЕТАМ”

Комбайн зернозбиральний в комплекті з жниваркою. Стартова ціна: 3 325 254 гривень.

Комплект шкіряних меблів: диван та два крісла. Стартова ціна: 15 000 гривень.

Зазначимо, що оригінальними лотами Хмельницький не відзначається, а ось в інших областях у списку лотів можна побачити навіть ношені штани, скотч, гелеву ручку, калькулятор або ж купу металобрухту.

Чим торгує митниця

Україна межує із сімома іноземними країнами. Часто та густо через кордон до нашої держави або за її межі намагаються перевезти контрабандні товари. Зазвичай до України нелегально завозять - цигарки з Білорусі, спирт з Молдови, бензин з Росії або ж автомобілі чи побутову техніку із Європи. Останню, до прикладу в Польщі, можна купити вдвічі, а то й втричі дешевше ніж в Україні. Натомість за межі України намагаються незаконно вивезти: цигарки, медичні маски, лісоматеріали, бурштин, предмети культурної цінності. Якщо незадекларований товар знаходять прикордонники, його конфіскує митниця та спецмайданчик. У власника є час, щоб оформити документи згідно до закону України, сплатити штраф та забрати свій товар. Якщо він цього не робить протягом визначеного терміну, митники утилізують товар (наприклад, цигарки - спалюють) або ж виставляють його на аукціон.

Продають все через онлайн-майданчик ”Sale”. Наразі з Хмельницького там виставлені на торги переважно імпортні автомобілі, які не пройшли розмитнення. 

А от з митних спецмайданчиків, які знаходяться ближче до кордону продають переважно ікони, нумізматику, музейні експонати, дорогу техніку (телевізори, ноутбуки, телефони, пральні машини), запчастини до авто. Часто трапляються у списку лотів лісоматеріали та деревина дров'яна.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • Ева Щемелева

    В сумасшедшем ритме современной жизни, тратить время на приготовление еды — большая роскошь, которую мало, кто может себе позволить.
    Заказать доставку еды можно здесь https://wok.od.ua/

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:17 Суд конфіскував у росіянки успадковану землю на Хмельниччині 20:45 На Хмельниччині попрощались з шістьма захисниками: імена 20:01 На Хмельниччині суд повернув водосховище громаді з приватних рук 19:15 У Хмельницькій міськраді провели чергове засідання виконкому: основні рішення Від читача 17:01 ЯКЩО ТИ НЕ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВОЇМИ СИЛАМИ АБО ФІНАНСАМИ, ТО МИ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВІЙ ЧАС! 18:22 На Хмельниччині повторно виставили на аукціон Нігинський кар’єр 17:36 На Хмельниччині двоє браконьєрів наловили риби на кримінал 16:49 Двоє мешканців Хмельниччини постануть перед судом за жорстоке вбивство 15:59 Жителька Хмельниччини, яка відзначила 100-річчя, розповіла про секрет довголіття 15:15 На Хмельниччині суд оштрафував члена ВЛК за хабарництво 14:38 У Хмельницькому попрощались із 31-річним військовим Романом Бочковським photo_camera 14:14 На Кам'янеччині затримали чоловіка, який встромив ножа у груди свого сина 13:46 Рекрутинговий пункт ЗСУ на Хмельниччині: що це таке і як працює 13:16 Алкоголю в 15 разів більше норми: на Шепетівщині водія притягнули до відповідальності 12:31 Шахрайство на криптовалюті: історія хмельничанки, яка хотіла навчитися заробляти 12:07 Коли у школах Хмельницького розпочнуться літні канікули 11:58 Валюти дорожчають. Курси в обмінниках та банках Хмельницького (ІНФОГРАФІКА) 11:32 На Хмельниччині п’яний чоловік стріляв у патрульних photo_camera 10:32 Середня пенсія на Хмельниччині – 4 870 гривень, – ПФУ 09:40 П’яний водій на смерть збив хмельничанина і тікав з місця події
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up