Коли ностальгія зашкалює: де в Хмельницькому відновити старі фото та записи з касет

Коли ностальгія зашкалює: де в Хмельницькому відновити старі фото та записи з касет
Фото ілюстративне
  • Спогади з минулого у форматі відео-касет та старих світлин збереглися в багатьох й до сьогодні. 
  • Та часто насолодитися рідкісними кадрами заважає якість або застарілий формат запису.
  • Де й за скільки можна осучаснити “раритет”?

“Клац, клац” й готово. Нині відкривши камеру на смартфоні, зробити чимало кадрів може кожен. Далі - тривала обробка. Там додати яскравості, там контрасту - й можна сміливо оприлюднювати фото у Facebook. Стосується це і відео. Рідкісні моменти з подорожі, корпоративу чи дня народження з легкістю дозволяє зафільмувати телефон. 

Зберегти свої записи й фото допоможе не лише сторінка в соцмережах чи пам’ять телефона. Також існують спеціальні сервіси для збереження файлів. Їх перевага в постійному доступі: завантажити фото й відео можна будь-де й будь-коли. 

Поки оброблюється свіженька порція фото, осторонь сучасного життя залишаються кадри з минулого. Чи не в кожному домі знайдуть фотографії дідів-прадідів. Деякі з них вже давно втратили форму та якість. А деякі - ледь не розсипаються прямо в руках. 

Відео дня

Тим часом, на іншій полиці в ряд вишукувалися касети. На кожній з них підпис: “Весілля”, “Ювілей”,  “Дитячий садок” та інші. Тоді й виникає думка: “Як же кортить переглянути!” Це в той час, як відеомагнітофон вже давно перетворився у всім забутий раритет. Тоді й доводиться братися за операцію, що зветься “Відновлення старих фото і відео”.

У Хмельницькому ця послуга не поширена

Де можна відновити старі кадри? Щоб дізнатися, ми обрали фотосалони в Хмельницькому, що пропонує Google. Знайти ті, в яких потрібна нам послуга активна, виявилося не просто. 

Так, знайшлися три фотосалони, які займаються відновленням старих фото. А перенесенням запису з касети на сучасний носій - лише один з них. Ціна на послуги різна. “Все залежить від стану та кількості фото” - пояснювали консультанти. Детальніше про місцезнаходження салонів, цінову політику та тривалість відновлення читайте далі.

Фотостудія на Гагаріна

Адреса: вул. Гагаріна, 5

Години роботи:

  •  будні - з 9 до 18
  • субота: з 9 до 13

У фотосалоні займаються і відновлення фото, і оцифровкою відеокасет. 

Вартість за одну стару світлину - від 50 до 200 гривень. Забрати готову фотокартку можна за кілька днів після її здачі. 

Перенести відео на потрібний вам носій коштує 55 гривень за годину запису. Робота виконується протягом одного робочого дня. 

Фотосалон на проспекті Миру

Адреса: проспект Миру, 69

Години роботи:

  • будні дні - з 08:30 до 18:30
  • субота - з 10 до 17

Привести старі фото в належний стан можна і в цьому салоні. Консультант назвав приблизну вартість за виконану роботу. “Фотографія, розміром 20х30, коштує 300 гривень” - пояснив чоловік. Тривалість відновлення світлини - кілька днів. 

Kodak cafe & kodak digital

Адреса: вул. Подільська, 93

Години роботи: 

  • будні - з 9 до 18
  • субота - з 09:30 до 17:30
  • неділя - з 10 до 16

Принести на “реставрацію” старі фотографії можна й сюди. Ціна за одну світлину - від 35 гривень. Щоб вказати точну вартість, консультанту слід детально оцінити стан фотокартки. Разом із тим, привести її в належний стан тут можуть за один день. 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (2)
  • Татьяна Березко

    Кодак на Проскуровской.В прошлом году реставрировала фото прабабушки. За реставрацию вроде 100 грн.и плюс печать фото отдельная цена. Так и не поняла,почему за то,чтоб перекинуть мне фото на флешку запросили еще такую же цену,как за реставрацию???
  • Lena Lenyo

    Робила портретне  фото у фото салоні кодак вчора 13 лютого з професійного фото в подарунок до дня закоханих. Фото зроблено не професійно, не було запропоновано с користуватися фотошопом, це ж робилося портретне фото розміром 20 на 30.На запитання, чого не запропонувати зробити фотошоп, сказали, що багато людей.Ось таке дивне обслуговування клієнта в фото салоні "кодак" у місті хмельницькому. Хоч щодо швидкості обслуговування, фото було зроблене за пів години
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:17 Суд конфіскував у росіянки успадковану землю на Хмельниччині 20:45 На Хмельниччині попрощались з шістьма захисниками: імена 20:01 На Хмельниччині суд повернув водосховище громаді з приватних рук 19:15 У Хмельницькій міськраді провели чергове засідання виконкому: основні рішення Від читача 17:01 ЯКЩО ТИ НЕ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВОЇМИ СИЛАМИ АБО ФІНАНСАМИ, ТО МИ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВІЙ ЧАС! 18:22 На Хмельниччині повторно виставили на аукціон Нігинський кар’єр 17:36 На Хмельниччині двоє браконьєрів наловили риби на кримінал 16:49 Двоє мешканців Хмельниччини постануть перед судом за жорстоке вбивство 15:59 Жителька Хмельниччини, яка відзначила 100-річчя, розповіла про секрет довголіття 15:15 На Хмельниччині суд оштрафував члена ВЛК за хабарництво 14:38 У Хмельницькому попрощались із 31-річним військовим Романом Бочковським photo_camera 14:14 На Кам'янеччині затримали чоловіка, який встромив ножа у груди свого сина 13:46 Рекрутинговий пункт ЗСУ на Хмельниччині: що це таке і як працює 13:16 Алкоголю в 15 разів більше норми: на Шепетівщині водія притягнули до відповідальності 12:31 Шахрайство на криптовалюті: історія хмельничанки, яка хотіла навчитися заробляти 12:07 Коли у школах Хмельницького розпочнуться літні канікули 11:58 Валюти дорожчають. Курси в обмінниках та банках Хмельницького (ІНФОГРАФІКА) 11:32 На Хмельниччині п’яний чоловік стріляв у патрульних photo_camera 10:32 Середня пенсія на Хмельниччині – 4 870 гривень, – ПФУ 09:40 П’яний водій на смерть збив хмельничанина і тікав з місця події
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up