Натовпи та безкінечні черги: що відбувається в “Епіцентрі” під час карантину (ФОТО)

Натовпи та безкінечні черги: що відбувається в “Епіцентрі” під час карантину (ФОТО)
  • Хтось скаже “бізнес”, а хтось - “збудник інфекції”.
  • Під час карантину в “Епіцентрі” продовжує “кипіти” робота.
  • А от чи дотримуються карантинних правил?

Мережа торгових центрів “Епіцентр” - чи не єдині непродуктові магазини в країні, що попри карантин продовжують роботу. Щоправда, із деякими обмеженнями. Принаймні так йдеться на їхньому офіційному сайті. Свою роботу “Епіцентр” пояснює постановою Кабінету Міністрів, у якій йдеться про дозвіл ведення роздрібної торгівлі продуктами харчування, пальним, засобами гігієни, лікарськими засобами та виробами медичного призначення.

При вході мають міряти температуру та проводити обробку обладнання

Так, нині в “Епіцентрі” відкритими залишаються прилавки із товарами першої необхідності. Ну а ті, що не підпадають під цю категорію - продають на умовах доставки чи самовивозу. 

Крім того, на сайті мережі торгових центрів час від часу з’являється інформація про допомогу від “Епіцентра” на протидію епідемії. Наприклад, передача лікарням 100 апаратів ШВЛ чи виділення кругленької суми на боротьбу із коронавірусом.

Відео дня

Разом із тим, у повідомленні на їхньому сайті йдеться, що компанія ввела суворіші заходи санітарно-гігієнічного контролю. Серед них такі:

  • на вході в магазин проводиться температурний контроль відвідувачів; 
  •  встановлено засоби для дезінфекції рук;  
  • здійснюється додаткова санітарно-гігієнічна обробка обладнання;  
  • на касах встановлені обмежувальні елементи задля уникнення скупчення людей  перевірені вентиляційні системи та проведена заміна фільтрів  
  • кожні три години в магазинах проводиться вологе прибирання спецзасобам; 
  •  щоночі проводиться кварцування приміщень; 
  •  посилено контроль за станом здоров’я персоналу.

Правила-правилами, та кількість покупців у магазині й близько не натякає на карантин. Зокрема, нещодавно в групі “Хмельницький LIVE” з’явилося відео, на якому перед входом утворилася довжелезна черга. При цьому соціальної дистанції люди не дотримувалися. “Це такий карантин?”, - обурювалися в коментарях хмельничани. 

Навідалися до “Епіцентру” і журналісти vsim.ua. Що там побачили - дізнаєтесь далі. 

Без дотримання дистанції, проте з повними корзинами

На території торгового центру “кишить” автомобілями. Вільні паркомісця можна перерахувати на пальцях однієї руки. Для порівняння, ми повернулися до парковки поблизу “Оазису”. Там було значно менше авто. 

Йдемо назад до пункту призначення. На вході зустрічає охоронець. Робить він це поглядом. Натяку на вимірювання температури, як зазначається на їхньому сайті, тут немає. Тож проходимо далі. Величезна кількість відділів із товарами, як завжди зводить з розуму. Добре, що є вказівки. Та сьогодні вони нам не потрібні. Ми йдемо навмання і спостерігаємо за атмосферою.

Більшість відділів тут зачинені. Про це свідчить червоно-біла стрічка. Та все ж консультанти за нею присутні. Певно, відповідають на питання, що виникають у покупців. А їх, до слова, тут багацько. Сказати про велику кількість людей в конкретному відділі - не можна. Адже покупців є скрізь потроху. А от найбільші скупчення утворилися саме на касах. Тож розплатитися за товар швидко тут не вийде. 

На підлозі біля кас намальовані жовті смужки. Зображені вони для того, аби люди дотримувалися соціальної дистанції. Про це додатково написали на захисному склі біля касира. Та більшість покупців продовжували уникати безпечної відстані. 

Як працівники, так і покупці - всі були в захисних масках. Деякі з них навіть в гумових рукавичках. Крім того, в залі можна було знайти засоби для дезінфекції рук. До того ж, періодично всі присутні в торговому центрі слухали повідомлення: “Дотримуйтеся дистанції, будьте в масках та дезінфікуйте руки”.

Обійшовши магазин вздовж і впоперек, вдалося ще раз переконатися: найбільші натовпи тут саме біля кас. Відповідно саме це й спричиняє черги. Адже більшість покупців набирають повні корзини. До слова, й купують те, що важко назвати товаром першої необхідності. Детальніше дивіться на фото.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (43)
  • Степан

    Да, людей повно, але всі в масках. На касах продаються маски по 15грн. Це вже занадто. В сільпо по 8,50грн.
  • Наталья Герман

    Люди!!! Ви такі наївні і смішні.... Хто нас чує??? Ось так ми висловлюємо свої невдоволення з приводу несправедливості, але толку нуль...
  • Иван Леонов

    Всім зась, а депутату можна? купа магазинів зачинилась, а тут є все (реклама, мабуть :)) і коронавірус не страшний. Ганьба! Розсадник зарази! Всііх заклики до самоізоляціїї - коту під хвіст та самоізоляція - натовпи людей!
  • Світлана Маляницька

    Такі бізнесмени як Герега, ніколи задарма нічого не роблять!
    За кожну гривню повертають тисячі ! Лише одне те ,що Епіцентри не припинили свою роботу під час карантину !
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:17 Суд конфіскував у росіянки успадковану землю на Хмельниччині 20:45 На Хмельниччині попрощались з шістьма захисниками: імена 20:01 На Хмельниччині суд повернув водосховище громаді з приватних рук 19:15 У Хмельницькій міськраді провели чергове засідання виконкому: основні рішення Від читача 17:01 ЯКЩО ТИ НЕ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВОЇМИ СИЛАМИ АБО ФІНАНСАМИ, ТО МИ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВІЙ ЧАС! 18:22 На Хмельниччині повторно виставили на аукціон Нігинський кар’єр 17:36 На Хмельниччині двоє браконьєрів наловили риби на кримінал 16:49 Двоє мешканців Хмельниччини постануть перед судом за жорстоке вбивство 15:59 Жителька Хмельниччини, яка відзначила 100-річчя, розповіла про секрет довголіття 15:15 На Хмельниччині суд оштрафував члена ВЛК за хабарництво 14:38 У Хмельницькому попрощались із 31-річним військовим Романом Бочковським photo_camera 14:14 На Кам'янеччині затримали чоловіка, який встромив ножа у груди свого сина 13:46 Рекрутинговий пункт ЗСУ на Хмельниччині: що це таке і як працює 13:16 Алкоголю в 15 разів більше норми: на Шепетівщині водія притягнули до відповідальності 12:31 Шахрайство на криптовалюті: історія хмельничанки, яка хотіла навчитися заробляти 12:07 Коли у школах Хмельницького розпочнуться літні канікули 11:58 Валюти дорожчають. Курси в обмінниках та банках Хмельницького (ІНФОГРАФІКА) 11:32 На Хмельниччині п’яний чоловік стріляв у патрульних photo_camera 10:32 Середня пенсія на Хмельниччині – 4 870 гривень, – ПФУ 09:40 П’яний водій на смерть збив хмельничанина і тікав з місця події
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up