Хліб без дріжджів - новинка від ТМ "Скиба" (новини компаній)

Хліб без дріжджів - новинка від ТМ "Скиба" (новини компаній)

Під час війни значення хлібу знову набуло пріорітетного значення. Хліб - це безпека, це життя. Та в питанні, у якому українці розбираються чи не краще всіх у світі, навіть у такі важкі часи продовжують виникати цікаві інновації. І на полицях наших магазинів з’явився хліб без дріжджів!

Виявляється, це не інновація, просто сучасні пекарі повертаються до класичних рецептів наших прадідів і печуть смачну випічку, що тамує голод і містить мінімум калорій. Що таке бездріжджовий хліб на заквасках та чим він відрізняється від класичного – спілкуємось з технологом нової для нашого міста торгової марки "Скиба", Галиною Халик.

Галино, що ж це за таємничий бездріжджовий хліб, з яким знайомить хмельничан ТМ "Скиба"?

  • Насамперед хочу сказати, що всі чутки ніби хліб на дріжджах є шкідливим – повна нісенітниця. У процесі випічки будь-якого продукту усі дріжджі гинуть, а тому не можуть негативно впливати на організм.
    Однак класичні дріжджі – це штучно відібрані на промислових підприємствах окремі культури грибків. А закваски забезпечують процес бродіння завдяки вмісту цілого комплексу різних мікроелементів – зокрема, кисло-молочних бактерій. Саме вони дають бездріжджовому хлібу такий приємний аромат і присмак.

І чим саме він корисний?

  • Випічка на заквасці краще сприймається організмом, легко перетравлюється сама і покращує процеси травлення в цілому. Такий хліб має більш низький глітемічний індекс – тобто стримує ріст цукру в крові. Та і корисних речовин в ньому значно більше – калій, залізо, антиоксиданти!

Багато хто сподівається, що від бездріжджового хлібу не можна погладшати. Як ви це прокоментуєте?

  • Погладшати можна від усього, якщо багато їсти (всміхається). Безпосередньо на схуднення бездріжджовий хліб чудодійним чином, на жаль, не впливає. Однак будь-яка дієта без хлібу не можлива. Клітковина, що міститься у випічці, нормалізує роботу кишківника, що гарантує збалансоване травлення всієї їжі, яку ми споживаємо. Окрім того, хліб дає нам тривале відчуття ситості, що убезпечує любителів смачненького від обжерливості. Ось вам і дієвий рецепт для схуднення!

В мережі АТБ нашого міста є два бездріжджових хліба ТМ "Скиба" - на основі пшеничного та житньо-пшеничного борошна. Покупці новинкою цікавляться. Запитуємо клієнтку магазину мережі пані Марію, чому вона поклала до кошика бездріжджовий хліб.

  • Беру вперше, хочеться щось новеньке. Кажуть хліб без дріжджів корисний, треба скуштувати. Країні ми зараз потрібні здоровими!

Коштує буханець хлібу 16,60 грн.

Додамо, що ТМ "Скиба" - це лідер на хлібобулочному ринку сусідньої Рівненщини. Об’єднує одразу два сучасних хлібозаводи – в м.Вараш та м.Сарни. Працює за європейськими стадартами та принципами міжнародної системи HACCP. Спеціалізується "Скиба" на унікальних рецептурах хлібів з корисними додатками - в асортименті є також лінійки цільнозернових хлібів, хлібів холодного вистоювання, дієтичних.

Ну що ж, віримо, що українська випічка ще здивує і Європу, і весь світ!

keyboard_arrow_up