“Нехай Пресвята Богородиця оберігає повсякчас”. Іван Гончар вітає із Днем захисника України та Покровою (пресслужба І. Гончара)

“Нехай Пресвята Богородиця оберігає повсякчас”. Іван Гончар вітає із Днем захисника України та Покровою (пресслужба І. Гончара)

14 жовтня - день, коли всі згадують тих, хто поклав життя за наше сьогодення і майбутнє. Цього дня зі сльозами на очах та болем в серці матері загиблих воїнів споглядають на світлини синів. А кожен українець схиляє голову перед тими, хто пішов у вічність заради інших. 

День захисника України відзначається разом зі святом Покрови Пресвятої Богородиці, що пов’язане з розвитком війська від часів Русі. Покрову відзначали ще козаки. Тож саме 14 жовтня вважається символічним днем утворення Української повстанської армії. Тож на Покрову українці згадають не лише козацькі подвиги, а й усіх, хто покликаний захищати свою Батьківщину. Саме із цим усіх хмельничан вітає Іван Гончар.

Іван Гончар говорить, що для козаків Покрова була заступницею. 14 жовтня - був одним з найважливіших для них днем у році. Тоді вони проводили ради, на яких вибирали нового гетьмана або кошового отамана. Згодом козацькі традиції наслідувала Армія Української Народної Республіки та Українська повстанська армія.Тож Пресвята Богородиця завжди була і є поруч з бійцями. 

В це одне з найбільших державних свят Іван Гончар каже про те, що кожен має пам’ятати тих, хто відстояв державу і поклав за неї життя. А також вірити у світле та краще майбутнє. Як і Пресвята Богородиця, оберігати свою домівку, рідних та близьких. Бути поруч із тими, хто потребує підтримки. Не забувати свого минулого й плекати своє майбутнє.

keyboard_arrow_up