Новини компаній: Будівельна афера “Октанту” завершилась зі щасливим кінцем

Новини компаній: Будівельна афера “Октанту” завершилась зі щасливим кінцем
  • Будинок на Подільській передали ЖБК “Подільський край”.
  • Члени кооперативу висловили довіру і чекають повного завершення будівництва.
  • У 2018 будинок буде готовий до заселення.

Багатоповерхівку на Подільській, 58 почали будувати ще у далекому 2004 році. За зведення будинку взялося ЗАТ “Октант”. І хоча дозволу на будівництво не мали, але вже у 2005 почали роботи. Тоді органи влади “закидали” підприємство приписами про припинення будівництва. Але на них ніхто не зважав. Лише у вересні 2011 року Господарський суд Хмельницької області зобов’язав “Октант” знести будівлю. Але Вищий господарський суд рішення скасував. Після цього підприємство остаточно «збанкротувало», а будинок передали житлово-будівельному кооперативу “Подільський край”, тобто фактичним власникам приміщень у будівлі.

"Кооператив не діяв з 2011 по 2013 рік. Керував ним у цей час племінник Бориса Сирчина (директор ЗАТ “Октант” - прим. авт.). В зв’язку з тим, що нічого не робилося і не будувалося, було переобрано правління кооперативу, мене обрали головою, обрали ревізійну комісію. Потім ми звернулися до Сирчина, щоб він віддав нам усі документи. Нам нічого не віддали. Він почав з нами судитися. Хотів скасувати державну реєстрацію кооперативу, визнати недійсним статут кооперативу, договір оренди земельної ділянки, акт прийому-передачі кооперативу, державну реєстрацію права власності на незавершене будівництво", - розповідає голова правління ЖБК “Подільський край” Михайло Бейлик.

Весь цей час тривали судові слухання. А вже у 2015 житлово-будівельний кооператив продовжив будівництво багатоповерхівки, оскільки усі судові спори були вирішені на його користь. А наприкінці року будинок здали в експлуатацію. Зараз власники комерційних приміщень вже роблять ремонти. Повністю відкрити будинок планують в першому кварталі 2018 року. Нарешті розібрались і зі справжніми власниками житла та інших приміщень.

4 серпня члени житлово-будівельного кооперативу провели загальні збори. На них проголосували за те, що довіряють діючому правлінню ЖБК «Подільський край» і виступають за повне завершення будівництва. Очікуємо завершення цієї будівельної історії в 2018 році.

на правах реклами

Коментарі (5)
  • Людмила Романенко

    Хочу Вас поправити Генадій! Виведено за три роки 27 млн. гривень. Відкрито кримінальне провадження по ст.191.ч5! Але слідство звичайно не працює. В будинку ні води, ні світла , ні ліфтів! На фото - комерційні приміщення , ремонт в яких люди робили за свої кошти! Дах тече. В підвалі вода! До речі магазини, які працюють на першому поверсі працюють на 60 кВт.єлектроєнергіі, яка дана як на будівельний майданчик ще Сирчину Б.А. Навіть а цих магазинах та кафе нема туалетів та води!

    Журналіст вище 4-го поверху не піднімався!

    А можливо взагалі писав статю , не бувши на будинку!  В будинку зрізані сходинкові марші з однієї сторони, засклені балкони , які мали б бути аварійними пожарними виходами та приватизовані підрядником Чуком В.І. , під якісь « хостели».  Два дні назад піднялась на 16 поверх. Під куполом повно голубів- живих і трупів! Воніще на три поверхи! А взагалі сам будинок стоїть закритий на ключ і не кожен інвестор хто навіть має право власності може туди потрапити.  Будинок реально в аварійному стані. В ньому порушені пожарні та будівельні норми! Є тріщина! І ВСЕ ЦЕ В ЦЕНТРІ МІСТА
  • Гена

    Пані Олено, ви ж є ініціюючим кредитором кому ж як не вам знати що на все рухоме і нерухоме майно боржника Октант накладено арешт. А об'єкт незавершеного будівництва по вул.Подільській,58 включено до інвентаризаційного опису  Арбітражним керуючим ще в 2015р. Якщо ви не знаєте де шукати - ми це можемо зробити разом!
  • Гена

    Зі змісту статті не зрозуміло де ж афера "Октанту"? Адже саме "Октант" побудував будинок на 93% готовності  - станом на 2015 рік були не підключені лише комунікації та ліфти. НА протязі 2,5 роки стан будівництва не змінився та залишився на  рівні 2015 року. Демонтовані віконні деревяні рами  виконанні за євростандартами та заміненні пластиковими, які за міжнародними стандартами мають тимчасове призначення, також виконується утеплення пожежонебезпечними матеріалами, змінюються фасади - і ВСЕ це не передбачено проектною документацією На всі ці непередбачені проектом роботи може бути витрачено не більше 2 млн.грн. а зі слів голови кооперативу М.Бейлика за продаж вільних площ в розмірі 5 тис.м.кв. у будинку було виручено 16 млн.грн. Жодними кошторисами та актами виконання робіт вказана сума 16 млн.грн. НЕ ПІДТВЕРДЖЕНА. То ж де афера "Октанта" а де відвертий ГРАБІЖ керівництва кооперативу???  Керівництвом кооперативу за участю приватної охоронної фірми "Легіон" силовим методом захвачено не тільки будівлю по вул.Подільській,58 а й будівельне обладнання "Октанту" на суму 600 тис.грн. та будівельні матеріали, зокрема домонтовано і вивезено в невідомому напрямку  облицювальну плитку  вартістю понад 500 тис.грн. За заявою керівництва ТОВ "Октант-центр"  порушено кримінальне провадження, але слідство не ведеться. Октант не передавав незавершене будівництво кооперативу, виконував будівельно-оздоблювальні роботи згідно договору підряду укладеного між попереднім керівником ЖБК "Подільський край" та ТОВ "Октант-центр", а також керуючись інвестиційними договорами з інвесторами. Сьогоднішнє керівництво кооперативу в особі М.Бейлика стало на злочинний шлях силового захвату будинку не скориставшись цивилізованим судовим шляхом. Вкравши, іншим словом не назвеш розбазарювання 5 тис.м.кв. вільних площ, М.Бейлик практично на протязі 2.5 років не веде жодних будівельних робіт, які необхідні на даному етапі, а саме: монтаж та встановлення ліфтів, підключення до основних мереж та комунікацій, а також не облаштовується прибудинкова територія для обслуговування вказаного будинку.  Не дивлячись на те, що 9 жовтня 2015 року  будинок було введенно в експлуатацією невідомою будівельною компанією на підставі підробленої документації ТОВ "Октант-центр" надав інформацію в реєстраційну  установу щодо реєстрації прав власності на житлові і нежитлові приміщення інвесторів, які стовідсотково сплатили інвестиційні внески. Однак не зважаючи на це реєстраційна служба відмовляє в реєстрації права власності інвесторам, посилаючись на лист-заборону м.Бейлика. В той же час М.Бейлик вимагає в інвесторів будинку повторно сплатити кошти за придбані житлові і нежитлові приміщення, а також оплатити непередбачені проектом (утеплення, заміна віконних рам та ін.) оздоблювальні роботи. На сьогоднішіній день завершувальні будівельні роботи не ведеться, а відсутність коштів коштів (які вкрадені керівництвом кооперативу) не дає впевненості, що взагалі відбудеться заселення будинку. Оце дійсно АФЕРА!!!  

    А саме головне, ТОВ "Октант-центр" не є банкротом на сьогоднішній день, а об'єкт незавершеного будівництва, як рухоме майно, в частині 5 тис.м.кв. вільних площ , є активами в провадженні про банкрутство  №924/159/14.
  • Олег

    Людей нагнули , аферу провернули , а сейчас отмазать дом хотят.

    Ігор reply Олег

    Бреше Олеже, навіть не червоніє))
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:45 Вважались зниклими безвісти. «На щиті» повернулись троє військових з Хмельниччини 19:51 Хмельничанин відсудив у сусідів кошти за затоплення квартири 19:02 Тепло повертається: прогноз погоди на вихідні на Хмельниччині 18:18 Пережила голод, війну та смерть синів: жительці Хмельницького виповнилось 105 років Від читача 11:02 Переваги працевлаштування осіб з інвалідністю для роботодавців 17:29 Восьмий день у Хмельницькому шукають 70-річну Галину Кудлу 16:59 Шахрай представився поліцейським і ошукав хмельничанку на 38 тисяч 16:26 У Хмельницькому перекриють рух вулицею у центрі міста 16:04 Скорочення Хмельницького обласного ліцею. Що про це відомо 15:33 Судитимуть жителя Кам'янеччини за зрізані три десятки дерев у «Подільських Товтрах» 15:00 Новий сезон ВСІМ Бізнес-ліги: склад учасників і календар матчів 14:45 Скандал навколо лікарні в Старокостянтинові: вимагають звільнити директорку 13:59 За вбивство чоловіка жителька Хмельниччини сяде на 9 років за ґрати 13:23 У Кам‘янці-Подільському автівка збила пенсіонерку на парковці 12:44 Судили 19-річного жителя Полтавщини, який приїхав до Хмельницького розкладати «закладки» 11:48 На будівництві в Дубовому обірвалася люлька з працівниками: продовження історії photo_camera 10:39 У Кам’янці відкрили туристичний сезон-2024: програма 10:01 На Хмельниччині затримали водія, який перевозив тисячу пачок контрафактних сигарет 09:02 Сьогодні, 26 квітня – річниця аварії на Чорнобильській АЕС
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up