Валютна картка та рахунок ФОП: як отримувати перекази та оплату у євро (новини компаній)

Валютна картка та рахунок ФОП: як отримувати перекази та оплату у євро (новини компаній)

Фізичні особи та підприємці в Україні мають можливість отримувати перекази особистих коштів або оплату, якщо йдеться про підприємництво, у євро. Аби запобігти подвійній конвертації, спеціалісти пропонують відкривати картковий та/або підприємницький рахунок у валюті.

Від експертів “Райффайзен Банку” ми дізналися про особливості відкриття та користування єврорахунками. Отже, кому потрібна валютна картка та як відкрити рахунок ФОП у євро? 

Дебетова картка у євро

Це звичайна платіжна картка, емітована українським банком, валютою якої є євро. Також валютою картки може бути долар США. Така картка стане у пригоді громадянам, котрі бажають перевести наявну валюту у безготівкову форму, отримують перекази особистого характеру від родичів з-за кордону або полюбляють онлайн-шопінг на закордонних сайтах. Для відкриття валютної картки потрібні лише паспорт та ІПН.

Користуючись валютною карткою, клієнт банку заощаджує гроші на конвертації, оскільки кошти списуються відразу у валюті. Особливо актуально для тих, хто подорожує Європою. 

За необхідності валютною карткою можна розрахуватися в магазині на території України. Тоді євро конвертується у гривню по курсу і списується з рахунку.  

Оплата за товари та послуги у євро

Якщо особа займається підприємницькою діяльністю та надає послуги чи реалізує товари для іноземних клієнтів, вона не має право приймати оплату на особисту картку, хоч і валютну. У такому випадку потрібно відкрити євро-рахунок ФОП, навіть якщо вже є підприємницький рахунок у гривні. 

Для прикладу, рахунок для підприємців у євро (доларах) у “Райффайзен Банку” можна відкрити онлайн разом з віртуальною карткою для бізнесу Visa Business. Керування всіма бізнес-рахунками відбувається в Raiffeisen Business Online. Цей застосунок забезпечує доступ підприємця до власних фінансів 24/7.

Щоб користуватися коштами, одержаними від провадження підприємницької діяльності, підприємцю знадобиться додаткова картка, на яку дозволено виводити особисті кошти. Тому разом з ФОП-рахунком вам відкриють райфкарту у гривні Visa Reward, з якої можна знімати гроші у банкоматі без комісії.

Тож, якщо ви купуєте товари на закордонних сайтах, подорожуєте, бажаєте зберегти валюту, є сенс оформити окрему валютну карту для цих потреб. А наявність рахунку ФОП у євро значно спростить приймання платежів від зарубіжних клієнтів.

keyboard_arrow_up